2019 Kasım Ayı Ödemeler Dengesi İstatistikleri (Vakıf Yatırım)

Cari işlemler dengesi 2019 Kasım ayında 518 mn $ fazla verdi
• TCMB’nin açıkladığı verilere göre, 2018 Kasım ayında 1,04 mlr $ fazla veren cari işlemler hesabı, 2019 Kasım ayında piyasa beklentilerine (0,4 mlr $ açık) paralel olarak 0,5 mlr $ açık verdi. Böylece 12 aylık cari işlemler hesabı 2,72 mlr $ cari fazla vermiş oldu.
• 2018 Kasım ayında 412 mn $ fazla veren dış ticaret açığı 2019 Kasım ayında 1,11 mlr $ açık verdi. İhracat bir önceki yılın aynı ayına göre %0,7 artarken, aynı dönem için ithalat artışı %10,5 olarak gerçekleşti.
• Finans hesabı altında, doğrudan yatırımlardan kaynaklanan net girişler kasım ayında 236 mn $ olarak gerçekleşti. Portföy yatırımları kasım ayında 2,05 mlr $ net giriş kaydetti. Diğer yatırımlar kaleminde ise 829 mn $ net giriş görüldü. Net hata noksan kaleminde 1,8 mlr çıkış görülürken, resmi rezervlerde 743 mn $ artış kaydedildi


Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş



***
Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Facebookta Paylaş