Forex Yorumu (İnfo Yatırım)

EURUSD
Euro bölgesinde bu hafta başrol Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe günü gerçekleştireceği toplantı olacak. Bilindiği gibi merkez bankası son toplantısında 10 baz puanlık faiz indirim yoluna gitmiş ve yeni teşviklerin başlayacağı belirtilmişti. Bu konu tartışmalara neden olmuş ve bankanın önümüzdeki günlerde neler yapabileceğinin ipuçları aranmaya başlanmıştı. Bununla birlikte bu toplantı Başkan Mario Draghi'nin son toplantısı olacak. Yeni Başkan Legarde'ın görev süresi 1 Kasım'dan itibaren başlayacak ve 8 yıl sürecek. Lagarde bir televizyon programında açıklamalarda bulundu ve Trump'ın tarifeleri kaldırarak küresel ekonomik büyüme üzerindeki belirsizlikleri sonlandırabileceğini belirtti. Piyasalar dün Almanya'dan gelen üretici fiyat endeksi verisini takip etti ve veri beklentiler dahilinde aylık bazda %-0.1 olarak gerçekleşti. Diğer yandan İngiltere kanadında Brexit konusunda gelecek haber akışları Euro varlıkları üzerindeki volatiliteyi artırıyor. Bu konuda gelebilecek olumlu bir haber akışı Euro üzerindeki baskıyı azaltacaktır. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.11817 - 1.12216 - 1.12493 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1.11159 - 1.10708 - 1.10229 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

USDTRY
Geçtiğimiz hafta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'ye başlattığı harekat ile Amerika ile gerilimler artmış ve bu gerilimler ile TL üzerinde baskı oluşmuş ve parite 5.93 seviyelerini test etmişti. Geçtiğimiz Cuma günü Amerika ile harekata ara verilmesi yönünde varılan anlaşma ile birlikte TL üzerinde bir miktar rahatlama olmuş ve bu süreçten itibaren aşağı yönlü kademeli hareketler gerçekleşmişti. Hafta içerisinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın para politikası kurulu toplantısı yakından takip edilecek. Merkez Bankası'nın bu toplantıda vereceği faiz oranı kararı TL üzerinde volatilitenin sert artmasına neden olacaktır. Bilindiği gibi geçtiğimiz ay gerçekleşen toplantı sonrası 325 baz puanlık faiz indirimi gerçekleşmişti. Son gelişmeler sonrası TCMB'nin kararı piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Bununla birlikte bugün akşam saatlerinde anlaşmaya varılan harekata 120 saatlik ara verilmesinin süresi doluyor. Bu konu hakkında gelecek haber akışları da paritede volatilitenin artmasına neden olacaktır. Yoğun bir gündem geçiren USDTRY paritesini teknik olarak incelediğimizde sırasıyla 5.86283 - 5.90086 - 5.95164 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 5.82302 - 5.76110 - 5.70043 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

Altın
Altın fiyatlarında gündem son zamanlarda oldukça artan küresel gelişmeler olmaya devam ediyor. Haber akışları o kadar yoğun ki fiyatlarda zaman zaman dengeler bozuluyor. ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimlerine ek olarak İngiltere kanadında Brexit gelişmeleri fiyatlamalara yakından etki ediyor. Diğer yandan Orta Doğu'da zaman zaman gerilimler artıyor ve sürpriz çıkışlar fiyatlara etki ediyor. Ek olarak önümüzdeki hafta Fed'in gerçekleştireceği toplantı ise diğer önemli konuların başında geliyor. Piyasalar Fed'in 25 baz puanlık indirim yoluna gidebileceği yönünde oldukça ağır beklentilere sahip. Tüm bu gelişmeler ile birlikte ons altın yeni haftada dalgalı bir seyir izliyor. XAUUSD'yi teknik olarak inceleyecek olursak ilk olarak karşımıza 1487.67 seviyesi direnç noktası olarak çıkıyor. Bu seviye kırıldığı taktirde sırasıyla 1495.92 - 1502.96 seviyeleri diğer direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise ilk etapta karşımıza 1481.62 seviyesi destek noktası olarak çıkıyor. Bu seviye geçildiği taktirde sırasıyla 1476.43 - 1461.88 seviyeleri diğer destek noktaları olarak test edilebilir.

Petrol
Petrol fiyatları son zamanlarda gerçekleştirdiği kayıplarını koruyor. Amerika ile Çin arasında süregelen ticaret gerginliğine yönelik son zamanlarda anlaşmaya yönelik beklentilerin azalması petrol taleplerinde azalmaların yaşanabileceği ihtimallerini oldukça artırıyor. Bununla birlikte Amerika kanadında ham petrol stoklarının beklentilerin oldukça üzerinde gerçekleşmesi fiyatlar üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta ham petrol stokları 9,281M olarak gerçekleşmişti. Bu oran ise beklentilerin yaklaşık 4 katı fazlası olarak karşımıza çıkmıştı. Stokların artması ile arz fazlası ihtimalleri de fiyatlar üzerinde baskı oluşturan diğer etken olarak karşımıza çıkıyor. Hafta içerisinde Amerika'dan gelecek olan ham petrol stokları merakla bekleniyor. Bununla birlikte Orta Doğu'dan gelecek haber akışları fiyatlar üzerinde volatilitenin artmasına neden olabilir. Brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 59.73 - 60.11 - 60.74 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 58.61 - 58.12 - 57.45 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

NATGAS
Petrol fiyatlarında gerçekleşen aşağı yönlü hareketlenmelerden etkilenen doğal gaz fiyatlarında dün oldukça dikkat çekici gevşeme hareketleri gerçekleşti. Bu aşağı yönlü hareketlenmeler ile birlikte yaklaşık son 10 günün en düşük seviyeleri yakınlarında fiyatlanan natgas yeni haftaya aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirerek başladı. Ticaret savaşlarının emtia fiyatlarını etkilemesi ile birlikte natgasta bu gerilimlerden nasibini aldı. Yeni günde fiyatların ne yönde olacağı merakla bekleniyor. Natgas grafiğini teknik olarak incelediğimizde ilk olarak karşımıza 2.264 seviyesi direnç noktası olarak çıkıyor. Bu seviye kırıldığı taktirde sırasıyla 2.309 - 2.389 seviyeleri diğer direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise sırasıyla 2.228 - 2.187 - 2.129 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.


 İnfo Yatırım FX Araştırma

 www.infoyatirim.com

 

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 1451,4 milyon TL artıda
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 14267,1 milyon TL
İNŞAAT MALİYET ENDEKSİ AĞUSTOS AYINDA, BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE % 0,73 DÜŞTÜ (ÖNCEKİ: -0.62%) - TÜİK
BİNA İNŞAATI MALİYET ENDEKSİ AĞUSTOS AYINDA, BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE +10.79% (ÖNCEKİ: -0.67%) - TÜİK
BİNA DIŞI YAPILAR İÇİN İNŞAAT MALİYET ENDEKSİ AĞUSTOS AYINDA, GEÇEN YILIN AYNI AYINA GÖRE +4.29% (ÖNCEKİ: +15.08%) - TÜİK
İNŞAAT MALİYET ENDEKSİ AĞUSTOS AYINDA, GEÇEN YILIN AYNI AYINA GÖRE +10.79% (ÖNCEKİ: +18.42%) - TÜİK
BİNA DIŞI YAPILAR İÇİN İNŞAAT MALİYET ENDEKSİ AĞUSTOS AYINDA, BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE -2.30% (ÖNCEKİ: -0.49%) - TÜİK
BİNA İNŞAATI MALİYET ENDEKSİ AĞUSTOS AYINDA, BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE %0,25 DÜŞTÜ (ÖNCEKİ: -0.67%) - TÜİK
BİNA İNŞAATI MALİYET ENDEKSİ AĞUSTOS AYINDA, GEÇEN YILIN AYNI AYINA GÖRE +12.86% (ÖNCEKİ: +19.44%) - TÜİK
Facebookta Paylaş