Forex Bülteni (Ziraat Yatırım)


FX BÜLTENİ 4 Temmuz 2022

USD/TRY: Odak noktasının enflasyondan resesyona kaydığı ortamda risk iştahındaki negatif görüntüden Dolar'ın destek bulduğunu ve tahvil faizlerindeki gerilemeye karşın Dolar endeksinin (DXY) geçen hafta %1 oranında değer kazandığını izledik. Bu hafta küresel PMI rakamları, FOMC toplantı tutanakları ve ABD tarım dışı istihdam verisi öne çıkarken, kırılgan ortam nedeniyle Dolar'ın dirençli kalmaya devam edebileceğini düşünüyoruz. Bugün ise ABD piyasalarının Bağımsızlık Günü nedeniyle oynaklıklar kısmen düşük kalabilir. Yurtiçi tarafta ise bu sabah haziran ayı enflasyon verisi izlenirken, Cuma günü mayıs ayı ödemeler dengesi öne çıkıyor. Ayrıca cuma günü Fitch'in Türkiye değerlendirmesini yayınlaması beklenmekte. Enflasyon tarafına baktığımızda, haziran ayında TÜFE'nin %4,95 oranında arttığı gözlemledik. Beklentiler %5,0 - %5,7 arasındaydı. Haziran enflasyonu sonrasında böylelikle yıllık TÜFE %78,62'ye yükseldi. Veri sonrasında kurda net bir hareketlilik gözlenmedi. Bir süredir bant hareketi yapma eğiliminde olan Dolar/TL'de teknik seviyelere bakıldığında, yukarıda 16,8640 ve 16,9070 sıralı dirençler olarak izlenebilir. Aşağıda ise 16,68 ve 16,5240 sıralı destekler konumunda.
 

EUR/USD: Negatif risk ortamında Dolar taleple karşılaşırken, parite geçen hafta %1,3 oranında düşüş kaydetti ve haftayı 1,0417 seviyesinden tamamladı. Şu aşamada Euro Bölgesi'ndeki daha açık sorunlar ve kırılgan ortam nedeniyle paritedeki güçsüzlük sürebilir. Hafta boyunca önemli gelişme ve veriler izlenecekken, bugün ABD piyasalarının kapalı olması oynaklığın düşük kalmasına neden olabilir ve parite cuma günkü kapanış seviyesi etrafında dalgalanabilir. Ana destek ve direnç ise sırasıyla 1,0350 ve 1,0520 civarında.
 

XAU/USD: Artan resesyon endişeleri ve gerileyen ABD on yıllık tahvil faizine karşın güçsüz bir görüntü sergileyen Ons Altın, cuma günü yatay destek bölgesinden tepkiyle karşılaşarak haftayı 1.800'ün üzerinde 1.811 seviyesinden tamamladı. ABD tarım dışı istihdamı gibi önemli verilerin açıklanacağı bu hafta ise değerli madende genel olarak bant hareketi bekliyoruz ki altın pozisyonlanmalarında net bir yöne işaret eden bir hareketlilik gözlenmiyor. Seviye olarak da aşağıda 1.787, yukarıda 1.945 sıralı ana destek ve direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Bugün ise ABD piyasalarının kapalı olması nedeniyle Ons Altın cuma günkü kapanışı etrafında sakin bir görüntü çizebilir.
  


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Çavuşoğlu: (Normalleşme adımları) Mısır ile istediğimiz hızda değil - NTV
Çavuşoğlu: Bu akşam İsrail ile sivil havacılık görüşmeleri var - NTV
ECB/Muller: Faizlerin Temmuz'da 25 baz puan, Eylül'de 50 baz puan artırılmasını bekliyorum
ECB/Muller: Stagflasyon en muhtemel senaryo değil
Deutsche Bank CEO'su: Enflasyon gelecek yıl küresel resesyon riskini artırıyor
Deutsche Bank CEO'su: ECB faiz oranlarının önceden açıklanandan daha hızlı bir şekilde arttırılmasını istiyoruz
MISIR SÜVEYŞ KANALI GELİRLERİ 2021-2022 MALİ YILINDA 7 MYR DOLAR (2020-2021 MALİ YIL: 5.8 MYR)
Facebookta Paylaş