Vatandaşlar ticari elektronik iletilere ilişkin onaylarını 16 Şubat 2021 tarihine kadar e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden kontrol edebilecek ve onay tercihlerini değiştirebilecek- Bakanlık

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

 Bilindiği üzere, tüketicilerimizin istenmeyen SMS, e posta ve sesli aramalar gibi ticari elektronik iletilerle ilgili maruz kaldığı rahatsızlıkların ortadan kaldırılması amacıyla Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS) oluşturulmuştur.
 
Söz konusu sistem ile onaysız ticari elektronik iletilerin tüketicilerimize gönderilmeden engellenmesi ve istenmeyen mesaj trafiğinin azaltılması amaçlanmıştır.
 
İYS ile tüketicilerimiz verdiği tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek bir noktadan görebilecek, kontrol edebilecek ve reddetme hakkını kullanabilecektir.
 
150 bin adedin üstünde ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılara mevcut onaylarını İYS’ye yüklemeleri için verilen süre 31 Aralık 2020 tarihinde sona ermiştir.
 
Vatandaşlarımız ticari elektronik iletilere ilişkin onaylarını bugünden itibaren 16 Şubat 2021 tarihine kadar e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden kontrol edebilecek ve onay tercihlerini değiştirebilecektir.
150 bin adet ve altında ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılara mevcut onaylarını İYS’ye yüklemeleri için verilen süre ise 31 Mayıs 2021 tarihinde sona erecektir. Tüketicilerimiz söz konusu onayları 1 Haziran 2021 - 16 Temmuz 2021 tarihleri arasında kontrol edebilecektir.
 
Belirlenen süreler içinde vatandaşlarımız tarafından ret hakkının kullanılmaması halinde, hizmet sağlayıcılar tarafından İYS’ye aktarılan veriler onaylı sayılacaktır.
 
Söz konusu süreler mevcut onayların kontrolüne ilişkin olup, bu tarihlerden sonra da tüketicilerimiz diledikleri tarihte İYS üzerinden ticari elektronik ileti tercihlerini değiştirebilecektir.



Diğer Haberler
JAPONYA/SUGA: UYGULANMAKTA OLAN TEŞVİK PAKETİNİN İSTİHDAMI VE İŞLETMELERİ KORUMASINI UMUYORUM
JAPONYA/SUGA: OLAĞANÜSTÜ HALİN EKONOMİYE ZARAR VERMESİ KAÇINILMAZ
ECB: İLERİYE DÖNÜK OLARAK, EKONOMİK FAALİYET DÜZELDİKTEN SONRA, AB ÜLKELERİNİN DAHA DÜŞÜK HÜKÜMET BORCU SEVİYELERİ DE DAHİL OLMAK ÜZERE SAĞLAM MALİ POZİSYONLARA GERİ DÖNMESİ HALA ÖNEMLİ
ECB: MALİYE POLİTİKASI ÖNLEMLERİ HANE HALKLARINI VE FİRMALARI DESTEKLESE DE, TÜKETİCİLER SALGIN VE BUNUN İSTİHDAM VE KAZANÇ ÜZERİNDEKİ SONUÇLARI KARŞISINDA TEMKİNLİ DAVRANIYOR
ECB: KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM ETRAFINDAKİ RİSK DENGESİ, ÖNCEDEN BEKLENENDEN DAHA AZ OLUMSUZ GÖRÜLÜYOR
ECB: ÇÜNKÜ BİRKAÇ AŞININ UYGULANABİLİRLİĞİ HAKKINDAKİ HABERLER GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA, KÖTÜ SENARYONUN GERÇEKLEŞMESİ DAHA AZ OLASI
FAO GLOBAL TAHIL FİYATLARI ENDEKSİ ARALIK'TA AYLIK +1.1% (KASIM: +2.5%)
FAO GLOBAL BİTKİSEL YAĞ FİYATLARI ENDEKSİ ARALIK'TA AYLIK +4.7% (KASIM: +14.5%)
FAO GLOBAL SÜT ÜRÜNLERİ FİYATLARI ENDEKSİ ARALIK'TA AYLIK +3.2% (KASIM: +0.9%)
FAO GLOBAL ET FİYATLARI ENDEKSİ ARALIK'TA AYLIK +1.7% (KASIM: +0.9%)
TRUMP: SEÇİMİN SONUCUNA TAMAMEN KARŞI ÇIKIYOR OLSAM DA 20 OCAK’TA SAĞLIKLI BİR GÖREV TESLİMİ OLACAK
FAO GLOBAL GIDA FİYAT ENDEKSİ ARALIK'TA AYLIK +2.2% (KASIM: +3.9%)
AZERBAYCAN ENERJİ BAKANI: 2020 YILINDA PETROL ÜRETİMİ YILLIK YÜZDE 3.1 AZALARAK 34.4 MİLYON TON OLDU
Facebookta Paylaş