ABD ve İngiltere'den Rusya'ya Ambargo (İnfo Yatırım)

• ABD ve İngiltere'den Rusya'ya yeni ambargolar geldi. ABD ve İngiltere, Rus ham petrol ve petrol ürünleri ithalatını yasakladı. İki ülkenin toplam Rusya'dan petrol ve petrol ürünleri ithalatı ~%3,0. Ambargolar sonrasında Rusya kanadından da misilleme geldi. Rusya, bazı ürün ve hammaddelerin ihracat ve ithalatını yasakladı. Bu yasakların içerisinde paladyumun da olduğu belirtiliyor. ABD, paladyumun büyük kısmını Rusya'dan ithal ediyordu. Bu haber akışları sonrası brent petrol fiyatlamaları 129 doları test etti.
• Rusya - Ukrayna arasındaki bazı bölgelerde sivillerin tahliyesi için geçici ateşkes ilan edildiği medya merkezlerine yansıyor. Rusya - Ukrayna delegelerinin Belarus'taki üçüncü görüşmesi ardından da sonuç çıkmaması ve yapılan sert açıklamalar endişeleri artırıyor.


 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
IEA/BİROL: GEREKİRSE PİYASAYA DAHA FAZLA PETROL SÜREBİLİRİZ
İRAN'IN BAŞ MÜZAKERECİSİ BAGHERİ BU SABAH VİYANA'YA DÖNDÜ - ISNA
HONG KONG'DA HANG SENG ENDEKSİ %0.7 DÜŞÜŞLE 20627,71 PUANDAN KAPANDI
TCMB, 16.03.2022 vadeli 72.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
UKRAYNA BAŞBAKAN YARDIMCISI: SİLAHLI KUVVETLER İNSANİ KORİDORLARIN OLDUĞU YERLERDE BUGÜN TSİ 12:00 İLE AKŞAM 12:00 ARASINDA ATEŞİ DURDURMA KONUSUNDA ANLAŞTI
FRANSA MALİYE BAKANI: FRANSA'NIN KOVID İÇİN YAPTIĞINA BENZER BİR TÜR EKONOMİK PLAN, MALİYETİNE OLURSA OLSUN, MEVCUT ENERJİ PİYASASI TANSİYONUNA DOĞRU BİR YANIT OLMAZ
Facebookta Paylaş