Beijing “Yenilikçi Şehirler” liginde

Danışmanlık firması JLL tarafından yayınlanan bir rapora göre, Beijing, San Francisco, Tokyo ve Singapur'dan sonra dünya genelindeki tüm şehirler arasında inovasyon yeteneği açısından dördüncü sırada yer alırken Şhangai ve Shenzhen ilk 20’lik listedeki diğer Çin şehirleri oldu.

Yenilikçiliğin başlıca ölçütleri arasında uluslararası patent başvuruları, risk sermayesi çekiciliği, ileri teknoloji endüstrilerine yatırım ve araştırma ve geliştirme harcamaları yer alıyor.

JLL küresel araştırma direktörü Jeremy Kelly, “İnovasyon günümüzün teknoloji odaklı dünyasında çok önemli bir faktördür. Çin’in önde gelen şehirleri bilgi, inovasyon ve teknoloji konusunda küresel pazarda giderek daha önemli oyuncular olmaya hazırlanıyorlar” dedi.

Kelly’nin verdiği bilgilere göre örneğin, Beijing’den uluslararası patent başvuruları, son 10 yılda yaklaşık dokuz kat arttı ve şu anda bu alanda dünyanın ilk 10 kentinden biri konumunda. Benzer şekilde, Beijing’deki girişimcilerle yapılan sermaye artırımı anlaşmaları önceki beş yılda altı kat arttı. Bunun yanında Beijing, Silikon Vadisi dışında gelişen Baidu, Xiaomi ve Sina gibi birçok küresel teknoloji şirketini ortaya çıkartırken ve Çin'in en iyi üniversitelerine ve en nitelikli işgücüne de ev sahipliği yapıyor.

Rapora göre, Beijing’in San Francisco ve San Jose’nin ardından risk sermayesi fonları için üçüncü en büyük destinasyon oldu. Beijing’e yönelen risk sermayesi fon akımı 2016’dan 2018’e 100 milyar doları geçerek New York ve Londra gibi geleneksel finans merkezlerini geride bıraktı. Diğer Çin şehirlerin ise bazı özel alanlarda avantajları bulunuyor. Örneğin Zhejiang eyaletindeki Hangzhou e-ticarette, Şangay ise finansal teknolojide öncü konumda.

2014 yılında merkezi otoriteler Beijing’in ulusal siyasi merkez, kültür merkezi, uluslararası kültürel değişim merkezi ve teknolojik inovasyon merkezi olarak konumunu vurguladılar. Devlet Konseyi tarafından 2016'da yayınlanan bir belgeye göre de 2030’a kadar Beijing’in dünyadaki yenilikler için yeni bir lokomotif olması ve ülkenin yenilik çabalarına öncülük etmesi bekleniyor.




Çin Uluslararası Radyosu



Diğer Haberler
FRANSA MALİYE BAKANI: BUGÜNKÜ KOŞULLAR LIBRA PROJESİ İÇİN İLERLEME ALANI SAĞLAMIYOR
BOJ/KURODA: MEVCUT LİBRA, GLOBAL OLARAK KULLANIŞMAYI AMAÇLIYOR, GLOBAL POLİTİKA KOORDİNASYONU BUNU DÜZENLEMEYE YÖNELİK GEREKLİ
BOJ/KURODA: LİBRA KARŞISINDAKİ ADIMLAR PARA AKLAMA GİBİ FİNANSAL DÜZENLEMELERİN ÖTESİNE GEÇMELİ
BOJ/KURODA: GLOBAL EKONOMİ ILIMLI OLARAK BÜYÜYOR FAKAT ÇEŞİTLİ RİSKLER MEVCUT
BOJ/KURODA: BOJ'UN YÖNETİM KURULU, JAPON EKONOMİSİNİN ILIMLI OLARAK BÜYÜMESİ GÖRÜŞÜ KONUSUNDA BU AY POLİTİKA TARTIŞACAK
Facebookta Paylaş