IMF, Avrupa hükümetlerini artan enerji maliyetlerini tüketicilere aktarmaya çağırdı

IMF, Avrupa hükümetlerini, “enerji tasarrufunu” teşvik etmek ve daha yoksul haneleri korurken daha yeşil enerjiye geçişi teşvik etmek için artan enerji maliyetlerini tüketicilere aktarmaya çağırdı.

 IMF'nin Avrupa departmanı asistan direktörü Oya Celasun, "Fiyat kontrolleri, vergi indirimleri ve sübvansiyonlarla haneleri artan maliyetlerden korumaya çalışan Avrupa hükümetleri, enerji tasarrufunu ve fosil yakıtlardan geçişi teşvik etmek için yakıt maliyetlerindeki tam artışın son kullanıcılara geçmesine izin vermelidir" dedi.

 Celasun, aynı zamanda hükümetlerin, yükselen enerji fiyatlarıyla en az başa çıkabilen düşük gelirli haneleri desteklemek için yardım önlemleri alması gerektiğini "bir öncelik" olduğunu da sözlerine ekledi.
 
Ancak Celasun, "Fosil yakıtların bir süre daha pahalı kalması muhtemel olduğundan, hükümetler daha yoksul haneleri korurken enerji tasarrufunu teşvik etmek için perakende fiyatlarının yükselmesine izin vermelidir" dedi.

IMF, mevcut geniş tabanlı destek önlemlerinin yalnızca enerji şoku karşısında gereken ayarlamayı geciktirmekle kalmayıp, aynı zamanda küresel enerji talebini ve fiyatlarını aksi takdirde olacağından daha yüksek tuttuğu konusunda uyardı.

IMF, birçok ülkede, yükselen enerji fiyatlarıyla mücadelenin maliyetinin, geniş fiyat baskılayıcı önlemler sayesinde bu yıl ekonomik çıktının % 1,5'ini aşacağını tahmin ediyor.

Bu, IMF'nin 2022 için ortalama olarak gayri safi yurtiçi hasılanın yaklaşık % 0,4'ü olarak tahmin ettiği, hanehalklarının en yoksul % 20'sinin yaşam maliyetindeki artışı tamamen dengelemekten daha pahalı.
 



Diğer Haberler
BREZİLYA'DE S&P GLOBAL BİLEŞK PMI TEMUZ'DA 55.3 (ÖNCEKİ: 59.4)
BREZİLYA'DE S&P GLOBAL HİZMET SEKTÖRÜ PMI TEMUZ'DA 55.8 (ÖNCEKİ: 60.8)
ABD Yetkilisi: ABD müzakerecisi Malley, İran nükleer görüşmeleri için Viyana'ya gidiyor
OPEC+: Yetersiz yatırımlar, 2023 sonrasında artan talebi karşılamaya yönelik yeterli petrol ulaşılabilirliğini etkileyecek
Muş: Temmuz ayında ihracat 18.6 milyar dolar
Muş: İlk 7 ayda 144.4 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi
Muş: Temmuz ayında ithalat 29.1 milyar dolar
İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ: ÖDEME KANALLARININ BOZULMASINDAN KAÇINILACAK, FEDERAL KONSEY AB'NİN YAPTIĞI GİBİ 3. TARAF ÜLKELERE YÖNELİK PETROL ARZI VE TARIMSAL ÜRÜNLERLE ALAKALI İŞLEMLERE SAYGI GÖSTEREREK İKİ YENİ İSTİSNA YAPTI
Facebookta Paylaş