Forex Bülteni (İnfo Yatırım)


EUR/USD
EURUSD paritesinde yükseliş takip ediliyor. Euro Bölgesi'nde dün ECB faiz kararı takip edildi. ECB, sürpriz yapmayarak 25 baz puan faiz artırmına giderek faiz oranını %4'e yükseltti. Karar sonrasında açıklamalarda bulunan ECB Başkanı Lagarde, enflasyonun hala yüksek olduğunu, büyümenin zayıf kalacağını, faiz kararlarında verilere bağlı olacaklarını ve Temmuz toplantısında da 25 baz puanlık artırımı değerlendirdiklerini ifade etti. Lagarde'ın şahin tonuyla Euro değer kazandı. ABD tarafında ise Fed faiz kararı ve Powell'ın açıklamaları sindirilirken yoğun veri takvimi takip edildi. ABD'de perakende satışlar %1,6 ile değişmezken sanayi üretimi %0,1 artış beklentisinin altında kalarak %0,2 daraldı. Bugün Euro Bölgesi'nde enflasyon verisi takip edilebilir.
Destekler: 1.0912 - 1.0870 - 1.0830
Dirençler: 1.0963 - 1.1005 - 1.1036
 
USD/TRY
Dolar/TL’de denge arayışı öne çıkıyor. Yurt içinde dün bütçe dengesi takip edildi. Buna göre bütçe dengesi 118,9 milyar fazla verdi. Geçen ay bütçe dengesi 132,5 milyaar açık vermişti. Bugün ise piyasa katılımcıları anketi odakta olacak. Raporda yıl sonuna ilişkin enflasyon beklentisi önem arz edecek. Diğer yandan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in bugün bankalarla gerçekleştireceği toplantı fiyatlamalarda belirleyici olabilir. ABD tarafında ise Fed faiz kararı ve Powell'ın açıklamaları sindirilirken yoğun veri takvimi takip edildi. ABD'de perakende satışlar %1,6 ile değişmezken sanayi üretimi %0,1 artış beklentisinin altında kalarak %0,2 daraldı. Haftalık işsizlik maaşı başvuruları da yatay seyrederek yüksek seviyelerde kalmaya devam etti.
Destekler: 23.50 - 23.32 - 23.18
Dirençler: 23.65 - 23.78 - 23.95
 
XAU/USD
Ons altın dar bantta fiyatlanmaya devam ediyor. Küresel piyasalar Fed kararını ve Fed Başkanı Powell’ın şahin açıklamalarını sindirirken yoğun veri gündemi odakta kalmaya devam ediyor. Dün ECB faiz kararı takip edildi, buna göre ECB beklentilere paralel 25 baz puan faiz artırırken temmuz toplantısında da faiz artırım sinyali verdi. Asya piyasalarında ise bugün Japonya Merkez Bankası beklenildiği gibi faiz oranında değişikliğe gitmeyerek faiz oranını %-0,1’de tuttu. ABD’de de dün açıklanan perakende satışlar, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı gibi verilerin ekonomik yavaşlamaya işaret etmesi küresel risk iştahını baskılıyor. Önümüzdeki hafta açıklanacak PMI verileri küresel ekonomik görünüme ilişkin ipucu sunabilir.
Destekler: 1936 - 1918 - 1907
Dirençler: 1956 - 1969 - 1985
 
BRENT
Brent petrol sınırlı yükselişi sonrasında yatay hareket ediyor. Petrol fiyatları Fed faiz kararı ve sonrasında Fed Başkanı Powell’ın şahin açıklamalarıyla baskılanmıştı. Buna göre Powell, yıl sonuna kadar iki faiz artırımı daha sinyali vermişti. Dün ise ABD’de veri takvimi yoğundu. Ülkede sanayi üretimi aylık bazda %0,1 artış beklentisinin altında %0,2 daralma gösterirken kapasite kullanım oranı da hafif gerileyerek %79,6’ya düştü. Ekonomik aktivitenin yavaşlaması talebin azalacağı öngörüsüyle petrol fiyatlarını geri çekiyor. Asya piyasalarında ise Japonya Merkez Bankası konsensüs beklentiye paralel faiz oranında değişikliğe gitmedi. Önümüzdeki hafta Çin ve ABD’deki resmi tatiller seyahat eden sayısının artmasına ve petrol talebinin desteklenmesine yardımcı olabilir.
Destekler: 74.54 - 73.59 - 72.68
Dirençler: 75.68 - 76.53 - 77.43

 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
BNP Parıbas, ECB'den Eylül ayında 25 BP faiz artışı beklerken, termınal faiz oranı tahminini 4.0%'e çıkardı
IMF: Euro bölgesindeki büyüme, önemli bir zayıflamanın ardından kademeli olarak toparlanacak gibi görünüyor
IMF: (Euro bölgesi) Enflasyon zirve yaptı, ancak %iki hedefi hala çok uzak
IMF: (Euro bölgesi) Büyümeye yönelik risklerin aşağı yönlü ve enflasyona yönelik risklerin yukarı yönlü olmasıyla birlikte, görünüme ilişkin belirsizlik yüksek olmaya devam ediyor
IMF: (Euro bölgesi) Para politikasında sıkılaşma devam etmeli ve sıkılaşma eğilimi korunmalı
IMF: (Euro bölgesi) Eurosystem, birincil politika aracı olarak politika faizi ile, yaparak öğrenme yaklaşımıyla tutarlı olarak bilançosunu kademeli ve dikkatli bir şekilde ayarlamaya devam etmeli
IMF: (Euro bölgesi) Ekonomik koşullar sıkı bir maliye politikası duruşu gerektiriyor
IMF: (Euro bölgesi) Euro bölgesinin bankacılık sistemi dirençli olduğunu kanıtladı ancak mali koşullar sıkılaştığında güvenlik açıkları ortaya çıkabilir
Facebookta Paylaş