2020 Şubat Ayı Ödemeler Dengesi İstatistikleri (Vakıf Yatırım)

Cari işlemler dengesi 2020 Şubat ayında 1,2 mlr $ açık verdi
" TCMB'nin açıkladığı verilere göre, 2019 Şubat ayında 0,1 mlr $ açık veren cari işlemler hesabı, 2020 Şubat ayında piyasa beklentilerine paralel (1,3 mlr $ açık) 1,2 mlr $ açık verdi. Böylece 12 aylık cari işlemler hesabı 6,1 mlr $ cari fazla vermiş oldu.
" 2019 Şubat ayında 0,7 mlr $ açık veren dış ticaret açığı 2020 Şubat ayında 1,9 mlr $ açık verdi. İhracat bir önceki yılın aynı ayına göre %2,0 artarken, aynı dönemde ithalat artışı %9,7 olarak gerçekleşti.
" Finans hesabı altında, doğrudan yatırımlardan kaynaklanan net girişler şubat ayında 309 mn $ olarak gerçekleşti. Portföy yatırımları ise şubat ayında 382 mn $ net giriş kaydetti. Net hata noksan kaleminde 1,1 mlr $ giriş görülürken, resmi rezervlerde 3,0 mlr $ artış kaydedildi.


Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş



***
Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Facebookta Paylaş