Forex Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Küresel çapta artan koronavirüs vaka sayısına bağlı olarak bazı kısıtlamaların uygulanması risk iştahını baskılasa da aşıya dair yeni umut verici gelişmelerin risk iştahındaki bozulmayı sınırladığı söylenebilir. Diğer yandan, ABD'de mali teşvikte ilerleme sağlanamaması piyasaların tekrar Fed'e odaklanmasına neden olmakta. Aralık ayındaki Fed toplantısında güvercin beklentiler şimdiden oluşmuş durumda. Bu kapsamda, risk alma iştahındaki azalma sınırlı kalmaya devam edebilir. Yurtiçinde ise bugün TSİ 14'te TCMB'nin faiz kararı TL üzerinde belirleyici olacaktır. Piyasa, TCMB'nin haftalık repo faizini 475 baz puan artışla %15'e çıkarmasını ve para politikası çerçevesinde sadeleşme bekliyor. TCMB'nin politika faizinde 450 baz puan veya daha fazla bir artış yapması durumunda TL varlıklarda ralli havası devam edebilir ve Dolar / TL ilk etapta 7,50'nin altına sarkmayı deneyebilir. Sonraki hedef ise 7,32 civarında. Diğer yandan, daha az bir faiz artışı, örneğin 300 - 400 baz puanlık bir artışta TL'de kısmi satış görülebilir ancak güçlü bir karar metni bu olası satışları sınırlayarak TL'nin tekrar toparlanmasını sağlayabilir. Direnç 7,86 - 7,88 bölgesinde. Son olarak, 300 baz puanın altındaki bir artış ve diğer faiz parametrelerinin kullanılmaya devam edileceğinin sinyalinin verilmesi durumunda ise TL'de baskı belirginleşebilir ve kur 7,86 - 7,88 direnç bölgesinin üzerine çıkarak 8,10 seviyesini hedefleyebilir. Özetle, TCMB kararına göre kurda her iki yönde sert dalgalanmalar olabilir.
 
EUR/USD: Kötüleşen koronavirüs tablosuna rağmen aşı ile ilgili gelişmeler risk iştahının bozulmasını engellediği söylenebilir. Diğer yandan, bir süredir ECB'den gelen açıklamalara karşın paritedeki geri çekilmenin sınırlı kalmaya devam etmesi ECB'ye yönelik güvercin beklentilerin fiyatlanmış olabileceğini gösteriyor. Bugün de TSİ 18'de ECB Başkanı Christine Lagarde'ın ve TSİ 19'da ECB Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel'in konuşmaları takip edilecek. Öte yandan, ABD'den pandemi ile ilgili bazı eyaletlerde kısıtlamaların gelmesi ile Fed'den tekrar güvercin beklentiler oluşurken, paritenin 1,18 desteğinin üzerinde kalabileceğini düşünüyoruz. Öte taraftan, paritede yeni bir yükseliş dalgasının başlaması için 1,1920 seviyesinin kırılması gerektiğini düşünüyoruz. Söz konusu seviyelerin dışında aşağıda 1,1755 desteği, yukarıda ise 1,1970 direnci izlenebilir.
 
XAU/USD: Kötüleşen koronavirüs tablosu ve alınan kısıtlama kararlarına karşın aşı ile ilgili gelişmeler risk iştahındaki baskıyı sınırlandırdığı söylenebilir. Risk iştahındaki bozulmanın belirginleşmemesi de değerli madende kısa vadeli kısmi baskıya yol açmış olabilir. Ons Altın'da düşüşlerin ivme kazanması için ise 1.850 desteğinin kırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu seviyenin kırılması durumunda 1.815 hedefe girebilir. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1.880 ve 1.900 sıralı dirençler olarak izlenebilir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
ECB/LAGARDE: ÖNGÖRÜLER, BİLGİ SETİMİZİ GELİŞTİRECEK VE EKONOMİK GÖRÜNÜMÜN VE RİSK DENGESİNİN YENİDEN DEĞERLENDİRİLMESİNE OLANAK SAĞLAYACAK
ECB/LAGARDE: MANŞET ENFLASYONUN 2021'İN BAŞINA KADAR NEGATİF BÖLGEDE KALMASININ MUHTEMEL OLMASINI BEKLİYORUZ
FİLİPİNLER MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ %2'YE İNDİRDİ (BEKLENTİ: 2.25%, ÖNCEKİ: 2.25%)
TCMB, 17.12.2020 vadeli 10.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
RUSYA'DA KORONAVİRÜS VAKALARI 2 MİLYONU AŞTI
İSVİÇRE'DE SANAYİ ÜRETİMİ EKİM'DE YILLIK % -5.1 (ÖNCEKİ:%-8.6)
İSVİÇRE'DE SANAYİ ÜRETİMİ EKİM'DE YILLIK %-5.1 (ÖNCEKİ:%-8.6)
Facebookta Paylaş