Çin’de 309 milyon kişi canlı yayın üzerinden satış ve pazarlama yapıyor


Çin'in internet gelişimiyle ilgili hazırlanan yakın tarihli bir rapora göre, haziran ayı itibarıyla Çin'in kırsalda yaklaşık 285 milyon internet kullanıcısı var ve bu rakam ülke toplamının yüzde 30'undan fazlasını oluşturuyor. Çin İnternet Ağı Bilgi Merkezi tarafından yayımlanan rapora göre, Çin'deki kırsal internet kullanıcılarının sayısı mart ayına göre 30 milyonun üzerinde arttı ve kentsel-kırsal dijital uçurum önemli ölçüde azaldı.
 
Raporda, internetin, halkın katılımı ve ilgili kampanyalara artan farkındalığıyla birlikte ülkenin yoksulluğu azaltma çabalarında daha büyük bir rol oynadığı belirtildi. Haziran itibarıyla yoksul bölgelerdeki tarım ürünlerinin sanal tanıtımı gibi ilgili faaliyetlerin Çinli internet kullanıcılarının yüzde 51,5'ine ulaştığı ve aktif internet kullanıcılarının yüzde 34'ünden fazlasının bu tür ürünleri sanal platformlar üzerinden satın aldığı kaydedildi. Bu arada rapor, e-ticaret canlı akışının yılın ilk yarısında canlı bir şekilde büyüdüğünü gösterdi. Haziran ayı itibarıyla, Çin'deki e-ticaret canlı yayın kullanıcılarının sayısı mart ayına göre yüzde 16,7 artışla 309 milyona ulaştı.
 
Kırsal kesimde 285 milyon internet kullanıcısı var

Raporda, sektörde 400 binden fazla canlı yayıncıyla birlikte Çin, 50 milyardan fazla görüntülemeyle bu yılın ilk yarısında 10 milyondan fazla canlı yayın yapan pazarlama etkinliği gördü. Rapora göre, canlı yayınlanan e-ticaret, Covid-19 salgını sırasında eve bağlı tüketiciler arasında sanal alışveriş için artan talebi motive etti.
 
Raporda, Covid-19'dan kötü etkilenen Hubei eyaletinde yerel yemekler satan yardım amaçlı bir canlı yayın programında 40 milyon yuan satış yapıldığı belirtilerek, canlı e-ticaret yayınlarının, Çin'in yoksulluğu giderme ve ekonomik kalkınma çabalarına dâhil olduğu kaydedildi. Raporda ayrıca, internetin, yoksullara iş, sosyal güvenlik ile tıbbi hizmet bilgileri sağlayarak ve yoksulluk çeken bölgelerdeki çocukların daha iyi eğitime erişmelerini mümkün kılarak Çin'in yoksullukla mücadele hedefine önemli ölçüde katkıda bulunabileceğini öne sürüldü.
 









Çin Uluslararası Radyosu







Diğer Haberler
TÜRKİYE'NİN OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ EYLÜL AYINDA: 101.35 (AĞUSTOS: 101.72)
TÜRKİYE'NİN OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ DEĞİŞİMİ EYLÜL AYINDA AYLIK % + 0.37
OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ EYLÜL AYINDA: 98.80 (AĞUSTOS: 98.53)
EURO BÖLGESİ'NİN OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ EYLÜL AYINDA: 98.00 (AĞUSTOS: 97.86)
ABD'NİN OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ EYLÜL AYINDA: 98.58 (AĞUSTOS: 98.15)
JAPONYA'NIN OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ EYLÜL AYINDA: 98.76 (AĞUSTOS: 98.59)
İNGİLTERE'NIN OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ EYLÜL AYINDA: 99.43 (AĞUSTOS: 99.57 )
ALMANYA'NIN OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ EYLÜL AYINDA: 99.54 (AĞUSTOS: 99.33)
ÇİN'İN OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ EYLÜL AYINDA: 100.13 (AĞUSTOS: 99.53)
SIRBİSTAN MERKEZ BANKASI FAİZ ORANINI DEĞİŞTİRMEDİ (BEKLENTİ: 1.25%, ÖNCEKİ: 1.25%)
Facebookta Paylaş