Taşınabilir tıbbi kayıtların hayatımıza gireceği bir dönem başlıyor - KPMG Türkiye

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
 
Günümüzün en popüler teknolojilerinden biri olan NFT'lerin sağlık endüstrisinde de kullanım potansiyeli artık daha çok konuşuluyor. Sağlık sektörünün bu alanda ürün geliştirmeye ve çözümler sunmaya çalışan birçok teknoloji şirketinin odağına girdiğini söyleyen KPMG Türkiye Şirket Ortağı, Veri, Analitik ve Dijital Lideri Gökhan Mataracı, “Taşınabilir tıbbi kayıtların hayatımıza gireceği bir döneme adım adım ilerliyoruz. NFT'nin insanların sağlık hizmetleri dünyasındaki bireysel profili haline geldiği bir dünya hayal edebilirsiniz. Bu profil; genom, tıbbi işlemler veya ödeme bilgileri gibi kişinin benzersiz bilgilerini içerebilir” dedi.
 
Teknoloji ile sağlık arasındaki yakınlaşma ve entegrasyon uzun zamandır gerçekleşiyor. Sağlık sektöründe de artık fiziksel kapılar kapandığında, dijital kapılar açılıyor ve herkes bu dijital kapılara yöneliyor. İnsanların bu değişime nasıl uyum sağladığını ve sağlık konusunda artık alışkanlık haline gelen dijital tercihlerini anlamak daha da önem kazanıyor. Günümüzde hızla yaygınlaşan NFT teknolojisi, sağlık sektörünü yeniden dönüştürebilecek bir teknoloji olarak da dikkat çekiyor. Türkçedeki karşılığı ile “Değiştirilemez Token” olarak ifade edilen NFT, dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyeceğini onaylayan, blok zinciri adı verilen bir dijital defterde depolanan veri birimi. NFT'lerin sağlık endüstrisine uyacak şekilde kullanım potansiyeli teknoloji ve sağlık sektöründe artık daha çok konuşuluyor.
 
Birkaç yıl önce bir çoğumuzun aklına bile gelmeyecek şeylerin, teknoloji ve sağlık sektörünün yakınlaşması sayesinde artık sıradan hale geldiğini söyleyen KPMG Türkiye Şirket Ortağı, Veri, Analitik ve Dijital Lideri Gökhan Mataracı, “5 - 10 yıl sonra ulaşmaya beklediğimiz noktaya bugün ulaştık. Sağlık sektörü de teknolojinin etkisi ile hızlı bir dönüşümden geçiyor. Blok zinciri konusu bankacılık ve kripto paralar ile başladı. Oyun sektörüne taşındı. Şimdilerde sağlık hizmetleri de artık bu teknolojilerin kullanımı açısından öne çıkıyor. Sağlık sektörü bu alanda ürün geliştirmeye ve çözümler sunmaya çalışan birçok teknoloji şirketinin odağına girdi. Taşınabilir tıbbi kayıtların hayatımıza gireceği bir döneme adım adım ilerliyoruz.” dedi.
 
“Gelecekte sağlık sektöründe de birçok yeniliğe şahit olmamız kuvvetle muhtemel” diyen Mataracı konuşmasının devamında şunları söyledi: “Örneğin NFT'nin insanların sağlık hizmetleri dünyasındaki bireysel profili haline geldiği bir dünya hayal edebilirsiniz. Bu profil; genom, tıbbi işlemler veya ödeme bilgileri gibi kişinin benzersiz bilgilerini içerebilir. Aynı zamanda sağlık sektöründe sunulan hizmetlere erişim sağlamak için sisteme girmeyi sağlayan bir yöntem olarak da kullanılabilir. Bu durumda bankacılık sektörünün de sağlık sektörü ile yakınlaşması artabilir. Örneğin banka müşterilerinin sağlıkları için yaptıkları tasarruflardan oluşan hesapları doğrudan NFT'lere bağlanabilir. Müşteriler bu sayede tazminatlarının bir kısmını alıp sağlık birikimlerimin bir kısmını finanse eden bir kripto hesabına dönüştürebilir. Aslında bu dönüşüm günümüzde başladı. ABD'nin Miami ve New York gibi şehirlerinde bu ödemelere doğru bir yönelim var” dedi.
 
KPMG Hakkında
KPMG, geçmişi 1867 yılına dayanan, üye firmalar ağı sistemiyle 145 ülkede 236 binin üzerinde çalışanıyla faaliyet gösteriyor. Finansal hizmetler, tüketici ürünleri, otomotiv; endüstriyel sektörlerden gıda, perakende, enerji, telekomünikasyon, kimya gibi pek çok sektöre danışmanlık hizmeti sağlıyor. KPMG Türkiye ise İstanbul merkez ofisinin yanı sıra Ankara, İzmir ve Bursa ofisleriyle, 1982 yılından beri?1.850 çalışanıyla her sektörden 4 binin üzerinde firmaya sektörler özelinde hizmet veriyor. 2020 yılında küresel ağın Lighthouse lisansını alarak yeni teknolojilerde dünyadaki mükemmeliyet merkezleri arasına giren KPMG Türkiye, müşterilerine değer yaratan çözümler sunuyor. Detaylı bilgi için?www.kpmg.com.tr?adresine başvurabilirsiniz.



Diğer Haberler
Facebookta Paylaş