2018 2. çeyrek değerlendirmesi (Vakıf Yatırım)

2Ç18 döneminde şirketler piyasa ortalama beklentilerine paralel karlar açıkladı…
2Ç18 dönemine ilişkin olarak finansalların sonrasında BIST şirketlerinin açıkladığı gerçekleşmeler ile Research Turkey Beklenti Anketi kapsamında dikkate alınan 8 banka ve 51 banka dışı şirketin finansal performanslarını değerlendirdik. Söz konusu banka ve şirketlerin genel olarak piyasa beklentilerine paralel net karlar açıkladığı görülmüştür.
• 2018 yılı ikinci çeyrekte net ticari kar tarafında gözlenen artışın etkisiyle piyasa net kar beklentilerinden en olumlu ayrışan banka Albaraka Türk (TUT, Hedef: 1,49 TL/Hisse) olurken, beklentimizin üzerinde gerçekleşen net faiz ve diğer faaliyet gelirlerinin yanı sıra öngörümüzden daha düşük gerçekleşen operasyonel giderler ile yıllık bazda net karını en çok yükselten banka Yapı Kredi Bankası (AL, Hedef: 2,51 TL/Hisse) olmuştur.
• FAVÖK tarafında, karlılığı korumaya yönelik sürdürülen politikalar ve stokların etkisiyle Aygaz, 71 mn TL’lik piyasa beklentilerine rağmen 113 mn TL FAVÖK açıklayarak beklentilerden en fazla olumlu ayrışan şirket olmuştur. Yine operasyonel taraftaki pozitif gelişmelerin etkisiyle Gübre Fabrikaları ve Petkim’in de piyasa ortalama beklentilerine göre olumlu ayrışan şirketler olduğunu görmekteyiz.
• Net kar tarafında, Coca Cola İçecek, hem operasyonel taraftaki gerçekleşmeler hem de net kardaki dalgalanmayı azaltmak için uygulamaya başladığı koruma yöntemlerine bağlı olarak, 2Ç18’de 36 mn TL olan piyasa ortalama beklentisinin üzerinde 186 mn TL net kar açıklayarak, beklentilerden en fazla olumlu ayrışan şirket oldu. Ayrıca, Anadolu Efes ve Petkim’in de net kar tarafında beklentilerden pozitif ayrıştığını izledik. 2Ç18’de Türk Hava Yolları, Research Turkey ortalama beklentisi olan 1,4 mlr TL’ye karşılık 441 mn TL net kar açıkladı. Beklentilerin hafif üzerinde gelen operasyonel karlılığa rağmen operasyonel olmayan gider kalemlerinde gözlenen yükseliş nedeniyle, şirketin net karı ortalama piyasa beklentilerine göre olduukça düşük gerçekleşmiştir.


Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş



Diğer Haberler
İTALYA'DA 2. ÇEYREKTE GSYİH ÇEYREKLİK %+0.2
İTAYA'DA 2. ÇEYREKTE NİHAİ GSYİH YILLIK %+1.2 (ÖNCEKİ:%+1.1)
DÖVİZ PİYASALARININ ETKİN İŞLEYİŞİNE KATKI SAĞLAMAK AMACIYLA, BANKAMIZ BÜNYESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN TÜRK LİRASI UZLAŞMALI VADELİ DÖVİZ SATIM İHALELERİNİN YANINDA, İSTANBUL BİST NEZDİNDE FAALİYET GÖSTEREN VİOP'DA İŞLEM GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEK- TCMB
YUNANİSTAN'DA PERAKENDE SATIŞLAR HAZİRAN'DA YILLIK %+1.8
ALBAYRAK: BANKALARIMIZ ÇOK SAĞLAM BİR ŞEKİLDE YOLLARINA EMİN ADIMLARLA DEVAM EDİYOR
İTALYA'DA TÜFE AĞUSTOS'TA AYLIK %+0.5, YILLIK %+1.7
ALBAYRAK: ONBİNLERCE KOBİ'MİZ BU NEFES PAKETİNDEN YARARLANMIŞ OLACAK
İTALYA'DA AB UYUMLU TÜFE AĞUSTOS'TA AYLIK %-0.1, YILLIK %+1.7
Facebookta Paylaş