Bitfinex Alpha Raporu

Bitcoin tarihi zirvesini yenilemesinin ardından belirli bir aralıkta dalgalanmaya devam ediyor. Göstergelere göre bu hareketliliğin bir süre daha devam etmesi beklenirken oluşan piyasa döngüsü kısa vadeli alım satımlara olanak tanıyor.
 
Bitcoin fiyatları Mart ayında ciddi bir yükseliş gösterip tarihi zirvesini yeniledikten sonra düşüşe geçmişti. Bitfinex’in 98. Alpha Raporu’na göre, bu düşüşün, piyasa döngüsünün dip seviyelerine yakın bir noktada sonra ereceği ve fiyatların daha dalgalı olsa da bandın içerisinde kalarak hareket edeceği bekleniyor. Bu durum, Bitcoin’de, bandın alt ve üst noktaları arasında trade yapma imkânı yaratıyor. On-chain veriler, Uzun Vadeli BTC Sahiplerinin zirve seviyelerden satışa geçtiğini fakat bu satış miktarının daha önceki boğa piyasası zirvelerinde görülenden daha küçük ölçekte olduğunu ve de pasif pozisyonda duran Bitcoin arzının artmasıyla fiyatlardaki oynaklığın arttığını gösteriyor. Zincir üstü işlemler yoluyla elde edilen kârın 2,6 milyar doları geçtiği ve bunun da yüzde 40’ını uzun vadeli yatırımcı grubunun elde ettiği hesaplandı.
 
Harcanmamış Çıktı Miktarının belli bir zaman aralığındaki oranını ifade eden UTXO Yaş Bandı verileri kullanılarak yapılan daha ileri seviye bir analize göreyse, Bitcoin’de alımlar da yapılmakta olup yeni yatırımcıların gelmesiyle ve mevcut yatırımcıların piyasanın daha da yükselebileceği inancıyla pozisyonlarını artırmasıyla, piyasada bir taban oluşuyor.
 
Bitcoin ETF’lerinde pozitif net sermaye girişi tekrar başladı
 
Piyasayı destekleyen önemli unsurlardan biri haline de gelen Spot Bitcoin ETF’lerine yönelik olarak, pasif talebin devam etmesinden dolayı pozitif net sermaye girişlerinin geçen hafta yeniden başladığı görüldü. Bu haliyle mevcut sermaye girişleriyle talep edilen Bitcoin, madencilik yapılarak çıkarılan Bitcoin’in yaklaşık iki katına tekabül ediyor. Tüm bu fiyat dinamikleri birlikte ele alındığında, şu anki mevcut ortamda bir bant aralığında hareket eden bir piyasanın görülmesi bekleniyor.
 
Kripto piyasasında bu gelişmeler yaşanırken arka planda ABD ekonomisi, güçlü tüketici harcamaları, düşük düzeyde ve stabil seyreden enflasyon ve çeşitli sektörlerdeki toparlanma işaretleriyle güçlü görünümünü sürdürüyor. Şubat ayında Kişisel Tüketim Harcamaları (KTH) verileri beklenenin üzerinde yüzde 0,8’lik bir artış gösterse de kişisel gelir artışında da yavaşlama görüldü ve bu durum harcanabilir reel gelirin beş aydır ilk defa düşmesine neden oldu. Bitfinex’e göre bu durum, Fed’in, ekonomik büyümeyi tehlikeye atmamak uğruna faiz oranlarını düşürmeye başlaması yönündeki baskıyı artıracaktır.
 
Önemli bir hukuki gelişme olarak, New York’tan bir yargıç SEC’nin Coinbase’e karşı açtığı davayı ileri bir aşamaya taşırken, diğer pazarlardan Rusya’da, düzenleyici engellerle karşılaşan ve uyum konusunda endişe yaşayarak Rusya ofisini sattığı CommEx de aynı sorunu yaşayarak aşamalı olarak kapanma sürecine girdi. Diğer yandan, Afrika’da Nijerya piyasasında, hükümetin Binance’i vergi kaçırmakla suçlaması başka bir sıkıntı kaynağı daha yaratıyor. Son olarak sektörde yaşanan bu sıkıntılara KuCoin ve kurucularının kara para aklama nedeniyle ABD Başsavcısı tarafından hedef haline getirilmesini ekleyebiliriz. Banka Gizliliği Yasasını ihlal etmekle ve lisanssız faaliyet göstermekle suçlanan KuCoin’in, ABD’nin kara para aklamaya yönelik sıkı düzenlemelerini atlatarak 5 milyar doların üzerinde parayı aklamakla suçlanması düzenlemelere uyum konusunda ciddi şekilde başarısız olduğunu gösteriyor.
 
    ***
                  Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Bankacılık sektörü mevduat ve fonları, 29 Mart itibarıyla haftalık % -0,57 ile 15 trilyon 923.1 milyar TL
Bankacılık sektörü yabancı para mevduatları, 29 Mart itibarıyla haftalık %0.97 düşüş ile 6 trilyon 995 milyar TL
ECB tutanakları: Üyeler enflasyonun tam vaktinde %2 enflasyon hedefine sürdürülebilir şekilde gerileme yolunda olduğuna yönelik artan güven olduğunu dile getirdi
ECB tutanakları: Faiz indiriminin düşünüldüğüne dair durum güçleniyor
TCMB altın rezervleri, 29 Mart itibarıyla haftalık % +2,29 ile 54 milyar 378 milyon dolar
ECB tutanakları: Yazdan sonra iniş çıkışlı profil ve bir geçiş beklendiği belirtildi
Para arzı (M3), 29 Mart itibarıyla haftalık % -0,59 ile 14 trilyon 928.4 milyar TL
ECB tutanakları: Ücret büyümesinin ılımlı olmaya başladığına yönelik işaretler olduğu belirtildi
Smart/Demirdağ: Borçluluğumuzun nedeni 200 milyon dolarlık kapasite ve güneş yatırımları- Bloomberg HT
Bankacılık sektörünün verdiği krediler, 29 Mart itibarıyla haftalık %+1,25 ile 12 trilyon 415.2 milyar TL
Mevduat bankaları kurumsal ve bireysel kredi kartı kullanımı, 29 Mart itibarıyla haftalık %3.56 artış ile 1 trilyon 817.25 milyar milyon TL
Facebookta Paylaş