FX bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Reflasyon temalı fiyatlama bu sabah da devam ediyor. Bu hafta Biden'in trilyonluk yeni paket açıklayacağı haberleriyle ABD on yıllık tahvil faizi yükselişini sürdürürken, tahvil faizindeki yükselişi arkasına alan Dolar'da da toparlanma gözleniyor. Dolar endeksi (DXY) bu sabah aylık ortalamasının üzerinde seyrediyor. Dolar'daki güçlenme ile birlikte Gelişmekte Olan Ülke para birimleri de baskı altında kalırlarken, Dolar /TL de 7,50 - 7,52 bölgesinde bulunan direnç bölgesine yönelebilir. Halihazırda TL varlıklara yönelik olumlu algının devam ettiği ortamda söz konusu güçlü direncin şu aşamada geçilemeceğini düşünüyoruz. Gün içerisinde aşağıda ise 7,38 destek olarak izlenebilir. Yurt içinde bugün kasım ayı cari işlemler dengesi ve ekim dönemine ilişkin işsizlik verileri takip edilirken, salı günü kasım ayı dış ticaret endeksleri, çarşamba günü kasım ayı sanayi üretimi ve perakende satış endeksleri, perşembe günü aralık ayı konut satışları ve cuma günü ise aralık ayı bütçe dengesi verileri izlenecek. Yurtdışında ise bu hafta ABD'de önde gelen bankalar eşliğinde bilanço rakamları, ECB ve Fed Başkanlarının konuşması, ABD enflasyon, sanayi üretimi, perakende satışlar verileri, Biden'ın koronavirüse karşı açıklayacağı mali destek önerileri izlenecek.
 
EUR/USD: ABD'de daha fazla mali teşvik paketinin gündeme gelmesiyle birlikte ABD on yıllık tahvil faizinde yükseliş gözlenirken, bu yükselişi arkasına alan Dolar'da güçlenme gözleniyor. İngiltere'de artan koronavirüs vakaları sonrasında yeni sıkı tedbirlerin de gündeme gelmesinin de kısmi desteğiyle Dolar endeksi (DXY) aylık ortalamasının üzerinde. Geçen hafta 1,23'lü seviyelerde kalıcılık sağlayamayan parite de aylık ortalamasının altında. ABD'deki siyasi gelişmeler de risk iştahını baskılarken, Dolar'daki kısa vadeli yükseliş momentumu sürebilir. Dolar'daki olası güçlenmenin sürmesi diğer yandan paritedeki yüksek uzun pozisyonlar da dikkate alındığında EURUSD'de satış baskısı sürebilir. Teknik olarak da göstergeler zayıflarken, parite 1,2250 direncinin altında kalarak 1,2150 seviyesine kadar düşüş gösterebilir.
 
XAU/USD: ABD'de on yıllık tahvil faizindeki yükseliş ve ekonomilerdeki toparlanma beklentilerinin değerli madende sert fiyatlamalara neden olduğunu gözlemledik. Dolar'daki belirgin toparlanma da diğer yandan takip edilirken, Ons Altın cuma günü %3,4 gerileyerek 1.849 seviyesinden günü kapattı. Haftaya da baskı altında başlayan ve 1.817 seviyesine kadar gerileyen değerli madende bu noktadan kısmi toparlanma eğilimi gözlense de Dolar'daki güçlenme eğiliminin sürmesi bu toparlanmayı sınırlayabilir. Teşvik ve enflasyon beklentileri diğer yandan Ons Altın için destekleyici olsa da, kısa vadeli sert satış baskının etkisi devam edebilir ve Ons Altın 1.870 direncinin altında kalarak 1.812 seviyesine doğru düşüş gösterebilir ki yukarıda belirttiğimiz gibi Dolar kısa vadeli yükseliş eğiliminde.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
ÇİN'DE ŞANGHAY BİLEŞİK ENDEKSİ %1.1 DÜŞÜŞLE 3531,50 PUANDAN KAPANDI
NORVEÇ'TE TÜFE ARALIK'TA YILLIK % +1.4 (ÖNCEKİ:%+0.7)
CARİ İŞLEMLER DENGESİ OCAK-KASIM DÖNEMİNDE -35.25 MİLYAR DOLAR
NORVEÇ'TE ÜFE ARALIK'TA YILLIK % -5.7 (ÖNCEKİ:%-3.4)
MEVSİM ETKİLERİNDEN ARINDIRILMIŞ İŞSİZLİK ORANI EKİM AYINDA: %12,9 (ÖNCEKİ: 12.7%)
ÖDEMELER DENGESİNDE NET HATA VE NOKSAN KASIM AYINDA +3.02 MİLYAR DOLAR
NORVEÇ'TE TÜFE ARALIK'TA AYLIK %+0.4 (ÖNCEKİ:-0.7)
ÖDEMELER DENGESİNDE NET HATA VE NOKSAN OCAK-KASIM DÖNEMİNDE -2.86 MİLYAR DOLAR
TCMB, EKİM AYI CARİ DENGE RAKAMINI -340 MİLYON DOLAR OLARAK REVİZE ETTİ (ÖNCEKİ: -273 MİLYON DOLAR)
Facebookta Paylaş