mükemmelleşmek isteyen şirketler, günümüz risklerini ve tüketici taleplerini ele almak adına 5 temel alana odaklanmalı - Mastercard/Harvard Business Review

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Geçtiğimiz yıl dijital öncelikli çözümlere yönelik artan talep ve daha özelleştirilmiş deneyimler, şirketlerin inovasyona daha fazla önem vermesini sağladı. Pandemi döneminde hayata geçen uzaktan çalışma modelini inceleyen "Become Index" adı verilen araştırmanın ikinci sayısında, yöneticilerin yarısından fazlası (%53), çalıştıkları kuruluşların inovasyona yüksek öncelik verdiğini belirtti. Ankete katılan işletmelerin yarısına yakını (%42), inovasyon bütçelerini artırdığını söyledi. Böylece, şirketler, çalışanlarını ve müşterilerini güvende tutarken, onlarla bağlantı kurmanın yeni yolları üzerinde çalıştı.
 
5 Kriterde Mükemmel Şirket
Become Index, ikinci sayısında, en yenilikçi şirketlerin özelliklerini belirlemek için dünya çapında çeşitli sektörlerden 1.800'den fazla iş lideri ve 10.000'den fazla tüketiciyle bir anket çalışması yürüttü. Sonuçlara göre, mükemmelleşmek isteyen şirketler, günümüz risklerini ve tüketici taleplerini ele almak adına 5 temel alana odaklanmalı:
 
" Değer veren markalar: Araştırmalar, tüketicilerin %71'inin, müşterilerine ve çalışanlarına değer veren markalardan satın alma olasılıklarının daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor.
" Uzaktan çalışmanın engelleri: Yöneticilerin üçte birinden fazlası (%38), uzaktan çalışmanın şirketlerin büyümesinde zorluk faktörü olduğunu belirtiyor. Sadece iş birliğine engel olmakla kalmıyor, çalışanları, inovasyonu destekleyen tesislerinden/ofislerinden ve ofis araç gereçlerinden uzak tutuyor.
" İnovasyon yatırımları: Aşı üretimindeki başarılara rağmen, inovasyonun önündeki en temel zorluklar, dünyanın ekonomik durumundaki belirsizlik ve potansiyel gelir kayıpları. Katılımcıların yarısından fazlası (%63) belirsiz ekonomiyi, neredeyse yarısı (%46) ise gelir kaybını, inovasyonun önündeki zorluk gösteriyor.
" Güvenlik ve veri gizliliği: Şirketlerin önceliklerinde, üçüncü sırada yer alan 'güvenlik' tüketiciler için çok önemli. Ancak kuruluşların sadece %37'si, müşteri deneyimini iyileştirmede veri gizliliği ve siber güvenlik yatırımları planlıyor.
" Kişiselleştirilmiş deneyimler: Tüketicilerin üçte birinden fazlası (%36), daha kaliteli bir hizmet deneyimi alabileceğine inanırsa daha fazla kişisel bilgi paylaşıyor.
 
Mastercard Yönetim Kurulu Başkanı Michael Miebach konuyla ilgili, "Bu rapor, insanların gerçek eylemleri talep ettiğini gösteriyor. Pandemi, dünyayı değiştirdi. Artık insanların sadece konuşmak konusunda sabrı daha az. Araştırma bulgularında gördüğümüz üzere birçok işletme beklentiyi karşılamakta yeterli değil ve bunun için daha çok çalışmaları gerekiyor" diyor.
 
Harvard Business Review Analytic Services Genel Müdürü Alex Clemente konuyla ilgili, "Dünya, pandeminin gölgesinden çıkmaya devam ederken, inovasyonun hızı ve temposu yeni fırsatların yanı sıra birtakım zorlukları da beraberinde getirdi. Pek çok kuruluş hızlı, çevik olabileceklerini; onları bekleyen gelecek zorluklarda daha güçlü durabileceklerini kanıtladı. Ancak tüm işletmeler 'inovasyon' konusunu yeniden değerlendirmeli" dedi.



Diğer Haberler
G.AFRİKA'DA PMI MART'TA 50.3 (ÖNCEKİ: 50.2)
ÇİN'DE ŞANGHAY BİLEŞİK ENDEKSİ %0.1 DÜŞÜŞLE 3479,63 PUANDAN KAPANDI
MALEZYA'DA DÖVİZ REZERVLERİ 31 MART İTİBARIYLA 108.6 MİLYAR RİNGGİT
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 21664,9 milyon TL ekside
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 64079,8 milyon TL
BIST 100 ENDEKSİ GÜNE %0.02 ARTIŞLA 1420,94 PUANDAN BAŞLADI
Facebookta Paylaş