Tarfin, yeni satış modelinde çiftçilere, alışverişlerini ürettikleri ürünün piyasa değerine endeksli yapabilme imkanı sunuyor

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
 
Tarfin, tarım sektörüne yönelik hayata geçirdiği teknolojik ve yenilikçi çözümleriyle sektöre yön vermeye devam ederken, çiftçiye ve tarım bayilerine desteğini sürdürüyor. Ekonomik dalgalanmalara karşı çiftçinin üretimini sürdürmesini amaçlayan Tarfin, Gelir Korumalı Paket‘i geliştirdi. İlk örneğini buğday özelinde uygulamaya alan Tarfin, Gelir Korumalı Paket ile çiftçilerin buğday üretimi için girdi alışverişlerini mahsul değerine endeksli olarak gerçekleştirmelerini sağlıyor. Bu sayede çiftçi güncel ekonomik değişikliklere karşı korunuyor. Şimdiye kadar 5 bölgede test edilen bu satış modeli geçtiğimiz hafta itibariyle tüm Türkiye’deki yetkili satış noktalarında çiftçilerin hizmetine sunuldu.
 
Tarfin çiftçiyi fiyat artışına karşı koruyor
 
Tarım girdi alışverişi sırasında bugünün Türkiye Ürün İhtisas Borsası’ndaki (TÜRİB) ekmeklik buğday kategorisinin ortalaması baz alınıyor, çiftçi ödeme tarihinde yine aynı borsanın fiyatlarına endeksli olarak ödemesini yapıyor. Tavan fiyat uygulaması ile girdi alışverişinin çiftçi için belirli bir tutarı aşmaması sağlanıyor. Buğday fiyatları şeffaf bir şekilde sergilendiği için çiftçiler fiyatları kolaylıkla takip edilebiliyor.
 
 
‘Tarımı sürdürülebilir kılmak için çalışıyoruz’
 
Tarfin CEO’su Mehmet Memecan, “Tarfin olarak tarımı sürdürülebilir hale getirmek için desteklerimizi sürdürüyor, tarım tedarik zincirine yeni çözümler üretmek için çalışıyoruz. Bu çözümlerimizle çiftçilerimizi son yıllardaki ekonomik açıdan yaşadıkları olumsuz koşullara karşı koruyarak, daha güçlü bir konuma ulaştırmayı amaçlıyoruz. Gelir Korumalı Paket ile artan küresel arzın yanında, gittikçe pahalılaşan girdi maliyetleri ve ekonomik koşullara karşı çiftçimize destek olmayı amaçladık. Çiftçinin alım gücünün düşmemesi için onların yanında olmaya devam ediyoruz. Güçlü bir ekonominin önemli yapı taşlarından olan çiftçimizin, güvenle bu yolu sürdürmesini sağlayacak modelimizle hem onların emeğini hem de ülkemize ve geleceğe sundukları değeri koruma altına alıyoruz. Buğday çiftçileri için başladığımız bu uygulamayı daha sonra farklı üretim kategorilerine de taşımayı hedefliyoruz” dedi.
 
 
 
Tarfin Hakkında:
 
Tarfin Tarım A.Ş. tarımda finansmana erişim sorununa çözüm getirmek, gübre, tohum, yem gibi girdi ihtiyaçlarını çiftçilerin talep ettiği vadelerle karşılamak amacıyla 2017’de hayata geçirildi. Şirket, geliştirdiği makine öğrenmesine dayalı tarımsal risk skorlama modelini kullanarak, Türk çiftçilerinin gübre, tohum ve yem gibi tüm tarım ihtiyaçlarını uygun fiyat, vadeli ya da peşin ve hasatta ödeme olanağı ile karşılamalarını sağlıyor.
 
80 ilde 1211 yetkili satış noktası bulunan şirketin hizmetlerinden 2022’de 18.000 çiftçi, kuruluşundan bugüne kadar ise toplam 47.982 çiftçi yararlandı. Çiftçiler, bulundukları bölgelerdeki en güncel gübre, yem ve diğer tarım girdilerindeki fiyatları karşılaştırmalı olarak sunulduğu Tarfin mobil uygulama ve yetkili satış noktası aracılığıyla işlemlerini 4 dakika içinde tamamlayarak ürünlerini teslim alabiliyor. Tarım üreticileri, Tarfin ile girdilerini uygun fiyat seçenekleriyle sağlamalarının yanı sıra kefil, ipotek, dosya masrafı, kart ücreti, üyelik aidatı gibi ek masraflar altına girmekten de kurtuluyor.
 
Kuruluşundan bugüne her yıl yüzde 300 büyüme kaydeden şirket, dijital money&fintech ödüllerinden; en hızlı büyüme kategorisinde birincilik, en iyi ürün/hizmet kategorisinde ikincilik ödülü, startup100 listesinde en hızlı büyüyen 19. Şirket, LinkedIn En İyi Startup’lar 2022: Türkiye’nin yükselişte olan 10 şirketin arasında dokuzunculuk ödüllerini almıştır.
 



Diğer Haberler
İsveç Hükümeti, işsizlik oranının 2023 yılında %7.87 olmasını bekliyor (Kasım tahmini:%7.7)
İsveç Hükümeti'nin 2023 yılı GSYH tahmini %-0.7 (Önceki tahmin: %-0.4)
İsveç Hükümeti'nin 2023 yılı manşet enflasyon tahmini %6.0 (Öneki tahmin: %5.2)
Fransa Maliye Bakanı: ABD'nin enflasyonu azaltma yasası globalleş için bir çağın sonunu işaret etti
Ahlatçı Doğal Gaz/Ahmet Ahlatçı: Elde etitğimiz geliri atırımlarımızda kullanacağız - Bloomberg HT
Endonezya'da kredi büyümesi Kasım'da yıllık %+11.6 -Endonezya Merkez Bankası
Endonezya Merkez Bankası: Rupi, enflasyonun yönetilmesi ve temelleri yansıtmaya yönelik istikrarlılaşmaya devam edecek
Endonezya Merkez Bankası: Rupinin gelecek yıl güçlenmesi ve istikrarlılaşması bekleniyor
Almanya'nın 10 yıllık tahvil faizi %2.319 ile 8 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı, günlük artış 2 baz puan
ENDONEZYA MERKEZ BANKASI: 2023 GSYİH BÜYÜMESİNİN %+4.5 İLA %+5.3 ARASINDA OLMASI BEKLENİYOR
Facebookta Paylaş