Forex Bülten (Ahlatcı Yatırım)

Yurtiçinde Piyasalar TCMB Faiz Kararına Odaklandı

Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Çin'de açıklanan Caixin Hizmet PMI verisi Şubat ayında bir önceki aya göre geriledi ve 51,1 olarak gerçekleşti. Avustralya Merkez Bankası (RBA) tarafından Salı günü yapılan açıklamaya göre banka politika faizinde değişikliğe gitmedi ve faiz oranını yüzde 1,5 oranında korudu. Almanya'da açıklanan Hizmet PMI verisi Şubat ayında beklentilerin üzerinde artış ile 55,3 değerine yükseldi. Euro Bölgesi'nde açıklanan Hizmet PMI verisi Şubat ayında beklentilerin üzerinde 52,8 düzeyinde gerçekleşti. İngiltere'de açıklanan Hizmet PMI verisi Şubat ayında beklentilerin aksine artış ile 51,3 değerine yükseldi. Euro Bölgesi'nde açıklanan Perakende Satışlar verisi Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 oranında artış gösterdi. ABD'de açıklanan Hizmet PMI verisi Şubat ayında beklentilerin hafif altında 56,0 düzeyinde gerçekleşti. ABD'de açıklanan ISM İmalat Dışı PMI verisi Şubat ayında beklentilerin üzerinde artış ile 59,7 düzeyine yükseldi. ABD'de açıklanan Yeni Konut Satışları verisi Aralık ayında piyasa beklentisi aksine yükseliş ile yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney yaptığı değerlendirmede, Banka'nın ekonomik projeksiyonları içerisinde yer alan enflasyon beklentisinin 3 tahmin dönemi içerisinde bankanın hedefinin üzerinde olduğunu ifade ederken bunun yatırımcıların ilerleyen dönemde parasal sıkılaştırmayı yeterince fiyatlamadığı anlamına geldiğini belirtti. ABD borsaları günü düşüş ile tamamladı.
Yurtiçi gelişmeleri incelediğimizde, TCMB tarafından yayımlanan Şubat Ayı Fiyat Gelişmeleri raporunda, Yıllık enflasyonun petrol fiyatlarındaki görünüme bağlı olarak enerji grubunda yükselirken diğer alt gruplarda düşüş gösterdiği belirtiliyor. Gıda yıllık enflasyonu bu dönemde gerilemekle birlikte yüksek seviyesini korunduğu açıklanırken, temel mallar yıllık enflasyonundaki yavaşlama eğilimi alt gruplar geneline yaayılarak sürdüğü belirtilmiştir. Hizmet fiyatları Ocak ayındaki yüksek artış sonrasında bu dönemde görece ılımlı bir artış gösterdiği belirtiliyor. Bu görünüm altında, çekirdek enflasyon göstergelerinin yıllık enflasyonu yavaşlamış, ana eğilimindeki düşük seviyeler korunduğu ifade ediliyor. Dün, doların küresel piyasalarda değer kazanması sonrasında kurun 5,4012 seviyeleri civarını test ettiği fakat gün içerisinde, TL'de yaşanan toparlanma isteği sonrasında bu bölgede kalıcılık sağlayamadığı ve kurun günü 5,3860 seviyeleri civarında tamamladığını gördük. BİST-100 Endeksi günü yüzde 0,44 düşüş ile 103.730 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 9,5 milyar TL olarak gerçekleşti.


USDTRY

Haftanın ikinci işlem gününde, ABD Başkanı Trump, Türkiye'yi gelişmekte olan ülkelere sunulan Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi programından çıkarmak istediğini açıkladı. Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye için kredi notu hareketi içermeyen dönemsel gözden geçirmesine ilişkin sonuuçları dair raporu yayımladı, Raporda Türkiye'nin kredi profili (Ba3) ülkenin "yüksek" ekonomik gücü tarafından desteklendiği ifade edildi. Gün içerisinde, ABD'de açıklanan ekonomik verilerin büyük çoğunluğu beklentileri karşılarken dolarda değer kazanımlarını destekledi. Kurun fiyatlamalarda 5,4012 seviyeleri civarını test ettiği fakat gün sonunda bu bölgede kalıcılık sağlayamadığı görüldü.
Bugün, Yurtiçinde TCMB Faiz Oranı Kararı takip edilecek.
Teknik olarak incelediğimizde, kurun ara destek seviyesi olan 5,3490 seviyesi fiyatlamaların yönü açısından belirleyici olabilir. Bu seviye üzerine doğru ataklarda 5,4360, 5,4700 ve 5,5000 direnç seviyeleri takip edilebilir. Bu seviye altında zayıf görünümün devam etmesi durumunda ise 5,3290, 5,3000 ve 5,2800 destek seviyeleri izlenebilir.
EURTRY


Euro Bölgesi'nde açıklanan Şubat ayı Hizmet PMI ve Ocak ayı Perakende Satışlar verileri beklentilerin üzerinde gerçekleşirken Euro fiyatlamalarına açıklanan verilerin etkileri sınırlı olumlu yansııdı. Gün içerisinde, yurtiçinde sakin ver akışı takip edilirken TL'de yaşanan toparlanma isteği ve küresel piyasalarda Euro'da devam eden görece zayıf seyir sonrasında çaprazın fiyatlamalarda 6,0815 seviyelerine kadar gerilediği görüldü.
Bugün, Yurtiçinde TCMB faiz Oranı Kararı takip edilecek.
Teknik olarak bakıldığında, çaprazın ara destek seviyesi olan 6,0800 seviyesi fiyatlamaların yönü açısından belirleyici olmaya devam edebilir. Bu seviye üzerine doğru geçişlerde 6,1270, 6,1550 ve 6,1800 direnç seviyeleri takip edilebilir. Olası, çapraz fiyatlamalarında zayıf görünümün devam etmesi durumunda ise 6,0400, 6,0240 ve 6,0000 destek seviyeleri izlenebilir.

EURUSD


Euro Bölgesi'nde açıklanan Hizmet PMI ve Perakende Satışlar verileri beklentilerin üzerinde gerçekleşirken açıklanan verilerin Euro fiyatlamalarına olumlu yansımalarının sınırlı kaldığı görüldü. Gün içerisinde, ABD'de açıklanan ekonomik verilerin büyük çoğunluğunun beklentileri karşılaması sonrasında dolarda yaşanan değer kkazanımları ile parite fiyatlamalarında 1,1289 seviyeleri civarına varana dek geri çekilmeler gözlemlendi.
Bugün, ABD'de açıklanacak olan ADP verisi, FOMC üyeleri Mester ve Williams'ın açıklamaları ve Bej Kitap Raporu takip edilecek.
Teknik olarak incelediğimizde, paritenin 200 haftalık hareketli ortalaması olan 1,1335 seviyesi fiyatlamaların yönü açısından belirleyici olmaya devam edebilir. Bu seviyenin yukarı yönlü geçilmesi durumunda 1,1380,1,1410 ve 1,1430 direnç seviyeleri izlenebilir. Olası, bu seviyenin aşağı yönlü geçilmesi durumunda ise 1,1260, 1,1220 ve 1,1190 destek seviyeleri takip edilebilir.




XAUUSD

Dün, dolar ve dolar endeksinde yaşanan değer kazanımı sonrasında ons altının 1281 seviyeleri civarına kadar gerilediği görüldü. Gün içerisinde, ABD on yıllık tahvil getirisinde yaşanan değer kayıpları ve küresel piyasalarda risk iştahının seyrine bağlı olarak kıymetli metalin gün içi kayıplarını telafi ettiği ve günü 1287 seviyeleri civarında tamamladığı görüldü.
Bugün,, ABD'de açıklanacak olan ADP verisi, FOMC üyeleri Mester ve Williams'ın açıklamaları ve Bej Kitap Raporu dolar bazlı fiyatlamalar açısından takip edilecek.
Teknik olarak bakıldığında, ons altının psikolojik seviyesi olan 1280 seviyesi fiyatlamaların yönü açısından belirleyici olmaya devam edebilir. Bu seviyenin yukarı yönlü geçilmesi durumunda 1296, 1302 ve 1308 direnç seviyeleri takip edilebilir. Olası, bu seviye altına geçişlerde ise 1275, 1264 ve 1257 destek seviyeleri izlenebilir.

GBPUSD

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından yapılan açıklamada, finansal sistemin anlaşmasız bir Brexit'e karşı hazırlıklı olduğunu fakat Avrupa'nın geri kalanında şirketler ve hane halkı tarafında aksaklıklar ve bozulmaların yaşanabileceğini belirtti. ABD'de açıklanan ISM İmalat Dışı PMI ve Yeni Konut Satışlarını verilerinin beklentilerin üzerinde açıklanması sonrasında küresel piyasalarda dolarda yaşanan değer kazanımlarının yaşandığı izlendi.
Bugün, ABD'de açıklanacak olan ADP verisi, FOMC üüyeleri Mester ve Williams'ın açıklamaları ve Bej Kitap Raporu takip edilecek.
Teknik olarak incelediğimizde, paritenin psikolojik seviyesi olan 1,3100 seviyesi fiyatlamaların yönü açısından belirleyici olabilir. Bu seviyenin yukarı yönlü geçilmesi durumunda 1,3190, 1,3240 ve 1,3270 direnç seviyeleri takip edilebilir. Olası, bu seviyenin altına sarkmalarda ise 1,3050, 1,3000 ve 1,2960 destek seviyeleri izlenebilir.

USDJPY

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin Ulusal Halk Kongresi yıllık toplantısında yaptığı açıklamada, 2019 büyümesinin yüzde 6-6.5 bandında hedeflendiğini açıklaması küresel piyasalarda risk iştahında kısmi oynaklığın artmasına neden olurken paritenin 111,70 seviyeleri civarına kadar kısa süreli gerilediği görüldü. Gün içerisinde, ABD'de açıklanan ekonomik verilerin beklentileri karşılaması dolarda değer kazanımlarını desteklerken paritenin gün içi kayıplarını telafi ettiği ve günü pozitif bölgede tamamladığı görüldü.
Bugün, ABD'de açıklanacak olan ADP verisi, FOMC üyeleri MMester ve Williams'ın açıklamaları ve Bej Kitap Raporu takip edilecek.
Teknik olarak bakıldığında, paritenin 200 günlük hareketli ortalaması olan 111,35 seviyesi fiyatlamaların yönü açısından belirleyici olmaya devam edebilir. Bu seviye üzerine geçişlerde 112,20, 112,50 ve 112,90 direnç seviyeleri takip edilebilir. Olası, bu seviye altına geçişlerde ise 111,20, 110,90 ve 110,50 destek seviyeleri izlenebilir.

HAM PETROL

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin Ulusal Halk Kongresi yıllık toplantısında yaptığı açıklamada, 2019 büyümesinin yüzde 6-6.5 bandında hedeflendiğini açıklaması küresel büyümeye yönelik endişeleri tekrar gündeme taşırken ham petrol fiyatlamalarında 56,00 düzeyine varana dek geri çekilmeler görüldü. Diğer taraftan, ABD ile Çin arasında devam eden ticaret müzakerelerine yönelik söylemler ve bazı OPEC üyesi petrol üreticilerinde, petrol sahalarında üretime yönelik yaşanan aksaklıkların giderildiği yönünde haberler akışları ham petrol fiyatlamaları üzerinde baskı oluşturmaya deevam ettiği izleniyor. ABD'de API tarafından açıklanan haftalık ham petrol stokları verisinde 7,290 milyon varil artış görüldü.
Bugün, ABD'de Enerji Bilgi İdaresi (EIA) tarafından açıklanacak olan haftalık ham petrol stokları verisi takip edilecek.
Teknik olarak bakıldığında, ham petrolün 100 günlük üssel hareketli ortalaması olan 56,12 seviyesi fiyatlamaların yönü açısından belirleyici olmaya devam edebilir. Bu seviyenin yukarı yönlü geçilmesi durumunda 56,90, 57,20 ve 57,70 direnç seviyeleri takip edilebilir. Olası, bu seviye altına geçişlerde ise 55,20, 54,90 ve 54,40 destek seviyeleri izlenebilir.



S&P500

Dün, S&P 500 vadeli kontrat endeksinin fiyatlamalarda 2782-2797 bant aralığında hareket ettiği görüldü. Gün içerisinde, ABD'de açıklanan ISM İmalat Dışı PMI ve Yeni Konut Satışları verileri beklentileri karşıladığı görülürken açıklanan verilerin endeks fiyatlamalarına olumlu yansımaları görüldü. Diğer taraftan küresel piyasalarda risk iştahının seyri ve VIX endeksinde yaşanann değer kazanımı endeks fiyatlamaları üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiği izleniyor.
Bugün, ABD'de açıklanacak olan ADP verisi, FOMC üyeleri Mester ve Williams'ın açıklamaları ile Bej Kitap Raporu takip edilecek.
Teknik olarak incelediğimizde, S&P 500 vadeli kontrat endeksinin psikolojik seviyesi olan 2770 düzeyi fiyatlamaların yönü açısından belirleyici olmaya devam edebilir. Bu seviye üzerine doğru ataklarda, kısa vadede 2802, 2808 ve 2812 direnç seviyeleri takip edilebilir. Olası, bu seviyenin altına geçilmesi durumunda ise kısa vadede 2757, 2750 ve 2744 destek seviyeleri izlenebilir.


 Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler
 http://www.ahlforex.com.tr
   
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danıışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
BOJ/HARADA: BOJ, PARA POLİTİKASINI MEVCUT ÇERÇEVEDE ÜÇ ÖLÇEĞİ KULLANARAK GEVŞETEBİLİR, NİCELİK, VARLIK ALIM MİKTARI VE FAİZ ORANI SEVİYELERİ
BOJ/HARADA:PARA POLİTİKASI ADIMLARININ ATILMASINDA BOJ ÜYELERİ ARASINDA GÖRÜŞ AYRILIĞI OLDUĞUNU SANMIYORUM
BOJ/HARADA: ANCAK EKONOMİ KÖTÜLEŞİR VE FİYAT HEDEFİNİ YAKALAMAKTA İVME KAYBEDERSE BOJ DERHAL MÜDAHALE ETMEK ZORUNDA
BOJ/HARADA: ENFLASYON BEKLENTİLERİNE YÖNELİK TEDBİR ALMAK ZOR
BOJ/HARADA: JAPONYA EKONOMİSİ İÇİN RİSKLER ARTIRYOR ANCAK ŞU AN İÇİN EKONOMİNİN RESESYONA GİRMESİNİ BEKLEMİYORUZ
Facebookta Paylaş