Dünya Bankası Türkiye’deki Mültecilerin ve Ev Sahibi Toplulukların Ekonomik Açıdan Güçlendirilmesini ve Sosyal Uyumunu Destekliyor

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (STB), Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Dünya Bankası (sanal bağlantı yoluyla), Türkiye'deki Mülteci ve Ev Sahibi Topluluklar Arasında Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesinin (SEECO) lansmanı için bugün Mardin'de bir araya geldi.
Dünya Bankası tarafından yönetilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan SEECO Projesi, Adana, Mersin, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Mardin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi çeşitli illerde mülteci ve ev sahibi topluluklardaki kadınlar ve Gençler için geçim fırsatlarını iyileştirmeyi amaçlamaktadır. Proje, AB'nin Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Fonu (FRiT) çerçevesinde sağlanan 39,5 milyon avroluk bir bütçeyle Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
Mültecilerin ve ev sahibi toplulukların potansiyeli açığa çıkarılıyor
SEECO projesi, sosyal girişimlerin gelişimini destekleyecek ve hem mülteci hem de ev sahibi topluluklardan kadınların, gençlerin ve diğer kesimlerin faydalanabileceği geçim kaynağı olanaklarına sürdürülebilir bir erişim sağlayacak, yerel düzeyde istihdam yaratacak ve yerel ekonomileri destekleyecektir. Tahmini olarak 19.000 mülteci ve ev sahibi topluluk üyesi proje faaliyetleri yoluyla doğrudan desteklenecektir.
Proje, sosyal girişimcilere yönelik destek hizmetlerini finanse edecek ve sosyal girişimlerin geliştirilmesi veya hızlandırılması için hibeler sağlayacaktır. Faaliyetler, birkaç destek döngüsü boyunca, Topluluk Uygulama Ortakları ile birlikte çalışan Bölgesel Kalkınma Ajansları tarafından uygulanacaktır. Her döngü, yeni ve/veya mevcut sosyal girişimcilerin seçimi ile başlayacaktır. Seçilen faydalanıcılar eğitim ve koçluk hizmetleri alacak, sonrasında iş geliştirme veya hızlandırma hibeleri için başvuruda bulunma konusunda kendilerine destek sağlanacaktır. Bu hibelerin alıcılarına daha sonra sürekli mentörlük hizmeti sağlanacaktır. Faydalanıcıların seçiminden mentörlük desteğinin sonuna kadarki tek bir döngünün 18 ay sürmesi beklenmektedir.
Proje ayrıca birkaç döngü boyunca geçim olanaklarını da finanse edecektir. İlk döngüdeki geçim olanakları belediyeler, Bölgesel Kalkınma Ajansları ve STB tarafından seçilmiştir. Daha sonraki döngüler için geçim olanakları katılımcı karar alma süreçleri yoluyla faydalanıcı mülteciler ve ev sahibi topluluk üyeleri tarafından seçilecektir.

Proje, yetersiz hizmet alan piyasalarda finansmana erişimi arttırarak; mülteci ve ev sahibi topluluklarda yaşayan kadınların ve gençlerin sürdürülebilir ekonomik fırsatlara geçişlerine yardımcı olmak suretiyle kadınların ve kırılgan grupların işgücü piyasasına katılımlarını arttırarak ve sosyal uyumu geliştirerek, Dünya Bankası ile Türkiye’nin 2018-2023 MY dönemini kapsayan Ülke İşbirliği Stratejisinin (CPF) amaçlarına katkıda bulunmaktadır.



Diğer Haberler
İran ve Rusya, 5 milyon ton buğday veya tahıl tederik anlaşmasını nihai hale getirdi- YJC News
Ukrayna ordusu: Rusya, Luhansk bölgesinde avantaj elde etti ancak elimizden gelen herşeyi yapacağız
PERU'NUN GÜNEY BÖLGESİNDE 6.7 ŞİDDETİNDE DEPREM HİSSEDİLDİ -EMSC
Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı: Rusya, İskender füzelerini Belarus'ta Bres'e taşıdı, Batı Ukrayna'yı hedeflemek için kullanılabilir
İNGİLTERE MALİYE BAKANI: BUGÜNKÜ ÖNLEMLERİNİN ENFLASYONİST ETKİSİNİN YÖNETİLEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Fitch: Yüksek enflasyon ve sıkı işgücü piyasası, Euro Bölgesi yıllık ücret artışı üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturuyor
Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı: Mücadelenin çok zor ve uzun bir aşamasının içindeyiz
UKRAYNA SAVUNMA BAKANI YARDIMCISI: RUSYA'DAN TIRMANIŞA DAİR İŞARETLER VAR
FITCH: EURO BÖLGESİ ÜCRET ARTIŞI ÜZERİNDEKİ YUKARI YÖNLÜ BASKI ECB'Yİ ENDİŞELENDİRECEK
Facebookta Paylaş