2019 Yılı Üçüncü Çeyrek Finansal Sonuçları Değerlendirmesi (A1 Capital)

Genel görünümde;
Araştırma kapsamında değerlendirdiğimiz pay senetleri arasında, Yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre cirosunu yüzdesel olarak KOZAL, IPEKE, KOZAA, ASELS ve ULKER pay senetlerinin en fazla artırdığı görülüyor. VERUS, TUPRS, ALARK, POLHO ve ISFIN pay senetlerinin ise ilgili dönemde cirosunu yıllık düzeyde yüzdesel olarak geriledi.
Yılın üçüncü çeyreğinde FAVÖK bir önceki yılın eş dönemine göre incelediğimizde, yüzdesel olarak KOZAA, KOZAL, IPEKE, MGROS ve PGSUS en fazla artış kaydedildi. Diğer taraftan, EKGYO’nun 2018 yılı üçüncü çeyrekte FAVÖK’ü negatif bölgede iken 2019 yılı üçüncü çeyreğinde pozitif bölgeye geçtiği ve 3,9 milyon TL’ye yükseldiği görülmekte. Ayrıca, VERUS’un 2018 yılı üçüncü çeyreğinde FAVÖK’ü pozitif iken 2019 yılında negatif bölgeye geçmiştir. FAVÖK performansı kategorisinde SASA, KRDMD, TÜPRS, POLHO ve EREGL bir önceki yılın eş dönemine göre daha zayıf bir performans göstermiştir.
Net kar tarafında ise CCOLA, İHLAS, SASA, TCELL, AKSEN yüzdesel olarak en fazla artış gösterirken, EKGYO, TUPRS ve DOHOL zayıf performans kaydedildi. İlgili çeyrekte, POLHO, VESTEL, MGROS, TTKOM, GLYHO ve ALARK şirketleri zarardan kara geçtiği görülüyor.

 A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.
 www.a1capital.com.tr
 

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
BIST 100 ENDEKSİ BUGÜN % 0.20 DÜŞTÜ (106588), BUGÜNKÜ İŞLEM HACMİ 10 MİLYAR 182 MİLYON TL OLDU
ABD'DE MİCHİGAN ÜNV. 12 AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ KASIM'DA: %+2.5 (ÖNCEKİ:%+2.5)
ABD'DE MİCHİGAN ÜNV. 5 YILLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ KASIM'DA: %+2.5 (ÖNCEKİ:%+2.4)
ABD'DE MİCHİGAN ÜNV. AY SONU GÜVEN ENDEKSİ KASIM'DA: 96.8 (BEKLENTİ:95.7 ÖNCEKİ:95.7)
ABD'DE MİCHİGAN ÜNV. AY SONU BEKLENTİ ENDEKSİ KASIM'DA:87.3 (BEKLENTİ:86.1 ÖNCEKİ:85.9)
ABD'DE MİCHİGAN ÜNV. AY SONU CARİ DURUM ENDEKSİ KASIM'DA: 111,6 (BEKLENTİ:111.4 ÖNCEKİ:110.9)
ABD'DE İMALAT SEKTÖRÜ PMI KASIM'DA: 52.2 (BEKLENTİ: 51.5 ÖNCEKİ: 51.3)
ABD'DE BİLEŞİK PMI ENDEKSİ KASIM'DA:51.9 (ÖNCEKİ:50.9)
Facebookta Paylaş