Haftalık Eurobond Raporu (Vakıf Yatırım)

Geçtiğimiz hafta ABD tarafında enflasyon beklentileri, teşvik paketi ve beklentinin üzerinde gelen işsizlik başvuruları ile 10 yıllık ABD tahvili %1.33'e kadar satıcılı bir seyir izledi. Almanya, Fransa ve İtalya'nın 10 yıllık tahvillerinde negatif hava hakimdi. Bu hafta veri akışı sakin gerçekleşecek. ABD'de PMI,GSYİH ve Powell'ın sunumu, AB'de de TÜFE verisi yakından takip edilecek.
 
Yurtiçi tarafta hazine kıymetleri negatif hafta geçirirken bankalar kısmi pozitif performans gösterdi. Geçen hafta ülke risk primi 279 ile 294 aralığında işlem gördü. Rusya ve Hindistan'nın ülke risk primleri negatif ayrışırken Güney Afrika ve Brezilya pozitif bir hafta geçirdi. Bloomberg HT'de yer alan habere göre Global Liman 250 milyon dolarlık eurobondu yapılandırıyor. KAP'a yapılan açıklamaya göre, eurobondun vadesinin 14 Mayıs 2024'e uzatılması, faiz oranının mevcut tahvilin faiz oranına göre daha düşük bir oranda belirlenmesi ve Antalya Limanı'nın satışından elde edilen bedelin tahvilin bir kısmının nakden itfasında kullanılmasına yönelik olarak tahvil sahipleri toplantısı 26 Mart 2021 tarihinde gerçekleşecek. Öte yandan yurtiçinin odak noktası TCMB faiz kararı idi. TCMB beklentilere parelel olarak politika faizini sabit bıraktı ve sıkı duruşunu korudu. Fitch Ratings, Türkiye'nin notunu BB- olarak teyit etti. Görünümü negatiften durağana yükseltti. Kısa vadeli dış finansman risklerinin hafiflediği ancak büyük resimdeki enflasyonun, rezervlerin ve dolarizasyonun endişe verici seviyeleri vurgulandı.
 
Haftanın dikkat çekeni Turkcel'in 2028 vadeli senior kıymeti idi. Kıymetin ortalama getirisi %4.55'den %4.40'e kadar geriledi. Yeni ihraçlar İBB'nin 2025 vadeli kıymetinin getirisi %5,52'den işlem görürken aynı vadede olan Ülker kıymetinin getirisi %4,56'ten işlem gördü. Risk almak istemeyen yatırımcılarımıza Hazine'nin düşük durasyonlu 2023 ile 2035 arasındaki ihraçlarını tavsiye ederiz.


Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş



Facebookta Paylaş