Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü :Kripto paralar neden düşüyor

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü nün günlük değerlendirme bülteni aşağıda bulunuyor:
Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü yaptığı değerlendirmede şu sözlere yer verdi: "Kripto para piyasalarında yüksek dalgalanma, endişeler ve gittikçe azalan güven baremleri görmeye devam ediyoruz. Terra'nın stablecoini olan UST, 1:1 dolar sabitini yüksek sapma ile kaybetmesi sonrası artan endişeler, tekrar bu dengeyi kurmak için Bitcoin sattıkları iddiaları ile satış dalgasına dönüşmüştü. Son 1 haftada %85 düşen LUNA bugün itibari ile 8.50$ seviyesinden işlem görüyor. LUNA'daki karmaşa ve saldırını etkileri devam ederken bir taraftan da adeta düşene vurmak deyimi yerindeyse Janet Yellen yakın tarihli bir kongre oturumu sırasında stablecoin'lerin "hızla büyüyen fakat hızla artan riskler" olduğunu, stablecoin düzenlemeleri için bir an evvel aksiyon alınması gerektiğini belirtti. Yani kripto para camiası LUNA'daki sorunlara ek olarak bir de regülasyon stresi yaşayabilir. Bugün ABD'de ayrıca enflasyon verileri açıklanacak. Tahminler yıllık manşet enflasyonun %8,5'ten %8,1'e gerilemesi yönünde. Ancak sorun artık enflasyon değil, sorun hem faizleri artıran hem de bilanço küçültmesine başlayacak olan ABD'de artan resesyon riski. Bu nedenle de saatlik ücretler verisinin önemi artmaya devam ediyor. Bu nedenle endeksler düşüyor, Nasdaq korelasyonu yüksek olan Bitcoin ve öncülüğünde diğer kripto paralar geriliyor, altın değer kaybı yaşamıyor. Bu süreçte en sağlam kalan kripto para Tron (TRX) ve NEAR oldu. Bugün enflasyon endişeleri bir nebze olsun düşmesi kripto paralarda tepki alımları sağlayabilir. Fakat henüz LUNA'nın kurtarılmasına ilişkin desteklenen bir durum oluşmadığı için bu yükselişler tepki mahiyetinde, geçici olabilir. Bitcoin ise 30.000$ üzerinde tutunmaya çalışıyor olsa da 28.600$ seviyesine değip destek alması daha sağlıklı olacaktı. Yatay ve yönsüz seyrin devam ettiği Bitcoin için 30.300-31.900$ bölgesinde yatay seyir devam ediyor. Bu açıdan ne yapılır sorusuna biraz uzaklaşmak ve ufak bir riskle maliyetleri bu fiyatlardan yararlanarak uzun vadede aşağı çekmek vereceğim cevap olacaktır."
                                     ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
ECB/Vasle: Daha fazla ve daha hızlı hareket desteklenmeli
ECB/Vasle: Enflasyon daha geniş tabanlı olabilir
GÜRCİSTAN MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ DEĞİŞTİRMEDİ: %11.00
TCMB, 18.05.2022 vadeli 90.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
Almanya gaz sanayi derneği: Ukrayna doğalgaz geçiş noktasının kapatılmasının muhtemel etkilerini ancak akışların nasıl geliştiğini gördükten sonra değerlendirebiliriz
ECB/DE GUİNDOS: VARLIK ALIM PROGRAMI MUHTEMELEN TEMMUZ'DA DURACAK
Almanya Ekonomi Bakanı: Almanya gaz arzı şu anda halen güvenli
ECB/de Guindos: Euro Bölgesi'nde enflasyon yıl sonunda %4-5'te kalacak
Almanya Maliye Bakanı Lindner: Stagflasyon tehlikesini küçümsememeliyiz
ECB/Nagel: Temmuz ayında faiz artırılabilir
Facebookta Paylaş