Türk Şirketleri Eurotahvili Fiyatlamaları (İş Yatırım)

ABD hazine tahvillerinde geçtiğimiz hafta yaşanan yükselişin bu hafta genelinde de devam etmesi, FOMC sonrası faiz beklentilerinde yaşanan değişimi öne çıkarırken, tahvillerde artan oynaklık sonrası gelişmekte olan ülke kıymetleri azalan risk iştahıyla işlem gördü. Türk hazine eurotahvillerinde bir süredir devam eden satışlar hafta ortasına kadar sürerken, dip seviyelerden alım gören kıymetler haftanın son işlem gününde yönünü tekrar aşağı çevirdi.
Türk hazine kıymetleri, ABD tahvil getirilerinde Haziran ayından bu yana en yüksek seviyelerin görülmesi sonucu, diğer EM tahvilleri gibi haftaya satıcılı başlangıç yaptı. Hafta ortasına kadar getiri eğrisi genelinde 20-25 bps genişleme olurken, ABD tahvillerinde yükselişin yavaşlaması risk algısını pozitife çevirdi. Alımlar daha çok yakın vade kıymetler özelinde yoğunlaşarak yaşanan satışın neredeyse tamamı geri alındı. Cuma günü ise, yine EM genelinde daha negatif olan havanın ardından kıymetler 8-15 bps aralığında genişleyerek yine zayıf performans sergiledi. Beş ve on yıl vadede kıymetler 5,60% ve 6,75% bölgesinde işlem görürken, ülke risk primi 440 seviyesine yükselerek Nisan ayından bu yana en yüksek noktaya ulaştı. Şirket kıymetleri hafta başında değer kaybı yaşasa da, özellikle lokal tarafta arzın olmaması ve yine lokallerin 3-4 sene vadede alım talepleri fiyatları destekledi. Hazine kıymetlerine göre sunulan ek getiri azalmaya devam ederek, birçok kıymetin gördüğü en düşük seviyeler tazelendi. Hazine kıymetlerine kıyasla izlenen güçlü seyir daha çok Senior kıymetlere yansırken, daha uzun vadeli sermaye benzeri kıymetlere bireysel ilgisi zayıf kalsa da, fiyatlarda yatay seyir izlendi.

ABD hazine tahvilleri, Fed sonrası artan faiz artış beklentileri ile satış gördü. Daha önce getirilerin yükselişinde yabancı ilgisi öne çıkarken, kısa sürede 20 bps artan getirilerin ardından, ilgi daha zayıf oldu. On yıl vadede getiri 1,56%’ya kadar genişlerken, hafta ortası itibariyle satış şiddetinin yavaşlaması ile getiriler tekrar 1,50% seviyesinin altına çekildi. Fed sonrası yaşanan satışlar sonucu, aylık bazda Mart ayından bu yana en kötü performans sergilenirken, faiz artış beklentilerinin fiyatlanması yakın vadede getirileri Mart 2020 seviyelerine kadar genişletti. Arz tarafında ise, yapılan $62 milyar büyüklüğünde yedi yıl vadeli ihraca yine ilgi kuvvetli sayılabilecek seviyelerde oldu.



İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.isyatirim.com.tr

                           ***
                  Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Facebookta Paylaş