Günlük FX Teknik Analiz Raporu (İş Yatırım)

Piyasalar Avrupa tarafında PMI verilerinin son halini takip edecek, ABD tarafında ise MBA Mortgage başvuruları, ticaret dengesi ve son FED toplantısının tutanakları dışında önemli bir veri yok. Son FED toplantısında 2023 yılına kadar en az 1 faiz artışı bekleyen üye sayısının artması dışında önemli bir gelişme olmamıştı, tutanaklardan da piyasaları hareketlendirecek bir detay çıkmayacaktır. Dolar endeksi 92.45 seviyesinde bulunan 200 günlük hareketli ortalamanın da altına geldi, 92 seviyesi ilk destek noktası olacaktır.
o Dolar endeksindeki kayıplara paralel olarak EURUSD paritesi de 1.1880 seviyesine kadar yükselmiş durumda, 1.1890 seviyesindeki 200 günlük ortalamanın kapanış bazında kırılması yukarı yönlü hareketi tetikleyebilir.
o Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik ve buna bağlı olarak Rusya'ya uygulanması gündemde olan ABD yaptırımlarının devreye alınma ihtimali RUB üzerinde baskı yaratıyor. Bugün de %1'e yakın primle işlem gören ve 78 seviyesini test eden USDRUB paritesi Kasım ortası zirvesini test ediyor.
o Dün $1740 direncini test eden altın bugün yatay ve aynı bölgede seyrediyor. $1740 üzeri kalıcılık sağlanabilirse $1762 seviyesinde bulunan 200 günlük ortalama gündeme gelecektir. $25.10 seviyelerinden işlem gören gümüş için $25 seviyesindeki 200 günlük ortalama önemli destek noktası, bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlanabilirse yukarı yönlü hareket hızlanacaktır.



İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.isyatirim.com.tr

                                 ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
ECB/KNOT: PEPP'İN SONLANMASI ECB'NİN PARASAL GEVŞEMESİNİN SONU DEĞİL, APP VEYA İLERİYE DÖNÜK YÖNLENDİRME GİBİ DİĞER ENSTRÜMANLARI DEĞİŞTİRMEK İÇİN BİR NEDEN GÖRMÜYORUM
ECB/KNOT: UYGUN OLDUĞU TAKDİRDE MEVCUT ÇEYREK İÇİNDE BİLE PEPP HACİMLERİNİ ESNEK OLARAK AYARLAYABİLİRİZ
ECB/KNOT: KISA VADENİN ÖTESİNDEKİ GÖRÜNÜM DEĞİŞMEDİ, EKONOMİ DİRENÇ GÖSTERİYOR
ECB/KNOT: FİNANSMAN KOŞULLARININ MEVCUT SEVİYESİ UYGUN
ECB/KNOT: DAHA İYİ ENFLASYON VE BÜYÜME BEKLENTİLERİNE GÖRE NOMİNAL GETİRİ ARTIŞI KONUSUNDA RAHATIM
ECB/KNOT: ECB'NİN TEMEL TAHMİNLERİ TUTARSA, ECB, PEPP'İ 3. ÇEYREKTE AZALTMAYA BAŞLAYABİLİR, MART 2022'DE SATIN ALMALARI SONA ERDİREBİLİR
ECB/KNOT: KISA VADEDE BÜYÜMEYE YÖNELİK RİSKLER ARTTI ANCAK YILIN İKİNCİ YARISINDA GÜÇLÜ TOPARLANMA BEKLEMEK İÇİN İYİ NEDEN VAR
TCMB, 14.04.2021 vadeli 75.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
ÇİN, YÜKSEK RİSKLİ ALANLARDA YENİ BORÇLARI SIKI BİR ŞEKİLDE KONTROL EDECEK
ÇEKYA'DA İŞSİZLİK ORANI MART'TA %4.2 (BEKLENTİ: %4.2 ÖNCEKİ: %4.3)
G.AFRİKA'DA PMI MART'TA 50.3 (ÖNCEKİ: 50.2)
Facebookta Paylaş