TÜSEDAD: Bıçak kemiğe dayandı, üretim risk altında, çiftçi üretmek istemiyor- bloomberght.com

bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan habere göre; Son dönemde tarımsal girdi fiyatlarındaki sert yükseliş bitkisel üretim yapan çiftçiler kadar hayvansal üretim gerçekleştiren üreticileri de zora sokmuş durumda.

Tüm Süt, Et ve damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi süresince gıdanın önemi nedeniyle tüm zorluklara rağmen tarımsal üretim ve gıda üretimi devam etmek zorundadır. Sektör bazında yaptığımız analizler neticesinde süt ve et sektöründe üretim istikrarının sekteye uğradığını işaret etmektedir ve dolayısıyla artan enerji, navlun ve gübre fiyatlarının dünyanın önde gelen ülkeleri tarafından sübvanse edilerek kontrol altına alındığı gözlemleniyor. Türk Lirasının değer kaybı ve faiz oranlarının artışı ağırlıklı ithal hammadde fiyatlarının öngörülebilirliğini ortadan kaldırmıştır. Üretimde istikrar esastır, bunun sağlanması için süt/yem paritesine riayet edilmelidir. Ham madde girdi maliyetlerini kontrol etmeksizin salt süt ve et fiyatlarını regüle ederek üretimin sürdürülmesi mümkün değildir. Mevcut durum gösteriyor ki dayanacak gücü kalmayan üretici süt ineklerini kesime göndermektedir" açıklamasında bulundu.
  
 Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.bloomberght.com/bicak-kemige-dayandi-uretim-risk-altinda-ciftci-uretmek-istemiyor-2290116



Diğer Haberler
ÇİN DÖVİZ DÜZENLEYECİSİ BAŞKANI: İKİ YÖNLÜ YUAN DALGALANMALARI ARTTI, KISA VADELİ BOZUKLUKLAR DAHA İYİ ABSORBE EDİLEBİLDİ
HONG KONG'DA HANG SENG ENDEKSİ %1.4 ARTIŞLA 26136,02 PUANDAN KAPANDI
İTALYA'DA İNŞAAT ÜRETİMİ AĞUSTOS'TA YILLIK %+5.1 (ÖNCEKİ: %+9.1)
TAYVAN EKONOMİ BAKANLIĞI, İHRACAT SİPARİŞLERİNİN EKİM'DE YILLIK %22.1-25.0 ARALIĞINDA ARTMASINI BEKLİYOR
GÜNEY AFRİKA'DA TÜFE EYLÜL'DE AYLIK %+0.2, YILLIK %+5.0
GÜNEY AFRİKA'DA ÇEKİRDEK TÜFE EYLÜL'DE AYLIK %+0.3, YILLIK %+3.2
TCMB, 27.10.2021 vadeli 47.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
ÇİN BAŞBAKAN YARDIMCISI LIU: ÇİN YILLIK EKONOMİK HEDEFLERE ULAŞABİLECEK
Facebookta Paylaş