Türkiye’nin Sulama Altyapısı Dünya Bankası Finansmanı ile Modernize Edilecek

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu bugün Türkiye’nin Sulama Modernizasyon Projesi için 252 milyon ABD$ tutarında bir krediyi ve 2 milyon ABD$ tutarında bir Küresel Çevre Fonu (GEF) hibesini onayladı. Proje, sulama altyapısının rehabilitasyonu ve modernizasyonu yoluyla sulama hizmetlerinin iyileştirilmesini, çiftçilerin suya erişimini arttırmayı ve ülkedeki Sulama Birliklerinin (SB) kapasitelerini güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Vekili Mariam Sherman proje ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Türkiye’de tarım sektörü nüfusun yaklaşık yüzde 21’ini istihdam etmekte ve kırsal işgücünün yüzde 60’ını oluşturmaktadır. Sulamanın yağmur suyuna dayalı tarıma göre üretkenliği ortalama üç kat arttırdığı düşünüldüğünde, sulama sistemleri yoluyla suya erişimin arttırılması kırsal bölgelerde yaşayan yoksul insanların gelir seviyelerini yükseltecektir.”

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın öncülüğünde yürütülen projenin uygulayıcı kuruluşu Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’dür. Proje aşağıdaki üç bileşenden oluşacaktır:

Sulama Sistemlerinin Modernizasyonu (IBRD, 249 milyon ABD$): Bu bileşen Atabey, Ereğli-İvriz, Alasehir ve Uzunlu’daki seçilen bölgelerde 50.000 hektardan büyük bir alanı kapsayan sulama sistemlerinin yeniden yapımına ve iyileştirilmesine yönelik yatırımları finanse edecektir.
Yenilikçilik ve Kurumsal Destek (GEF, 2 milyon ABD$): Bu bileşen Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün Sulanma birliklerinde kapasite oluşturmaya yönelik ulusal ölçekte bir program uygulamasını (1,29 milyon ABD$) ve Afyon ilinde Yeraltı Suları Yönetimi için bir pilot proje (0,71 milyon ABD$) uygulamasını destekleyecektir.
Proje Yönetimi (IBRD, 3 milyon ABD$): Bu bileşen projenin koordinasyonu ve yönetimi için gerekli çeşitli faaliyetleri finanse edecektir. Bu kapsamda; proje bölgelerinde baraj güvenliğini arttırmaya yönelik önlemler, topluluk istişare toplantıları ve ortaklık programı, iletişim, şikayet mekanizmaları, izleme ve değerlendirme ile çevresel ve sosyal yönetim gibi unsurlar yer almaktadır.
Proje Türkiye’nin 2018-2021 MY dönemini kapsayan ve büyüme, kapsayıcılık ve sürdürülebilirlik olarak belirlenen üç stratejik amaç üzerinde odaklanan Ülke İşbirliği Çerçevesi (CPF) ile uyumludur. Ülke İşbirliği Çerçevesi tasarımı, 2016 yılında tamamlanan ve su mevcudiyetini ile sürdürülebilir su kullanımını ülkenin gelecekteki kalkınma süreci için kilit bir zorluk olarak vurgulayan Sistematik Ülke Değerlendirmesi bulgularını esas almaktadır.

Proje, ilk 5 yılı geri ödemesiz olmak üzere 10,5 yıllık bir geri ödeme süresine sahip bir IBRD Yatırım Projesi Finansmanı (IPF) aracı ile finanse edilmektedir.



Diğer Haberler
ANADOLU BİRLİK BORÇ YAPILANDIRMASI İÇİN BANKALARLA GÖRÜŞÜYOR- BLOOMBERG HT
ÇİN'DE 2018'DE MALİ GELİRLER YILLIK % +6.2
ÇİN'DE 2018'DE MALİ HARCAMALAR YILLIK % +8.7
ALBAYRAK:BANKALARI DESTEKLEMEK GEREKİRSE YETERLİ MALİ ALANIMIZ VAR- NTV
ALBAYRAK:BDDK FİNANSAL İSTİKRARI KORUMAK İÇİN GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAYA HAZIR- NTV
ALBAYRAK: BANKALARI DESTEKLEMEK GEREKİRSE YETERLİ MALİ ALANIMIZ VAR-NTV
ALBAYRAK:ASGARİ ÜCRET ARTIŞININ ENFLASYONA ETKİSİ OLDUKÇA ETKİLİ OLACAK-NTV
TCMB, 500.00 milyon dolar tutarlı 1 hafta vadeli TL depo karşılığı döviz depo ihalesi açtı
TCMB TL depo karşılığı döviz depo ihalesinde TL faiz oranı % 24,00 ,dolar faiz oranı % 2,50 olacak
ÇİN'İN ARALIK AYINDAKİ HURDA METAL İTHALATI MAYIS AYINDAN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEDE KAYDEDİLDİ
ÇİN'İN HURDA BAKIR İTHALATI, ARALIK 2017'DEN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEDE KAYDEDİLDİ
ALBAYRAK:YEP HEDEFLERİNE SADIĞIZ. BÜYÜMEDE 2018. 4 ÇEYREK VE 2019 1. ÇEYREK BİRAZ DAHA ZAYIF OLABİLİR. BUNDAN SONRA DAHA GÜÇLÜ TOPARLANMA OLACAĞI GÖRÜLÜYOR.- BLOOMBERG HT
ALBAYRAK:TEK ENDİŞEM OLASI BİR KÜRESEL DURGUNLUK
Facebookta Paylaş