Altınbaş YKB İmam Altınbaş: Bulunduğumuz ülkelerdeki mağaza sayımızı artırıp, yeni ülkelere girmek istiyoruz - ekonomim.com

ekonomim.com internet sitesinde yayınlanan habere göre; Yurt içi ve yurt dışında 150’yi aşkın mağazaları olduğunu söyleyen Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, 2023’te mağaza sayılarını artıracaklarını söyledi. Altınbaş, “Bulunduğumuz ülkelerdeki mağaza sayımızı artırıp, yeni ülkelere girmek istiyoruz” dedi.

Katma değerli ihracatı artırmanın, direkt satışın yanı sıra bir diğer yolu da yurt dışında mağazalaşmak. Son yıllarda Türkiye’nin onlarca perakende firması yurt dışında atağa kalktı, yabancı ülkelerin en popüler caddeleri ve AVM’lerinde mağazalar açtı. Avrupa’yı da etkisi altına alan yüksek enflasyon nedeniyle mağaza açma hızı yavaşlasa da halen sürüyor diyebiliriz. Elbette Türk markalarının yurt dışındaki bu girişiminde Turquality programının da desteği büyük oldu. Turquality’den yararlanarak yurt dışında çok sayıda mağazaya ulaşan bir firma da Altınbaş.

 . Öncelikle yeni yatırımlarını açıklayan İmam Altınbaş, halen yurt içi ve yurt dışında 150’yi aşkın mağazaları olduğunu söyleyerek, 2023’te hem mağaza sayılarını artıracaklarını hem de teknoloji ve tasarıma daha fazla yatırım yapacaklarını belirtti.

‘Yatırımlara derinlik katacağız’

İmam Altınbaş, 2023 hedefleriyle ilgili şunları söyledi: “Yatırımlarımıza biraz daha derinlik kazandırmaya, yatırımlarımızı teknoloji ve tasarımla geliştirmeye, rakiplerden farklılaşmaya odaklandık. 2023’te mağaza sayımızı artıracağız, bunun için gerekli alt yapımız var. Ama küresel olarak büyümek istiyoruz. Bulunduğumuz ülkelerdeki mağaza sayımızı artırıp, yeni ülkelere girmek istiyoruz. Bu ülkelerde reklam, tanıtım yapacağız.” Altınbaş, mücevher sektörünün Türkiye’de gelişmeye devam ettiğini, bulunduğumuz bölgede İtalya’dan sonra en büyük üretici ve ihracatçı ülke konumunda olduğumuzu söyledi. Üniversitelerin tasarım bölümlerinin devreye girmesi, kuyumculuk üretiminin dışında, yan sanayinin de gelişmesiyle sektörün öneminin arttığına dikkat çeken Altınbaş, “Bu sektör biraz daha zanaat, ustalık gerektiren bir alan. Bu da Türkiye’de var. Dolayısıyla sektör her geçen gün bölge ülkelerde, hatta ABD’de de ağırlığını artıyor” diye konuştu.