EDF'nin CEO'su Levy: "Ekonomileri Dekorbanize etmek için nükleere ihtiyacımız var"

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Fransız Devlet Şirketi EDF'nin CEO'su Jean-Bernard Levy, nükleer enerjinin ekonomilerin dekarbonize edilmesi için gerekli olduğunu söyledi. Uluslararası Enerji Ajansı'nın 25 Şubat'ta düzenlediği 'Temiz Enerji Sisteminde Nükleer Enerji" başlıklı seminerde katılımcılara seslenen Levy, iklimle ilgili zorlukları aşmak için nükleer, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliğinin bir arada kullanılması gerektiğini söyledi.

NÜKLEER OLMADAN BAŞARI ZOR
Küresel ısınmaya karşı mücadeleyi kazanmanın nükleer enerji olmadan tehlikeye gireceğini kaydeden Levy şu ifadeleri kullandı: "Şu anda, özellikle Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ve Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) ile birlikte AB'nin yakın zamanda yayınlanan 2050 Uzun Vadeli Stratejisi gibi birçok kaliteli çalışmaya sahibiz. Hepsi şu kilit noktalarda benzer sonuca varıyor:

" Ekonomilerimizin dekarbonize edilmesi, ulaştırma, bina ve endüstrinin geniş bir elektrifikasyonunu gerektirecektir. IPCC, elektriğin nihai enerjideki payının, Paris Anlaşması hedeflerine ulaşmak için 2050 yılına kadar ikiye katlanması gerektiğini tahmin ediyor.
" Sonuç olarak, gelişmekte olan ülkeler ve OECD ülkeleri dâhil olmak üzere elektrik talebi dünya genelinde artacaktır. Örneğin, Avrupa Komisyonu senaryolarına göre, 2050 yılına kadar Birlik içindeki elektrik enerjisi tüketimindeki artış yüzde 36 ile yüzde 75 arasında olacaktır.
" Yenilenebilir enerji kullanımı giderek daha da artacaktır.
" Nükleer enerji olmadan, yenilenebilir enerji kullanımındaki büyümenin daha fazla artması gerekecekti.Bu, Alman Enerji Ajansı DENA'nın son bulguları tarafından kanıtlanan bir şey. Çalışma, ülkenin nükleer madde olmadan uzun vadeli enerji sürecini değerlendirdi. Ortaya çıkan sonuç, rüzgâr enerjisi ve biyokütle potansiyelinin nasıl hızla tükeneceğini ve sentetik yakıtların ithalatının artacağını gösterdi."
"GÜÇLERİMİZİ SEFERBER ETMELİYİZ"
Çalışmaların aynı sonuca işaret ettiğini dile getiren Levy şunları söyledi:
"İklim zorluğunu aşabilmek için nükleer, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliğinin tamamlayıcılığını arttırmalıyız. Artık güçlerimizi seferber etme zamanı. Bu, her iki cephede de hareket etmek anlamına geliyor, hem mevcut nükleer santraller, hem de yeni inşalar. Dünyanın 452 reaktörü şu anda yılda 2600 TWh'den fazla üretimi doğrudan emisyon olmadan yapıyor. Bu, iklim için önemli bir varlık olan her yıl 2 gigatondan fazla karbondioksitin önlendiği anlamına geliyor ve bu hayati bir katkı."

NÜKLEER ENERJİ VE YENİLENEBİLİR ENERJİ BİRLİKTE KULLANILMALI
Nükleer alanında uzun vadeli getiri sağlayacak düzenlemelere acil ihtiyaç olduğunu vurgulayan Levy, sözlerine şöyle devam etti: "IEA'nın senaryolarına göre, küresel ısınma 2 ° C'de tutulacaksa, 400 GW'a kadar yeni nükleer kapasite geliştirilmeli. Küresel ısınmayla mücadele için zaman harcıyoruz. Başarıyı elde etmek için yapabileceğimiz en iyi şey, nükleer enerji, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğini bir arada kullanmaktır. IEA çalışmaları da dahil olmak üzere artan sayıda çalışma bu sonucu doğrulamaktadır."



Diğer Haberler
APPLE, ÜRETİMİN YÜZDE 15-30'UNU ÇİN DIŞINA ÇIKARMAYI DEĞERLENDİRİYOR- BLOOMBERG HT
İMF/GITA : ABD'DE HALA FAİZ İNİDİRMİ İÇİN BİR MİKTAR ALAN VAR
İTALYA/CONTE : BORÇ FAZLASI NEDENİYLE İLE AB'NİN DİSİPLİN PROSEDÜRÜNDEN KAÇINMAKTA KARARLIYIZ
İTALYA/CONTE : PARLAMENTOYA İTALYA'NIN AB KURALLARINA SAYGI GÖSTERECEĞİNİ ANLATTIM FAKAT DEĞİŞMELERİ GEREKLİ
PEKCAN: "DÖVİZ KREDİSİ CİNSİNDEN TÜRK MENŞELİ YATIRIM MALI ALIMINA 100, ORTA VE YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRÜN İHRACINA 500 MİLYON DOLAR DESTEK VERECEĞİZ."
PEKCAN: TÜRK EXIMBANK ARACILIĞIYLA BU YIL YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRÜN İHRACATINA 2 MİLYAR LİRALIK KREDİ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ-CNN TÜRK
TCMB, 26.06.2019 vadeli 13.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
G. AFRİKA'DA TÜFE MAYIS'TA AYLIK %+0.30 YILLIK %+4.5
İTALYA/CONTE: AB KOMİSYONU'NDA EKONOMİ İLE İLGİLİ BİR POZİSYONUN BİZE VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ
Facebookta Paylaş