Küresel İflas Oranı 2021'de Yüzde 25 Artabilir-Euler Hermes

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

 2020 yılı boyunca her 21 saatte büyük çaplı bir şirketin iflas ettiğini bildiren lider alacak sigortası şirketi Euler Hermes, "Şirketinizi iflasların domino etkilerinden nasıl korursunuz?" başlıklı e-kitabında, 2021 için beklenen iflas dalgasına karşı şirketleri uyardı. Devasa boyuttaki devlet desteklerinin birçok şirket için Covid-19 şokuna karşı tampon oluşturarak iflasların önüne geçtiğini bildiren Euler Hermes, devlet desteklerinin kalkmasıyla birlikte küresel iflas oranının yüzde 25 artış gösterebileceği uyarısında bulundu.
Euler Hermes Ekonomik Araştırmalar Bölümü Başkanı Alexis Garatti, kısa vadede yerinde olan devlet desteklerinin orta vadede ise rekabetin bozulmasına neden olduğunu söyledi. Devlet desteği ile ayakta kalabildiği için "zombi" olarak nitelendirilen şirket sayısındaki artışa dikkat çeken Garatti, "Devlet desteklerinin kalkması ile birlikte birçok şirketin ticari yükümlülüğünü yerine getirememesi, iflaslarda zincirleme bir reaksiyon yaratabilir. Büyük bir iflas dalgası yaşanabilir. Domino etkisi olarak tanımlanabilecek bu duruma karşı şirketler, nasıl korunacaklarını planlamalı" dedi.
En riskli sektörler: Havacılık, konaklama, gıda dışı perakende
Türkiye'nin de içinde yer aldığı Orta ve Doğu Avrupa'da iflasların yüzde 20 artabileceğini belirten Garatti, şu değerlendirmede bulundu: "Bu oran Euro bölgesinde yüzde 29, Kuzey Amerika'da yüzde 36, Afrika ve Orta Doğu bölgesinde yüzde 19, Asya-Pasifik bölgesinde ise yüzde 22 olarak ön görülüyor. Diğer yandan fiziki alışveriş veya etkileşimin olduğu tüm sektörlerin gelirleri pandemiden önemli ölçüde etkilendi. Şu anda iflas riskinin en yüksek olduğu sektörler arasında; havacılık (ulaşım ve ekipman), konaklama ve gıda dışı perakende bulunuyor."
Salgının sosyal ve ekonomik etkilerinin bölgeden bölgeye değiştiğini vurgulayan Garatti, CEO ve CFO'lara, yaşanabilecek iflas dalgasından nasıl korunabilecekleri ile ilgili ise şu önerilerde bulundu:
" Ticari ortağınızın iflas riskini belirleyin ve belgeleyin.
" Entegre bir risk yönetimi oluşturarak her bir ticaret ortağınızı puanlayın.
" Tüm müşterilerinizi sürekli olarak izleyin.
" Risk faktörünü azaltmak için önleyici tedbirler alın.
" Müşterilerinizle olan kredi riskinizi sınırlayın.
" Ödeme koşullarınızı diğer ülkelerdeki ve sektörlerdeki trendlerle karşılaştırın.
" Nakit akışınızı optimize edin.



















Deniz Yavuz / Jüliet Demircioğlu Bedia Dernek
Artı İletişim Yönetimi Euler Hermes Pazarlama Yöneticisi
Tel: 0212 347 03 30 Tel: 0212 290 76 10
eh@artipr.com.tr bedia.dernek@eulerhermes.com

Bu değerlendirmeler aşağıdaki feragatnameye tabidir.
Geleceğe Dair İfadelerle İlgili Temkin Notu: Burada yer alan ifadelerin bazıları gelecekle ilgili beklentiler ve yönetimin mevcut görüş ve varsayımlarına dayalı ileriye dönük ifadeler olabilir. Bu ifadeler bilinen ve bilinmeyen riskler içerdiğinden bu durum, gerçek sonuçların, performansın veya olayların, bu ifadelerde belirtilen veya ima edilenden farklı olmasına yol açabilir. Metin içeriği gereği ileriye yönelik ifadelerin yanı sıra, "olabilir", "olacaktır", "olmalıdır", "beklenmektedir", "planlanmaktadır", "amaçlanmaktadır", "beklemektedir", "inanmaktadır", "tahmin etmektedir", "öngörmektedir" veya "devam etmektedir" gibi kelimeler ileriye yönelik ifadelere örnek teşkil etmektedir. Gerçek sonuçların, performansın veya olayların, bu ifadelerde belirtilenden farklı olmasına yol açan sebepler, bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla şöyle sıralanabilir: (i) genel ekonomik koşullar özellikle de Allianz SE'nin temel iş kolundaki ve ana pazarlarındaki ekonomik koşullar, (ii) gelişmekte olan piyasalar da dahil olmak üzere finans piyasalarının performansı, (iii) sigortalı zarar olaylarının ciddiyeti ve sıklığı, (iv) hastalık ve ölüm oranları ve trendleri, (v) kalıcılık seviyeleri, (vi) kredi temerrütlerinin boyutu (vii) faiz oranları, (viii) Euro-Dolar paritesi de dahil olmak üzere döviz kurları, (ix) değişen rekabet düzeyleri, (x) para yığılması ve Avrupa Para Birliği de dahil olmak üzere kanun ve yönetmeliklerdeki değişiklikler, (xi) Merkez Bankalarının ve/veya yabancı hükümetlerin politikalarındaki değişiklikler, (xii) şirket alımlarının etkileri ve ilgili birleşme konuları, (xiii) yeniden yapılanma önlemleri ve (xiv) genel rekabet faktörleri (her durum için yerel, bölgesel, ulusal ve/veya global bazda). Bu faktörlerin çoğunun terörist faaliyetlerin sonucunda meydana gelmesi veya kuvvetlenmesi daha muhtemeldir. Burada bahsi geçen konular zaman zaman Allianz SE'nin ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonuna sunduğu dosyalarda açıklanan riskleri ve belirsizlikleri de içerebilir. Grup, burada yer alan geleceğe dair bilgilerin güncellenmesi konusunda hiçbir yükümlülük üstlenmemektedir.





Diğer Haberler
MERKEL: TÜRKİYE İLE ÜST DÜZEY TEMASLARA NASIL BAŞLAYABİLECEĞİMİZİ ELE ALACAĞIZ
MERKEL : AB'DE AŞI ÜRETİMİNDE NASIL DAHA BAĞIMSIZ HALE GELEBİLECEĞİMİZ KONUSUNU MÜZAKERE EDECEĞİZ
MERKEL : TÜRKİY,E ALDIĞI 3.6 MİLYON MÜLTECİ İÇİN TAKDİRİ HAKEDİYOR
MERKEL: AVRUPA'DA PANDEMİ KAYNAKLI EKONOMİK ZARAR ÇOK BÜYÜK
MERKEL: AŞI İÇİN AB İLE ORTAK ALIM YAPMAK DOĞRUYDU
ALMANYA MALİYE BAKANLIĞI: KAMU BANKASI KFW'NİN KORONAVİRÜS KREDİ PROGRAMI YIL SONUNA KADAR UZATILDI
MERKEL : AB TOPARLANMA FONU BİR DEFAYA MAHSUS
İSPANYA'DA ÜFE ŞUBAT'TA AYLIK %-1.5, YILLIK %+0.8
FİLİPİNLER MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ DEĞİŞTİRMEDİ (BEKLENTİ: 2.00%, ÖNCEKİ: 2.00%)
TCMB, 01.04.2021 vadeli 62.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
Facebookta Paylaş