Anadolu Sigorta’nın proje ortağı olduğu ITEA - Treat projesi, TÜBİTAK tarafından onaylandı

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Anadolu Sigorta, sektörün ilk ve tek Ar-Ge Merkezi belgeli şirketi olarak geliştirdiği yenilikçi projelerle geleceğin sigortacılık dünyasını şekillendirmeyi sürdürüyor. TÜBİTAK tarafından onaylanan ve uluslararası iş birlikleri ile yürütülecek olan ITEA - Treat Projesi ile Anadolu Sigorta, yapay zeka önerileriyle bulaşıcı olmayan hastalıkları yönetme konusunda hasta öz etkililiğini arttıracak ve yeni nesil giyilebilir teknolojiler ile yazılım tabanlı çözümler geliştirecek.

 

Bir yılı aşkın süredir sektörün ilk ve tek Ar-Ge merkezi belgeli şirketi olan Anadolu Sigorta, sigortacılığın gelişimine öncülük etmeye devam ediyor. Anadolu Sigorta’nın katılımcısı ve proje ortağı olduğu ITEA - Treat Projesi, "TÜBİTAK-TEYDEB 1509-2023 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı" kapsamında TÜBİTAK tarafından onaylandı.

2023’te başlayan, LiveWell, E-Kalite ve ARD Grup ile birlikte gerçekleştirilen ITEA - Treat Projesi, Anadolu Sigorta’nın Avrupa Birliği ortaklı proje çalışmalarından, desteklenmeye hak kazanan ilk proje olarak öne çıkıyor. ITEA - Treat Projesi, yapay zeka önerileriyle bulaşıcı olmayan hastalıkları yönetme konusunda hasta öz etkililiğini arttırmayı ve yeni nesil giyilebilir teknolojiler ile yazılım tabanlı çözümler geliştirmeyi hedefliyor. Şirketin inovasyon ve liderlik anlayışının bir yansıması olan TREAT Projesi kapsamında Anadolu Sigorta ‘Sağlık Alanında Yapay Zeka Teknolojileri Geliştirilmesi’ iş paketinde uluslararası liderliği üstleniyor.

Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Korhan Kuyu, bugüne kadar Ar-Ge Merkezi’nde 13 akademik bildiriye, 13 akademik makaleye, 7 ödüle, tamamlanan 10 Ar-Ge projesine, ön onayı tamamlanmış 6 AB projesine, devam eden 1 TÜBİTAK projesine ve 3 üniversite-sanayi iş birliğine imza attıklarını belirtti. Kuyu “Katılımcısı ve proje ortağı olduğumuz ITEA - Treat Projesi, Ar-Ge Merkezi’mizde hayata geçirdiğimiz en yenilikçi çalışmalarımızdan biri olarak bizi gururlandırıyor. Sektörde bir ilki gerçekleştirerek T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen Yerinde Ar-Ge Merkezi belgesi ile tescillediğimiz merkezimiz sayesinde, yenilikçi ürünler ve hizmetler sunarak sektörümüzü ileriye taşıyoruz. Projemizin ülkemize ve sigortacılık alanına getireceği yenilikler, bize heyecan ve gurur veriyor” dedi.



Diğer Haberler
Yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduat ve fonları (mevduat+katılım bankaları) 5 Ocak itibarıyla 208.72 milyar dolar (Önceki hafta: 209.07 milyar dolar)
Bankacılık sektörü yabancı para mevduatları, 5 Ocak itibarıyla haftalık %1.02 artış ile 6 trilyon 217 milyar TL
TCMB altın rezervleri, 5 Ocak itibarıyla haftalık % -1,23 ile 47 milyar 638 milyon dolar
Yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatlarında haftalık stok farkı değişimi -270 milyon dolar
Mevduat bankaları tasfiye olacak tüketici kredileri, 5 Ocak itibarıyla haftalık % 1.47 artış ile 29 milyar 090 milyon TL
Yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatlarında parite etkisinden arındırılmış haftalık değişim -992 milyon dolar
Mevduat bankaları tasfiye olacak kredi Kartları, 5 Ocak itibarıyla haftalık %2.36 artış ile 19 milyar 285 milyon TL
Para arzı (M3), 5 Ocak itibarıyla haftalık % -1,18 ile 13 trilyon 853.2 milyar TL
Bankacılık sektörünün verdiği krediler, 5 Ocak itibarıyla haftalık % +0,28 ile 11 trilyon 220.8 milyar TL
Yurt içi yerleşiklerin mevduat bankalarındaki toplam yabancı para mevduatları 5 Ocak itibarıyla haftalık % 0.30 artış ile 157.78 milyar dolar
Bankacılık sektörü TL mevduatları, 5 Ocak itibarıyla haftalık %2.35 düşüş ile 8 trilyon 588 milyar TL
Yurt içi yerleşiklerin katılım bankalarındaki toplam yabancı para mevduatları 5 Ocak itibarıyla haftalık % -3.92 değişim ile 18.11 milyar dolar
Bankacılık sektörü mevduat ve fonları, 5 Ocak itibarıyla haftalık % -0,82 ile 15 trilyon 106.6 milyar TL
Facebookta Paylaş