Sabah Analizi (Dinamik Yatırım Menkul Değerler)

• Global piyasalarda haftanın ilk iki işlem günü makroekonomik veri açısından sakinliğini bugün açıklanacak olan PMI verilerine ve sonraki günlerde gelecek olan Avrupa Merkez Bankası faiz kararı, ABD 4Ç büyümesi ve PCE deflatörüne bırakıyor. Almanya'da ise öncü imalat PMI’ın Ocak’ta 43.3’ten 43.7’ye, Euro Bölgesi’nde 44.4'ten 44.8'e, ABD’de 47.9’dan 48.0’e yükselmesi bekleniyor. Hizmet PMI ile ilgili beklenti ise farklı bölgelerde karışık bir resme işaret ediyor. Almanya'da hizmet PMI’ın 49.3’ten 49.5’e, Euro Bölgesi’nde 48.8’den 49.0’a, ABD’de ise 51.4’ten 51.0’e gerilemesi bekleniyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi %4,12, dolar endeksi 103,4, altın 2.025 dolar civarında işlem görüyor.
• ABD endeksleri, haftanın ikinci işlem gününü Dow Jones endeksi haricinde %0,4’e varan yükselişle tamamladı. Dünkü işlemlerinde ilk kez 38.000 puanın üzerine çıkan Dow Jones endeksi, yaklaşık%0,25 azalışla 37.905,45 puandan günü tamamladı. ABD vadelileri ise %0,3 civarı pozitif tarafta işlemlerine devam ediyor.
• Avrupa endeksleri, işlem gününü %0,3’e varan düşüşle tamamladı. Gün içerinde inşaat sektöründe %1’e yakın düşüş sergilenirken madencilik sektöründe iyileşme gözlemlendi.
• Asya endeksleri, günü Nikkei endeksi haricinde %2,6’ya varan yükselişle tamamladı. Bölge endeksleri gün içi işlemlerinde ise Hang Seng endeksi haricinde %0,8’e varan yükselişle işlemlerine devam ediyor. Hang Seng endeksi, Alibaba'nın yaklaşık %6 oranında artmasıyla yükselişe geçti.
• BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre %0,75 azalışla 7.950.06 puan seviyesinden günlük kapanış sağlarken toplam işlem hacmi 91,23 milyar tl oldu. Önceki kapanışa göre mali endeks %2,22, sanayi endeksi %0,25 değer kaybederken, hizmetler endeksi %1,00, teknoloji endeksi %0,19 değer kazandı. Dün gün içerisinde 8.150 seviyesini test eden endeksin bu bölgede kalıcılık sağlayamadığı ve günü 7.950 bölgesi civarında tamamladığını gördük. Yeni işlem gününde 7.950 seviyesi psikolojik bir eşik olarak takip edilebilir. Bu seviye üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda 8.000-8.050 kısa vadede direnç bölgesi olarak takip edilebilir. 7.950 seviyesinin altında kalınması durumunda ise kısa vadede 7.900, 7.840 ve 7.800 destek seviyeleri olarak izlenebilir.
• Bugün, Euro Bölgesi, Almanya ve ABD tarafından açıklanacak olan PMI verilerini takip ediyor olacağız. İçeride ise yarının gündemi 14:00’te açıklanacak Para Politikası Kurulu toplantısı olacak. TCMB’nin bu PPK’da yine 250 baz puanlık bir artırım gerçekleştirmesi ve politika faizini %45.0’e yükseltmesi bekleniyor.
• BİST100 endeksinin alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

 Dinamik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
  https://www.dinamikyatirim.com.tr/

***
Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Bankalar Birliği Başkanı Çakar: Zorunlu karşılıklarda en azından bir miktar faiz verilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Çünkü zorunlu karşılık olarak tutulan miktarın payı artmış durumdadır
Bankalar Birliği Başkanı Çakar: Yılın ikinci yarısı itibarıyla faiz eğrisi aşağı yönlü olacak
Bankalar Birliği Başkanı Çakar: Enflasyon muhasebesi uygulandığında bankaların sermaye yeterlilik rasyolarına 100 baz puanlık olumlu katkısı olacak
Bankalar Birliği Başkanı Çakar: uhtemelen bu ay sonu ya da gelecek ay TL KKM bitmiş olur. 2025 yılında DDM'yi konuşmuyor olacağız. DDM tedrici olarak yavaş yavaş azalarak gündemimizden çıkacaktır
Bankalar Birliği Başkanı Çakar: 2025 yılında TL'nin tekrar olağan mekanizmasına, mecrasına döndüğünü göreceğiz
Bankalar Birliği Başkanı Çakar: Kredi kartı harcamalarına ilişkin enflasyon etkisini de yönetmek adına burada bir düzenleme olabileceği kanaatindeyim
Facebookta Paylaş