Alibaba, Hong Kong Halka Arzı Öncesinde Mevcut Hisse Senedi Sayısını Artırmak İçin Hisse Senedi Bölünmesine Gitmek İstiyor

Alibaba gelecekteki fon sağlama faaliyetlerini kolaylaştırmak için hisse senedi bölünmesine gitmeyi planlıyor. Henüz teklif aşamasında olan öneriye göre Çin e-ticaret devi bir adi hisseyi sekize bölecek. Öneri kabul edilirse Şirket’in 4 milyar adet olan adi hisse senedi sayısı 32 milyar adede çıkacak.

15 Temmuzda Hong Kong’da yapılacak yıllık genel kurul toplantısında oylanacak öneri hissedarlar tarafından kabul edilirse hisse senedi bölünmesi en geç 15 Temmuz 2020 tarihine kadar yürürlüğe girmiş olacak.

Alibaba’nın Hong Kong’da 20 milyar dolar değerinde bir halka arz planladığı bildirilmekte. Şirket de pazartesi günü (17 Haziran) “Yönetim Kurulu, Şirket’in gelecekteki sermaye piyasası faaliyetlerinde esnekliğini artırmak için hisse senedi bölünmesine gitmeyi teklif etmektedir” açıklamasında bulundu. Açıklamada ayrıca “Diğer nedenlerin yanı sıra bire sekiz hisse senedi bölünmesine gidilmesi daha düşük fiyattan ihraç edilecek hisse senedi sayısını çoğaltacak ve Yönetim Kurulu inanmaktadır ki bu durum yeni hisse ihracı da dâhil olmak üzere sermaye artırma faaliyetlerinde esnekliği artıracaktır” denilmekte.

Şirketlerin hisse senedi bölünmesine gitmelerinin, yeni yatırımcıları çekmek amacıyla hisse sayısını artırmak veya şirketin hisse senetlerinin fiyatlarının çok yüksek olduğunu düşünmesi üzerine her bir hissenin fiyatını düşürmek gibi birkaç nedeni var.
Alibaba, 2014 yılında ABD’de halka açıldığında hisselerini 68 dolar olarak belirlemişti. Hisselerin cuma günü (14 Haziran) kapanış değeri ise 158.1 $ olarak gerçekleşti.

Hisse senedi bölünmesi diğer büyük teknoloji firmaları tarafından da gerçekleştirilmekte. Örneğin, Apple 1980 yılında halka açıldığından bu yana dört kez hisse senedi bölünmesine gitti.

 -Ekonomi Bakanlığı Bülteni-



Diğer Haberler
ECB/DRAGHİ : FAKAT BOZULMA DURUMUNDA DAHA FAZLA GENİŞLEME YAPMAK GEREKECEK
AB/TUSK : İNGİLTERE'NİN YENİ BAŞBAKANINI BEKLİYORUZ, SABIRLI OLMAMIZ GEREK
AB/TUSK : BREXİT SÜRECİ, LONDRA'DAKİ KİŞİSEL KARARLAR SEBEBİYLE ÖNCEKİNE KIYASLA DAHA HEYECANLI OLACAK FAKAT AB'NİN POZİSYONUNDA HİÇBİR DEĞİŞİKLİK OLMAZ
ECB/DRAGHİ, AB LİDERLERİNE ECB'NİN ENFLASYON HEDEFİNE SÜRDÜRÜLEBİLİR GERİ DÖNÜŞÜN YOKLUĞUNDA EK TEŞVİKLERİN GEREKEBİLECEĞİNİ ANLATTI
ECB/DRAGHİ: PARA POLİTİKASI SON SEKİZ YILDIR YÜKÜN ÇOĞUNU TAŞIYOR, BU YIL VE GELECEKJ YIL MALİ POLİTİKA ILIMLI BİR ŞEKİLDE GENİŞLEMECİ OLACAK
AB/TUSK : BUGÜN, AB'DE ÜST SEVİYE İŞLER KONUSUNDA AB PARLAMENTOSU İLE MÜZAKERELERE BAŞLAYACAĞIZ
ALMANYA/MERKEL : İRAN ÇEVRESİNDEKİ DURUM KONUSUNDA ENDİŞELİYİM, DURUM OLDUKÇA HASSAS
AB/TUSK : AB27'NİN BREXİT KONUSUNDAKİ YAKLAŞIMI TEK, YENİ İNGİLTERE BAŞBAKANI İLE ÇALIŞMAYI MERAKLA BEKLİYORUM
FED/CLARİDA: BREXİT AYRILMA ANLAŞMASI YENİDEN MÜZAKERE İÇİN AÇILMAYACAK
AB/TUSK : ECB BAŞKANI DRAGHİ'YE EKONOMİYE YÖNELİK EN BÜYÜK RİSKLERİN TİCARET VE JEOPOLİTİK GERİLİM OLDUĞUNU ANLATTIM
ALMANYA/MERKEL : BİZİM İÇİN İNGİLTERE İLE BREXİT AYRILMA ANLAŞMASI, NİHAYETTİR
FED/CLARİDA: FED'İN BAĞIMSIZLIĞININ TEHDİT ALTINDA OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM
FED/CLARİDA: FED'İN GEVŞEK POLİTİKASI İÇİN NEDENLERİN ARTTIĞINA YÖNELİK GENİŞ ÇAPLI FİKİR BİRLİĞİ VAR
Facebookta Paylaş