Günlük FX Bülteni (İnfo Yatırım)

EURUSD
Piyasalar dün Euro bölgesinden gelen PMI verilerini takip etti. Gelen verilere göre Euro bölgesinde markit bileşik satın alma müdürleri endeksi Mart ayında beklentilerin bir miktar üzerinde 54.9 olarak gerçekleşirken; hizmet atın alma müdürleri endeksi verisi de yine beklentilerin bir miktar üzerinde 55.6 olarak gerçekleşti. Ardından gözler ABD kanadına çevrildi ve gelen veriye göre ABD'de ISM hizmet endeksi Mart ayında 58.3 seviyesine yükseldi. Söz konusu veri Şubat ayında 56.5 olarak gerçekleşmişti. Yeni günde ise Avrupa Merkez Bankası'ndan yetkililerin konuşmaları takip edilecek. 10:30'da ise Almanya kanadından gelecek olan IHS Markit İnşaat PMI verisi izlenecek. Akşam saatlerinde 21:00'da ise FED son gerçekleştirdiği toplantısının tutanaklarını yayımlayacak. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.0913 - 1.1007 - 1.1186 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0808 - 1.0703 - 1.0509 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
USDTRY
İçerisinde bulunduğumuz haftaya piyasalar yurtiçinden gelen enflasyon verisi ile başlamıştı. TÜİK'in açıklamasına göre Mart ayında yıllık tüketici enflasyonu yüzde 61.14 olarak gerçekleşmiş; aylık bazda ise artış yüzde 5.46 olmuştu. Haftaya 14.67 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi, kademeli olarak yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Haftanın üçüncü işlem gününe ise 14.70 seviyelerinde başlangıç yapıldı. Piyasalar yeni günde 21:00'da FOMC toplantı tutanaklarını takip edecek. FED Mart ayında gerçekleştirdiği toplantısında faiz artış yoluna gitmişti. Tutanaklar ile birlikte bu kararın ayrıntıları ve önümüzdeki günler için ipuçları aranacak. Yurtiçinden ise piyasaları sert etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 14.75 - 14.85 - 15.00 seviyeleri direnç noktaları olarak; 14.62 - 14.50 - 14.30 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Bir ayı aşan süre önce başlayan Ukrayna - Rusya savaşı ile birlikte güvenli liman ihtiyacını karşılayan altında yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşmiş ve Mart ayının ilk günlerinde altın 2070 seviyelerini görmüştü. Fakat ilk şokun ardından yavaş yavaş aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren altında, son günlerde FED'in atabileceği adımlar fiyatlamalarda etkili oluyor. Özellikle Rusya'ya ülkelerin yaptırımlar gerçekleştirmesi ve bu yaptırımlarını büyütebilme ihtimalleri FED'in daha şahin adımlar atabileceği beklentilerini artırıyor. Artan bu beklentiler ise altın üzerinde baskılar oluşmasına neden oluyor. Bununla birlikte yüksek enflasyondaki seyir halen devam ediyor. Bu da FED'in şahin adımlarının daha erkene ve daha agresif yapabileceği ihtimallerini artırıyor. Piyasalar haftanın üçüncü işlem gününde 21:00'da açıklanacak olan FOMC toplantı tutanaklarını takip edecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1935 - 1950 - 1965 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1910 - 1890 - 1870 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.


 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.