Forex Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: ECB üyelerinin Euro'daki yükselişten endişe duyduklarına yönelik haberin etkisiyle baskı altında kalan Euro ile birlikte Dolar endeksindeki toparlanmanın bir miktar arttığını gözlemliyoruz. Bir önceki gün 91,7 seviyesine kadar gerileyen Dolar endeksinin (DXY) bu sabah 93,0 seviyesinin hafif üzerine çıktığını izliyoruz. Euro'daki değerlenme endişeleri ve Euro Bölgesi'nde enflasyonun negatif bölgeye geçmesi, ECB'nin para politikasını buna göre ayarlama yapabileceği spekülasyonlarını da beraberinde getirmekte. Bu gelişmelerle birlikte EURUSD'nin 1,18 seviyesinin altına sarktığını izlerken, paritede baskının devam edebileceğini ve bunun da Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimleri üzerinde kısmen etkili olabileceğini düşünüyoruz ki GOÜ para birimleri bu sabah baskı altındalar. Paritedeki hareketle birlikte Dolar/TL de tekrar 7,40 bölgesinde. Ancak, TCMB'nin sıkılaşma adımlarıyla birlikte oynaklık görece düşük. Dolayısıyla kurda 7,40'ın üzerinde kalıcılık beklemiyoruz. Halihazırda 5 yıllık CDS'imizin 500'ün altına sarktığını izliyoruz. Aksi durumda 7,40'ın üzerindeki bir kalıcılıkta 7,44 güçlü direnci hedef olabilir. Diğer yandan, olası düşüşlerde 7,3460 destek olarak izlenebilir. Bugün yurtdışında ağustos ayı hizmet sektörü PMI final verileri takip edilecekken, yurtiçinde sabahtan ağustos ayı enflasyon verisi izlendi. Buna göre ağustos ayında TÜFE artışı %0,86 ile %1 olan beklentilerin altında gerçekleşti. Böylece yıllık enflasyon %11,77 (Beklenti %11,89 iken, temmuz ayında yıllık enflasyon %11,76 idi) olarak gerçekleşti.
 
EUR/USD: ECB üyelerinin Euro'daki yükselişten endişe duyduklarına yönelik haberin etkisiyle paritede baskının bir miktar arttığını gözlemliyoruz. Halihazırda EURUSD paritesinde spekülatif uzun pozisyonlar son yılların en yüksek seviyede bulunurken, Dolar'da kısmi toparlanma eğilimi gözleniyor. Söz konusu haberle, ECB'nin para politikasını (önümüzdeki ECB toplantısında önemli bir değişim beklenmiyordu) buna göre ayarlama yapabileceği beklentilerini de beraberinde getirirken, paritede baskı sürebilir. Aylık ortalamasının da altına sarkan paritede teknik olarak zayıf bir görüntü gözlenirken, parite 1,1860 direncinin altında kalarak 1,1755 ardından 1,1710 seviyesine kadar gerileyebilir


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
TCMB, 01.10.2020 vadeli 10.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
FAO'NUN DÜNYA TAHIL ÜRETİM TAHMİNİ 2 MİLYAR 764,9 MİLYON TON (ÖNCEKİ TAHMİN: 2 MİLYAR 789,8 MİLYON TON)
FAO GLOBAL ET FİYATLARI ENDEKSİ AĞUSTOS'TA AYLIK %0 (TEMMUZ: -0.6%)
FAO'NUN DÜNYA TAHIL STOK TAHMİNİ 895,5 MİLYON TON (ÖNCEKİ TAHMİN: 928.9 MİLYON TON)
FAO GLOBAL ŞEKER FİYATLARI ENDEKSİ AĞUSTOS'TA AYLIK % +5.1(TEMMUZ: +10.6%)
FAO GLOBAL GIDA FİYAT ENDEKSİ AĞUSTOS'TA AYLIK % +2.0 (TEMMUZ'DA : +2.2%)
FAO'NUN DÜNYA BUĞDAY ÜRETİM TAHMİNİ 760,1 MİLYON TON (ÖNCEKİ TAHMİN: 761,5 MİLYON TON)
FAO GLOBAL SÜT ÜRÜNLERİ FİYATLARI ENDEKSİ AĞUSTOS'TA AYLIK %0 (TEMMUZ: +4.0%)
FAO GLOBAL TAHIL FİYATLARI ENDEKSİ AĞUSTOS'TA AYLIK % +1.9 (TEMMUZ'DA: +0.4%)
Facebookta Paylaş