2020'nin sarsıntıları şirketleri daha dijital ve dayanıklı hale getirdi-Deloitte

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

 


Basın Bülteni


2020'nin sarsıntıları şirketleri daha dijital ve dayanıklı hale getirdi

Deloitte'un bu sene 12'ncisi yayımlanan Teknoloji Trendleri Raporu'na göre; işletmeler zorlu geçen 2020 yılında dalgalanmalara adapte oldu, dijital dönüşümü hızlandırdı ve daha dayanıklı hale geldi.

İstanbul, Türkiye 14 Ocak 2021- Deloitte'un 12'ncisi yayımlanan "Teknoloji Trendleri Raporu", 2020'nin sismik sarsıntıları ile mücadele eden kuruluşlar için önümüzdeki 18 ila 24 ayda planlama ve uygulamada güven yaratacak fırsatları, stratejileri ve teknolojileri değerlendiriyor.
Önümüzdeki döneme dair beklentiler, Ocak 2020'nin gerçeklerinden belirgin şekilde farklı olsa da CIO'lar; bu yılın raporunda belirtildiği gibi, 2021 ve sonrası için umut verici bir yol çiziyorlar. Deloitte tarafından gözlemlenen trendler arasında, iş yerinin geleceği, yapay zekâ (AI) inisiyatiflerinin endüstriyelleşmesi, çekirdekteki sistemlerde geliştirme ve çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılığı destekleyen teknolojiler yer alıyor.
Rapora göre, kuruluşlar yalnızca operasyonlarını daha çevik ve daha verimli hale getirmek için değil, aynı zamanda talep ve müşteri beklentilerindeki dramatik dalgalanmalara yanıt vermek için de dijital dönüşüm çabalarını hızlandırıyor.
Raporda incelenen dokuz trend üç ana kategoriye ayrılıyor:
Kuruluşun Kalbi: "Strateji Mühendisliği"; "Çekirdekte Canlanma" ve "Tedarik Zincirinde Çözülme" trendleri organizasyon ve teknoloji stratejisinin uyumuna odaklanıyor. Kuruluşların; karmaşık, ancak başarı için zorunlu ve birbirini desteklemeleri gereken bu bileşenler için eşsiz bir uyum içinde çalışmaları gerekiyor.
İçeride ve Dışarıda Daha İyi Bir Deneyim: "Milyarlarca İnsan Özelinde: Dijital ve Fizikselin Buluşması" ve "Dijital İş Yerinin Dönüşümü" trendleri müşteriler, çalışanlar ve paydaşlar için ortak perspektif yaratmayı hedefliyor. "Daha fazla değer yaratmak için geleceğin dijital ve fiziksel deneyimlerini nasıl daha iyi birleştirirsiniz?" sorusuna ise "Çeşitlilik, Eşitlik, Kapsayıcılık Teknolojileri: Eşitlik için Araçlar" trendi yanıt veriyor. Bu kapsamda, inovasyonu ateşleyen yeteneğin yaşam döngüsü boyunca kurumsal çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılığı destekleyen ve giderek daha gelişmiş hale gelen araçları değerlendiriyor.
Veri: Mümkün Kılma Sanatı: İşletmelerin otomasyona ve makine güdümlü karar vermeye doğru daha fazla ilerlemesiyle, insan kapasitesinin ölçekli bir şekilde artırılmasına işaret ediyor. "MLOps: Endüstriyelleşen Yapay Zekâ"; "Makine Veri Devrimi: Makineyi Beslemek" ve "Sıfır Güven: Güvenme, Doğrula" trendleri, işletmelerin sanayileşme ve otomasyon yoluyla daha fazla değer yaratmaları için üç özel fırsatı temsil ediyor.
Deloitte Digital Türkiye Ortağı Özlem Yanmaz: "COVID-19'un yarattığı türbülans umut da barındırıyor"
Deloitte Digital Türkiye Ortağı Özlem Yanmaz, "Bu yılki raporun teması dayanıklılık. Geçtiğimiz yıl, koşulları değerlendirerek stratejik planlarını revize eden kuruluşlarda sayısız ilham verici dayanıklılık örneği gözlemledik. Bizim için dayanıklılık, değişime uyum sağlamak ve değişim ortamında gelişmek için inatçı bir kararlılık sergilemek demek. Bu dönemde CIO'ların ve diğer üst düzey yöneticilerin bu yolculuğa güvenle liderlik ettiklerini ve iyileşebileceklerini kanıtladıklarını gördük. COVID-19 varsayımlarımızı tamamen yıktı; adaptasyon ve yanıt verme kabiliyetimizi mümkün olduğunu düşündüğümüzden daha yüksek bir seviyeye çıkarmamız için bizi zorladı. 'Gelecek' için yapılan planlar yıllardan haftalara indi. Bu durum, zor olsa da önemli bir atılım yarattı. Trendler bize, geçtiğimiz yıl yaşanan türbülansın umut veren bir tarafının da olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Deloitte hakkında:
Deloitte; İngiltere mevzuatına göre kurulmuş olan Deloitte Touche Tohmatsu Limited ("DTTL") şirketini, üye firma ağındaki şirketlerden ve ilişkili tüzel kişiliklerden bir veya birden fazlasını ifade etmektedir. DTTL ve üye firmalarının her biri ayrı ve bağımsız birer tüzel kişiliktir. DTTL ("Deloitte Global" olarak da anılmaktadır) müşterilere hizmet sunmamaktadır. Global üye firma ağımızla ilgili daha fazla bilgi almak için www.deloitte.com/about adresini ziyaret ediniz.
Deloitte, denetim, danışmanlık, finansal danışmanlık, risk danışmanlığı, vergi ve ilgili alanlarda, birçok farklı endüstride faaliyet gösteren özel ve kamu sektörü müşterilerine hizmet sunmaktadır. Deloitte her beş Fortune Global 500® şirketinden dördüne hizmet verirken, dünya çapında farklı bölgelerde 150'den fazla ülkede yer alan global üye firma ağı ile, müşterilerinin iş dünyasında karşılaştıkları zorlukları aşmalarına destek olmak ve başarılarına katkıda bulunmak amacıyla dünya standartlarında yüksek kalitede hizmetler sunmaktadır. Deloitte'un yaklaşık 330.000 kişilik uzman kadrosunun iz bırakan bir etkiyi nasıl yarattığı konusunda daha fazla bilgi almak için Facebook, LinkedIn ya da Twitter sayfalarımızı takip ediniz.
© 2021. Daha fazla bilgi için Deloitte Türkiye (Deloitte Touche Tohmatsu Limited üye şirketi) ile iletişime geçiniz.



Diğer Haberler
YUNANİSTAN'DA TÜFE ARALIK'TA YILLIK %-2.3 (ÖNCEKİ: % -2.1)
FRANSA MALİYE BAKANI: KAMU BORCUNUN AZALTILMASININ ZAMANI KRİZDEN SONRA GELECEK, BUNUN İÇİN NET BİR STRATEJİ GEREKİYOR
FRANSA MALİYE BAKANI: KRİZ SÜRESİNCE SEKTÖRLERE OLAN DESTEK DEVAM EDECEK
FRANSA MALİYE BAKANI: 2021'NİN İLK ÇEYREĞİ FRANSIZ EKONOMİSİ İÇİN ZORLU KALACAK
FRANSA MALİYE BAKANI: BU YIL %6 BÜYÜME TAHMİNİ KONUSUNDA İHTİYATLI OLUNMALI
ALMANYA İSTATİSTİK OFİSİ: ALMAN EKONOMİSİ 4.ÇEYREKTE MUHTEMELEN DURGUN
ALMANYA KAMU SAĞLIĞI YETKİLİSİ: YILIN SONUNA KADAR PANDEMİYİ KONTROL ALTINA ALACAĞIZ
TTYD BAŞKANI OYA NARİN: 2021'DE 25 MİLYON TURİST; YAKLAŞIK 17-18 MİLYAR DOLAR TURİZM GELİRİ HEDEFLİYORUZ. 2019 RAKAMLARINA 2 SENE SONRA GELEBİLİRİZ. - CAPİTAL TWİTTER
FRANSA BAŞBAKANI : AŞILAMANIN, NÜFUS TARAFINDAN DAHA GENİŞ KABÜL EDİLDİĞİNİ GÖRMEKTEN MUTLUYUM
Facebookta Paylaş