Türk Şirketleri Eurotahvili Fiyatlamaları (İş Yatırım)

ABD'de açıklanan güçlü ekonomik verilere rağmen, ABD tahvillerinde yılın ilk çeyreğinde gözlemlenen oynaklığın olmaması ve Avrupa tarafında, aşılama ve daha iyimser toparlanma beklentileri risk iştahını güçlü kılarak piyasalarda pozitif etki yarattı. TL'de hafta genelinde daha iyi performansın olması ve likidite kaynaklı momentum Türk eurotahvillerinde alıma etki ederken, ülke risk primi de hafta başında gördüğü zirveye göre yaklaşık 15 baz puan düşüş gösterdi.
Türk hazine eurotahvilleri hafta başında satıcılı açılış yaptıktan sonra, haftanın kalan kısmını alımlarla geçirdi. Lokallerin bir süredir daha aktif olduğu yakın vade kıymetlerde yabancıların da alıma geçmesi getirileri bu kısımda daha fazla aşağı çekerken, uzun tarafta da hafta ortası itibariyle daha iyi performans gözlemlendi. Vadeler arasında, Pazartesi görülen haftalık zirvelere bakıldığında, oldukça farklı performans olurken, yakın vade 20-25 baz puan, orta vade 10-12 baz puan, uzun taraf ise beş baz puanlık daralma gösterdi. Beş yıl vadeli kıymet 5,50% getiri ile işlem görürken, FOMC toplantısı sonrasında da gelişmekte olan ülke kıymetleri arasında Türk eurotahvilleri daha öne çıktı ve kısa tarafta alıcılar daha aktif oldu. Şirket kıymetlerinde genele yayılan zayıf likiditenin etkisiyle fiyatlar yükselmeye devam etti, 2021-24 vade kıymetlerde finansalların hazine kıymetlerine göre sunduğu ek getiri oldukça azalarak pahalı seviyelere işaret etse de, yabancıların da alıma katılması bu tarafı güçlü tutmaya devam etti. Bir süredir daha yatay işlem gören uzun vade sermaye benzeri kıymetler de, lokal talebi ve satıcı bulunmaması ile yukarı hareketi biraz daha geriden takip etti. Şirket tarafında öne çıkan gelişme, Pegasus'un geçtiğimiz hafta yabancı bankalara USD cinsi tahvil ihracı için yetki vermesinden sonra, bu hafta 9,25% ve $375 milyonluk ihraç gerçekleştirmesi oldu. İhraca talep yaklaşık iki kat olurken, talep zayıf gibi görünse de, sektörün koşulları göz önünde bulundurulduğunda olumlu sayılabilecek bir performans sergilendi. İkinci piyasada da fiyatlar, hem lokal hem yabancı talebi ile 1,5-2 puan yükseliş gösterdi.
ABD hazine tahvilleri hafta genelinde satıcılı işlem gördü. 1,60% seviyesini yukarı kırmakta zorlanan on yıl vadeli tahvil, FOMC öncesinde biraz daha satıcılı işlem gördü. Powell'in yine daha önceki söylemlerine benzer açıklamalar yapması ile getiriler tekrar 1,60% seviyesine çekilse de, açıklanan güçlü büyüme verisi ile satışlar hızlandı ve getiriler 1,68%'ye genişleyerek son iki haftanın en yüksek seviyelerini gördü. Ay başından bu yana -0,30-0,22% bandında işlem gören Alman hazine tahvilleri de satıcılı işlem görürken, son iki seansta satışların hızlanması ile -0,18%'ye genişledi ve pandemi öncesi bulunduğu seviyelere ulaştı



İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.isyatirim.com.tr

                                 ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
MOODY'S, BAHREYN'İN GÖRÜNÜMÜNÜ NEGATİFE ÇEVİRDİ, B2 OLAN KREDİ NOTUNU TEYİT ETTİ
ECB/LANE: 2021'İN İLK HAFTALARI ÇOK ZOR GEÇTİ, ANCAK AŞILAMA PROGRAMLARI BAŞLATILDIKÇA VE HİZMET SEKTÖRÜ YENİDEN AÇILDIĞINDA, BİR TOPARLANMA BAŞLAYACAK
ECB/LANE: MAYIS AYI VE YAZ MEVSİMİNE BAKILDIĞINDA, İYİ BİR EKONOMİK TOPARLANMA BEKLİYORUM
FRANSA 2 HAZİRAN'DAN İTİBAREN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI TEDBİRLERİNİ KALDIRACAK - EUROPE1
Gösterge niteliğindeki TC Merkez Bankası Dolar Alış: 8,1753 Satış: 8,1900 Euro Alış: 9,9090 Satış: 9,9269
Facebookta Paylaş