FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: ABD'de aşılanmanın hızlı bir şekilde ilerlemesi ve bu hafta açıklanması planlanan altyapı harcama planı ile birlikte ekonomiye yönelik iyimser beklentilerin canlı kalması Dolar'ı destekliyor. Dolar endeksi (DXY) 200 günlük ortalamasından uzaklaşıyor. Dolar'ın güçlenmesi diğer yandan ABD on yıllık tahvil faizinin tekrar %1,75'e yükselmesi Gelişmekte Olan Ülke para birimleri üzerinde ise etkisini gösteriyor. Bu ortamda, risk primimizdeki yükselişte de düşünüldüğünde TL'nin baskı altında kaldığını izledik. Yurtiçinde takip edilen haber akışına baktığımızda, TCMB Başkan Yardımcılığı görevindeki değişiklik ve nüfus yoğunluğu yüksek çoğu ilde tekrar hafta sonu kısıtlama kararları öne çıkarken, bu gelişmelerin kur üzerindeki etkisinin sınırlı kalabileceğini düşünüyoruz. Diğer yandan, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun dünkü piyasa dostu açıklamaları da kurdaki olası yukarı yönlü atakları sınırlamaya yardımcı olabilir. Bu kapsamda, Dolar / TL'de 8,32 yakın direncinin şu aşamada kırılamayacağını düşünüyoruz. Aşağıda ise destek 8,13 seviyesinde. Kur, gün içerisinde bu seviyeler arasında dalgalanabilir. Aksi durunda, yukarıda 8,40 direnç, aşağıda ise 8,05 destek olarak izlenebilir. Bugünkü veri ajandasına bakıldığında, ABD tarafında TSİ 17'de mart ayına ilişkin Conference Board tüketici güveni endeksi öne çıkıyor.
 
EUR/USD: ABD'nin aşılamada Avrupa'dan daha hızlı olması ABD ekonomisine yönelik daha iyimser beklentilerin canlı kalmasını sağlarken, Dolar lehine belirgin fiyatlamalar gözleniyor. Dolar endeksi (DXY) 200 günlük ortalamasından uzaklaşma eğiliminde. Şu aşamada, Dolar lehine fiyatlamanın sürebileceğini ve paritede baskının da devam edebileceğini düşünüyoruz. Teknik olarak da zayıf bir görüntü sergileyen paritenin 1,1820 direncinin altında kalarak 1,1710 seviyesine doğru düşüş gösterebileceğini öngörüyoruz. Bu seviyenin altında takip edilebilecek sonraki destek ise 1,1675 seviyesinde.
 
XAU/USD: ABD on yıllık tahvil faizinin tekrar %1,75'e kadar yükselmesi ve bunun yanı sıra Dolar'ın da küresel çapta güç kazanmaya devam etmesi değerli maden üzerinde baskı yapmakta. ABD'de açıklanan veriler, teşvik paketleri ve başarılı geçen aşılama süreci gibi faktörler ekonomiye yönelik iyimser beklentileri artırırken tahvil faizleri yukarı yönlü hareketini sürdürüyor. Bu aşamada Ons Altın'daki satıcılı görünüm devam edebilir ve değerli maden 1.720 direncinin altında kalarak 1.680 seviyesine kadar geri çekilebilir


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
TÜSİAD YİK BAŞKANI ÖZİLHAN: KURUMSAL YAPILARDA ÖNGÖRÜLEBİLİRLİK OLMADAN PLAN YAPILAMAZ- BLOOMBERG HT
İSPANYA'DA AB UYUMLU TÜFE MART'TA AYLIK % +1.9(ÖNCEKİ: %-0.1)
ÇİN'DE ŞANGHAY BİLEŞİK ENDEKSİ %0.6 ARTIŞLA 3456,68 PUANDAN KAPANDI
İSPANYA'DA TÜFE MART'TA AYLIK % +1.00(ÖNCEKİ: %-0.6)
İSVİÇRE'DE KOF GÖSTERGESİ MART'TA: 117.8 (BEKLENTİ:104.6 ÖNCEKİ:102.7)
TCMB 1 AY VADELİ 1 MİLYAR DOLAR TUTARLI DÖVİZ KARŞILIĞI TL SWAP İHALESİ AÇTI
İSPANYA'DA TÜFE MART'TA YILLIK %+1.3 (ÖNCEKİ: %0.0)
İSVEÇ'TE TOPLAM GÜVEN ENDEKSİ MART'TA: 105.3 (ÖNCEKİ:103.6)
Facebookta Paylaş