2022 yılından sonra küresel palm yağı üretiminin azalabileceği tahmin ediliyor

Rabobank tarafından yayınlanan bir raporda, tarlalardaki verim düşüşleri ve Endonezya ve Malezya'da yeni üretim alanları oluşturulması çalışmalarının yetersiz kalması nedeniyle küresel palm yağı üretiminin 2022 yılından sonra düşmeye başlayabileceği tahmin edilmektedir. 2018-2023 döneminde ekilmesi planlanan ağaçların ürün vermeye başlaması ile küresel üretimin 2025 yılında tekrar artmaya başlaması beklenmektedir.

Raporda küresel palm yağı tüketimin yıllık %2,8, üretiminin ise %1,4 oranında büyüyeceği öngörülmektedir. Dünyanın en büyük palm yağı üreticileri konumunda bulunan Endonezya ve Malezya, küresel palm yağı üretiminin %85’ini gerçekleştirmektedir.

Kaynak: Ekonomi Bakanlığı Bülteni



Diğer Haberler
TCMB'nin 1 ay vadeli 300.00 milyon dolar tutarlı TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde gerçekleşen tutar 300.00 milyon dolar
ŞİMŞEK:ÜLKEMİZİN POTANSİYELİ BÜYÜK, PERFORMANSI DA AK PARTİ HÜKÜMETLERİ DÖNEMİNDE HIZLA ARTTI. SEÇİM BELİRSİZLİĞİ YAKINDA BİTECEK. ÜLKEMİZE KAYNAK AKIŞI HIZLANACAK.
ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIM GİRİŞİ OCAK-NİSAN DÖNEMİNDE YILLIK 21.9% DÜŞÜŞLE 3 MİLYAR 97 MİLYON DOLAR-BAKANLIK
TCMB, 1 ay vadeli, 300.00 milyon dolar tutarlı, TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesi açtıı
TMSF: DUMANKAYA VE Fİ YAPI MAĞDURLARINDAN İLAVE BEDEL İSTENMEYECEK- BLOOMBERG HT
İTALYA BAŞBAKANI MERKEL İLE GÖRÜŞMESİNİN ARDINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMADA, "AB'NİN GÖÇ KONUSUNDAKİ TASLAK METNİ GERİ ÇEKİLECEK" DEDİ.
İTALYA EKONOMİ BAKANI: EURO HAKKINDA ŞÜPHEMİZ YOK
BANKACILIK SİSTEMİ BİREYSEL KREDİ KARTLARI 93.54 MİLYAR TL (ÖNCEKİ HAFTA: 93.23, YILBAŞI: 89.41 MİLYAR TL)-BDDK
TÜRKİYE'DE LPG OTOGAZ TÜKETİMİ OCAK-MAYIS DÖNEMİNDE YILLIK % 6,03 ARTIŞLA 1.222.706 TON - PETDER
Facebookta Paylaş