Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Kentsel ulaşımda son yılların en verimli çözümlerinden olan mikromobilite pazarında faaliyet gösteren teknoloji girişimi Byqee, her türden bisikleti elektrikli bisiklete dönüştürebilen ürün setinin son versiyonları Byqee V23 ve Byqee F23 ile fonbulucu platformunda ikinci kez yatırım turuna başladı. Aralık 2021’deki ilk yatırım turunda 1,6 milyon TL fon toplayarak ürünün Byqee V21 versiyonunu seri üretimine geçiren girişimin yeni yatırım turundaki hedefi, şirket paylarının %8’inin arzıyla 4,5 milyon TL fona ulaşmak. Byqee, aradığı yatırımla 2030 yılında 100 milyar TL’lik hacim yaratacağı tahmin edilen pazarın sunduğu fırsatı hızla yakalamayı ve büyüme oranını operasyon yönetim kalitesini de gözeterek maksimum seviyeye çıkarmayı planlıyor. Yeni yatırım turu sonrasında Byqee F23 ürününü Kickstarter kampanyasıyla ön siparişe açacak olan girişim şirketinin öngörüleri; 2023 yılını 10 milyon TL ciro ile kapatmak, üç yıl sonunda yılda 15 bin bisikleti elektriklendirmek ve beş yıl sonunda İstanbul Borsası'na kote olmayı sağlayacak yıllık ciroya ulaşmak yönünde.
Yeni yatırım turunda arz edilen payların şirket paylarından azaltılarak ilk kitle fonlaması kampanyasında yatırım yapan yatırımcıların paylarında seyrelme yapılmayacağını duyuran şirket, bu yatırım turunun başarılı olması halinde elde edilecek en az 4,5 milyon TL fonun sermayeye ilavesiyle ilk yatırım turuna katılan 1.066 yatırımcının yaklaşık %228 oranında bedelsiz pay sahibi olmasını sağlayacak. Girişim şirketi ayrıca yatırım turunun başlama tarihi olan 3 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 10.00 itibari ile ilk beş iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yatırım yapan önceki ve yeni yatırımcılara %10 fazladan pay verilecek. Yatırım turu 3 Mayıs 2023’e kadar devam edecek.
Byqee dönüşüm setleri Avrupa’nın en prestijli fuarlarında tanıtıldı
Ürün hakkında bilgi veren Byqee CEO’su Burak Işık, “Fosil yakıtlı araçlarla şehir ulaşımı yerine alternatif bir çözüm sunan elektrikli bisikletler ile hem karbon emisyonlarını azaltarak ekolojik denge korunuyor hem de trafikte geçirilen süreler kısaltarak zaman tasarrufu sağlanıyor. İklim değişikliği dünyamızın bir numaralı sorunu. Sürdürülebilir ulaşım sistemlerine öncülük edeceği öngörülen mikro mobilite pazarında faaliyet gösteren bir girişim olarak, her türden bisikleti elektrikli bisiklete dönüştürebilen donanım setleri sunuyoruz. Son versiyonlarımız Byqee V23 ve Byqee F23 dönüşüm setleri ile elektrikli bisiklet dünyasında, kendi menzil klasmanında en hafif taşınabilir batarya paketinin yanında en verimli, en hafif, en şık ve en konforlu sürüşü sunuyoruz. Byqee V23 versiyonu genel olarak tüm bisikletlere uygulanabilirken, F23 katlanır bisikletlere özel bir ergonomide tasarlanan dönüşüm setidir. V23 ve F23 konseptlerimizi ilk olarak Las Vegas CES 2023 fuarında kullanıcılara tanıttık. Şubat ayında toplamda 1,1 milyon TL'nin üzerinde V23 ön siparişi aldık. Son olarak Avrupa’nın en prestijli mobilite fuarı Paris Autonomy Mobility World Expo 2023’te kendi kategorimizde yılın en iyi üç girişiminden biri seçildik. AMWE 2023 Startup Challenge’da ise açıklanan toplamda 21 finalist girişim içerisindeki tek Türk girişimi olduk. Yarışmanın sonucunda 21 finalistin yarıştığı genel kategori olan “Halk Oylaması” kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldük. Geliştirdiğimiz teknolojilerle hem ülkemizde hem de global çapta sektörün öncü şirketlerinden biri olma yolunda sağlam adımlarla yürümeye devam edeceğiz” dedi.
2022 yılını 2,3 milyon TL ciro ile bitirdi
Byqee, Li-Ion batarya paketleri alanında mühendislik tecrübesi ve bilgi birikimine sahip mühendisler tarafından, mikro mobilite pazarına inovatif ürünler kazandıran bir teknoloji markası olma amacıyla kuruldu. Konsept olarak 2019 yılı sonlarında doğan Byqee, 2020 Ocak itibariyle İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka Merkezine kabul edilerek markalaşma sürecine başladı. Byqee, 2020 Haziran’da ön siparişlerini topladığı fonlama kampanyasında %248 fonlanarak mikro mobilite pazarına giriş yaptı ve Ağustos 2020'de aldığı yatırımla şirketleşti. 2020 yılının son çeyreği, elde edilen 150 bin TL cironun yanında, üretim atölyesinin kurulumu ve ön siparişlerin teslimatıyla geçti. Girişim şirketi, 2020 Aralık’ta İTÜ Teknokent tarafından düzenlenen Türkiye' nin en büyük start-up etkinliği Big-Bang Startup Challenge etkinliğinde 60 bin TL'lik Hibe Ödülü ve İTÜ Çekirdek Kuluçka Program Ödülü’ne layık görüldü. Byqee, 2021 yılında aydan aya ortalama %49 büyüme göstererek pazarda ürününü doğruladı ve 200'den fazla müşteriye ulaştı. 2021 Ekim ayı itibariyle Byqee dönüşüm seti, yurt dışı pazara hazır hale gelerek ilk yurt dışı siparişlerini kabul etmeye başladı.
2021 yılı boyunca melek yatırımcılardan topladığı yatırım tutarlarının üzerine yıl sonunda birinci paya dayalı kitlesel fonlamasına çıkarak 1,6 milyon TL’lik fon tutarını sadece 85 dakikada topladı. Üretim kapasitesi başta olmak üzere operasyon hacmini arttırarak yıla başlayan Byqee; 2022 yıl sonuna geldiğimizde bir önceki yıla göre ciroda %450’den fazla büyümeyi yakalamış, 650'den fazla müşteriye ulaşmış, İngiltere, Almanya, İsviçre ve Belçika' ya ihracat gerçekleştirdi. Girişim şirketi, 2022 yılını, 2,3 milyon TL ciro ile pozitif noktada kar açıklayarak kapatan bir şirket profiline ulaşmış durumda.
Kampanya sayfası: https://fnb.lc/byqee2
Kampanya videosu: https://fnb.lc/byqee2-video