FX Bülteni 21 (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Delta varyantı gölgesinde küresel ekonomilerde yavaşlama eğilimi, Fed toplantısına yönelik kısmi belirsizlik ve enflasyon gibi risk faktörleri ile kırılgan olan piyasalarda dün Çin'de gayrimenkul sektörüne yönelik borç endişesinin artmasıyla riskten kaçış gözlendi. Oynaklık da ciddi bir şekilde arttı. Diğer yandan, ABD borsalarında kapanışa doğru gelen alım dalgasının kısmi rahatlama yarattığını izliyoruz. Bu sabah ABD vadelileri artı bölgede seyrederken, Gelişmekte Olan Ülke para birimlerinde alıcılı seyir hakim. Benzer şekilde TL de artıda. Şu aşamada yurtdışında tekrar bir satış dalgası gözlenmedikçe, Fed ve TCMB öncesinde TL bugün kayıplarını telafi edebilir ve Dolar / TL 8,58 desteğine kadar geri çekilebilir. Ana destek ise 8,52 seviyesinde. Diğer yandan, risk iştahında tekrar bozulma gözlenmesi durumunda 8,68 ve 8,75 sıralı dirençler olarak takip edilebilir. Veri gündemi açısından bugün görece sakin. ABD konut verileri ile ECB başkan yardımcısının konuşması izlenecek. Ayrıca OECD Ekonomik Görünüm Raporu'nu paylaşacak.
 
EUR/USD: Çin gayrimenkul devi Evergrande'nin borç sorunu kırılgan ortamda risk iştahını etkilerken, dün ABD borsalarında kapanışa doğu gelen alım dalgası kısmi rahatlamaya yol açtı. Gün içerisinde 1,17 seviyesini destek yapan parite ise günü 1,1725 seviyesinden kapattı. Bu sabah ise yaşanan kısmi rahatlama ile parite de dünkü seviyesinin üzerinde tutunma eğiliminde. Veri açısında görece sakin günde, Evergrande kaynaklı tekrar satış gözlenmedikçe parite kısmi yükseliş eğilimini koruyabilir. Ancak, yarınki Fed toplantısı öncesinde belirgin bir hareket beklemiyoruz. Sıralı dirençler 1,1750 ve 1,1780 seviyelerinde. Aşağıda ise 1,17 ve 1,1665 sıralı destekler olarak izlenebilir.
 
XAU/USD: Dün Çin'de gayrimenkul sektörüne yönelik borç endişesinin artmasıyla azalan risk iştahı değerli madeni destekledi ve Ons Altın günü %0,6 oranında primle 1.764,7 seviyesinden tamamladı. Bu sabah ise dün ABD borsalarında kapanışa doğru gelen alım dalgası piyasada kısmen rahatlama yarattığını izliyoruz. Ons Altın da hafif baskı altında. Piyasalarda toparlanma eğilimin sürmesi durumunda değerli madende geri çekilme 1.752 desteğine kadar sürebilir. Sonraki yakın destek ise 1.743 seviyesinde. Diğer yandan, küresel çapta risk iştahının tekrar bozulması durumunda Ons Altın 1.780 seviyesini test edebilir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
İSVEÇ MERKEZ BANKASI, PANDEMİ DÖNEMİNDE AÇTIĞI KREDİ İMKANI UYGULAMASINI SONA ERDİRDİ
SUDAN ORDUSU: (BAŞARISIZ DARBE GİRİŞİMİ) DURUM KONTROL ALTINA ALINDI
İSVEÇ'TE MD İŞSİZLİK ORANI AĞUSTOS'TA:%8.8(ÖNCEKİ:%8.4)
İSVEÇ MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ DEĞİŞTİRMEDİ (BEKLENTİ: 0.00 %, ÖNCEKİ: 0.00 %)
İSVEÇ MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ DEĞİŞTİRMEDİ: 0.0 (BEKLENTİ: 0.00 %, ÖNCEKİ: 0.00 %)
ENDONEZYA MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ DEĞİŞTİRMEDİ (BEKLENTİ: 3.50 %, ÖNCEKİ: 3.50 %)
ENDONEZYA'DA KREDİ BÜYÜMESİ AĞUSTOS'TA YILLIK %+1.15 -MERKEZ BANKASI
ECB/DE GUİNDOS: ENFLASYONDA YUKARI YÖNLÜ SÜRPRİZLERE KARŞI ÇOK DİKKATLİ OLMAK GEREKİYOR
ECB/DE GUİNDOS: ENFLASYONDA YUKARI YÖNLÜ SÜRPRİZLERE KARŞI UYANIK OLMALIYIZ
ECB/DE GUİNDOS: ENFLASYON KASIM AYINDA %3.4-3.5 ARALIĞINDA ZİRVE YAPABİLİR
Facebookta Paylaş