Forex Bülten (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Geçen hafta Dolar'ın küresel çapta güçlenmesi ile Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) varlıklarında baskı yaşandığını izledik. Cuma günü ABD'de ilk çeyrek büyümesi beklentilerin üzerinde gerçekleşse de, piyasa daha çok detaylara odaklandı ve Dolar bir miktar satışla karşılaştı. Ayrıca Trump'ın petrol fiyatları ile ilgili açıklamalarının petrol fiyatlarında sert düşüşe yol açması Dolar'da baskıya neden olan bir diğer faktör olduğu söylenebilir. Bu haftaya başladığımızda da Dolar'da kısmi baskının devam ettiğini gözlemliyoruz. Dolar endeksi (DXY) 98 seviyesinin hafif altında. GOÜ para birimleri ise bir miktar rahatlamış durumdalar. Ancak, bu hafta FED toplantısı dışında ajanda yoğun ve önemli veriler takip edilecek. Haftanın öne çıkan verisi Cuma günü ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam. Bunun dışında Çin ve Avrupa Bölgesi PMI verilerinin yanı sıra yine Avrupa'dan enflasyon verisi takip edilecek. Bugün ise FED'in yakından izlediği PCE enflasyonu oynaklık yaratabilir. Bu kapsamda Dolar, söz konusu gelişmeler öncesinde bekleme moduna geçebilir ki haftaya da nötr risk iştahıyla başlıyoruz. Yurtiçi fiyatlamalara baktığımızda, risk primimizin yüksek seyrettiği ortamda TL varlıklar geçen hafta negatif ayrıştı. Bu sabah da TL'de zayıflık devam ederken, ülke risk primimiz (5 yıllık CDS) 461 ile görece yüksek seviyede kalmaya devam ediyor. Yarın yılın ikinci Enflasyon Raporu, cuma günü enflasyon verisi ve Fitch'in Türkiye değerlendirmesi bu hafta için öne çıkan gelişmeler. Kurda teknik seviyelere baktığımızda, yukarıda 6,00/6,01 tepki gelebilecek direnç bölgesi olarak izlenebilir. Olası geri çekilmelerde 5,92 ve 5,89 sıralı destekler.

Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalaar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
ALBAYRAK:EKONOMİDE ALDIĞIMIZ AKSİYONLAR EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİNİ ARTIRMAYA DEVAM EDİYOR
ALBAYRAK:OCAK’TAN BERİ SÜREN ARTIŞ, GÜÇLÜ TOPARLANMANIN DA GÖSTERGESİ. İNŞAALLAH 2. ÇEYREKTEN İTİBAREN UYGULAYACAĞIMIZ POLİTİKALAR VE YAPISAL DÖNÜŞÜM ADIMLARI İLE DAHA YÜKSEK SEVİYELERİ YAKALAYACAĞIZ
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 9373,0 milyon TL artıda
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 17832,0 milyon TL
TÜİK EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ NİSAN AYINDA 84.7 OLDU (ÖNCEKİ AY: 81.9) - TÜİK
SATILABİLİR TAŞKÖMÜRÜ ÜRETİMİ ŞUBAT AYINDA 96.0 BİN TON (ÖNCEKİ: 100,2 BİN TON) - TÜİK
SATILABİLİR LİNYİT ÜRETİMİ ŞUBAT AYINDA 5.54 MİLYON TON (ÖNCEKİ: 5,13 MİLYON TON) - TÜİK
SATILABİLİR TAŞKÖMÜRÜ KOKU ÜRETİMİ ŞUBAT AYINDA 339.1 BİN TON (ÖNCEKİ: 380,7 BİN TON) - TÜİK
Facebookta Paylaş