Günlük Forex Bülten (İnfo Yatırım)

EURUSD
Bir anlaşma haberi, bir erteleme haberi… Piyasalar son günlerde Brexit konusunda gelen haber akışlarını takip etmek zorlaşıyor. Geçtiğimiz hafta AB ile Johnson yeni anlaşma üzerinde anlaşmıştı. Bu anlaşma Cumartesi oylanacaktı fakat erteleme kararı alındı. Yasa gereği Johnson AB'ye Brexit ertelemesi için talepte bulundu ama bu talebi imzalamadan iletti. Bugün tekrar anlaşmanın oylanması bekleniyor. Oylama geçmezse anlaşmasız Brexit yolu açılmış olacak. Bu sebeple bu haftada bu konu Euro ve Sterlin varlıklarında hareketliliği oldukça artıracaktır. Diğer yandan AB üyesi ülke liderleri Avrupa Merkez Bankası Başkanlığı'na Fransız asıllı Christine Lagarde'yi atadı. Lagarde görevine 1 kasımdan itibaren başlayacak. Ve görev süresi ise 8 sene olacak. Piyasalar gün içerisinde Almanya'dan gelecek olan Üfe verisini takip edecek. Veri Euro bölgesinin lokomotif ekonomisinin son durumu hakkında ipuçları verecek. Tüm bunlar ışığında EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.11866 - 1.12216 - 1.12493 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.11120 - 1.10708 - 1.10229 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

USDTRY
USDTRY paritesinde son günlerde ana gündem konusu Suriye'nin kuzeyine yapılan Barış Pınarı Harekatı. Geçtiğimiz hafta ABD heyeti ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmüş ve harekata 120 saat ara verilip, YPG'nin bölgeden çekileceği garantisi Amerika'dan alınmıştı. Bu anlaşma TL üzerinde baskıları azalttı ve USDTRY paritesinde aşağı yönlü sert hareketler gerçekleşmesine neden oldu. Bununla birlikte Cuma günü ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon aracılığı ile Suriye hakkında konuştu. Tüm bu gelişmeler son günlerde gerilen TL üzerindeki baskıları bir miktar azalttı. Halen bu konu piyasalar tarafından yakından takip edilecek ve gelecek olan haber akışları TL üzerindeki volatiliteyi artıracaktır. Gün içerisinde ekonomik takvimde cılız bir seyir var. İlk olarak yurtiçinden gelecek olan merkezi hükümet borç stoku verisi takip edilecek. Ardından Amerika'dan Federal Bütçe Dengesi verisi volatiliteyi artırabilir. Tüm bunlar ışığında USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 5.82302 - 5.86283 - 5.94022 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 5.76110 - 5.70043 - 5.65054 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

Altın
Altın fiyatları son zamanlarda artan küresel gelişmeler ile hareketli fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Amerika ile Çin arasında süregelen ticaret gerilimleri, İngiltere ile AB arasında halen belirsizliği süren Brexit süreci, Orta Doğu'da zaman zaman gerilimleri artması… Tüm bunlar küresel piyasalarda zaman zaman gerginliğin artmasına ve altın fiyatlarında hareketliliğin yükselmesine neden oluyor. Gerilimlerin artması ve ay sonunda Fed'in faiz indirim yoluna gidebileceğine yönelik beklentilerin oldukça artması altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenmelerin gerçekleşmesine neden oluyor. Küresel gelişmeler yakından takip edilirken; Amerika'dan gelecek olan ekonomik veriler diğer önemli konuların başında olmaya devam edecek. Tüm bunlar ışığında XAUUSD'yi teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1495.92 - 1502.96 - 1511.55 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1487.04 - 1482.57 - 1476.43 5.83seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Petrol
Cumartesi günü Amerika'dan gelen petrol sondaj kulesi sayısı verisi takip edildi. Gelen veriye göre Amerika'da 18 Ekim'de sona eren haftada petrol sondaj kulesi sayısı 1 adet artış gösterdi. Böylece petrol sondaj kule sayısı 713'e yükselmiş oldu. Diğer yandan Amerika ile Çin arasındaki ticaret iyimserliğinin azalması petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Ticaret savaşları gerginliği küresel piyasalarda petrol taleplerinde azalmalar ve dengelerin bozulmasına neden oluyor. Hafta içersinde küresel bazda bu konu hakkında gelebilecek olan haber akışları takip edilecek, bununla birlikte Amerika'dan gelecek olan ham petrol stokları yakından izlenecek. Brent petrolü yeni haftada teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 59.73 - 60.11 - 60.74 seviyeleri direnç noktaları olarak; 58.61 - 58.12 - 57.45 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

NATGAS
Geçtiğimiz hafta Perşembe günü piyasalar Amerika'dan gelen doğal gaz stokları verisini takip etti. Gelen veriye göre geçtiğimiz hafta Amerika'da doğal gaz stokları beklentilerin bir miktar altında 104B olarak gerçekleşti. Piyasalardaki beklentiler ise 106B idi. Ek olarak Amerika ile Çin arasındaki ticaret gerilimleri yakından izleniyor. Gerilimlerin artması tüm emtia fiyatları üzerinde direkt yada dolaylı yollardan etki ediyor. Bu etkiden natgas fiyatlarıda nasibini alıyor. Hafta içerisinde bu konu ve Amerika'dan gelecek olan stoklar yakından takip edilecek. Natgası teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 2.348 - 2.389 - 2.448 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 2.274 - 2.228 - 2.187 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.



 İnfo Yatırım FX Araştırma

 www.infoyatirim.com

 

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.