Forex Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Küresel çapta ABD - Çin ticaret gelişmeleri yakından izlenmeye devam edilirken, Cuma günü iki ülke arasındaki ticaret görüşmelerinin durduğuna yönelik haber akışı risk iştahını zayıflattı. Bu sabah ise kırılganlık devam ediyor. Çin borsa endeksleri bu sabah satıcılı. Yuan ise hafif değer kazanıyor. Ancak, Yuan'daki değer kazancının arkasında Çin Merkez Bankası'nın Yuan'ın daha fazla değer kaybına izin vermeyeceğine yönelik haberler olduğu söylenebilir. Bu sabah 6,93'lü seviyelerde hareket eden off - shore Yuan için "kırmızı çizgi" 7,0 seviyesi. Bu kapsamda, Çin endekslerindeki baskı, ticaret gelişmelerinin kırılganlık yaratmaya devam ettiğini gösteriyor. Öte taraftan, temkinli modun korunduğu günde Dolar endeksi (DXY) 98 seviyesinin üzerinde. Bu hafta Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde Avro baskı altına kalırken, risk iştahındaki görüntü ve petrol fiyatlarındaki artış Dolar endeksinin (DXY) 98 seviyesinin üzerinde kalmasını sağlayabilir. Dolar'daki güçlenme eğilimi de kur üzerinde yukarı yönlü riskleri artırabilir. Şu aşamada, kurda 6,03 desteğinin üzerinde kısa vadeli yükseliş isteği devam edebilir. Yükselişin devam etmesi ve 6,09 direncinin kırılması durumunda da 6,13 hedef olarak izlenebilir. Bu haftanın önemli gelişmeleri 23-26 Mayıs'taki Avrupa Parlamentosu seçimleri, ECB ve FED toplantı tutanakları olacak. Bugünkü gündemin ise haftanın geneline göre daha sakin olduğunu görüyoruz.
 

EUR/USD: Avrupa tarafında bu haftanın öne çıkan gelişmesi olan Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde Avro baskı altında. Diğer yandan, küresel çapta temkinli modun devam ettiği ortamda Dolar endeksi (DXY) de 98 seviyesinin üzerinde. Parite ise bu sabah 1,1150 civarında hareket ederken, günün geri kalanında mevcut fiyatlamalar devam edebilir. Teknik olarak baktığımızda, kısa vadeli yükseliş trendini kıran parite 1,1190 direncinin altında kaldıkça 1,1110 desteğine kadar gerileyebilir. Bu hafta, Avrupa Parlamentosu seçimleri dışında ECB ve FED toplantı tutanakları, Almanya IFO endeksi, Avrupa Bölgesi ülkelerinin mayıs ayına ait öncü PMI verileri, ABD hizmet / imalat PMI verileri ve ABD dayanıklı mal siparişleri takip edilecektir. Son olarak bu hafta birçok bölgesel FED başkanının konuşması bulunuyor.
 

XAU/USD: Haftanın son işlem gününe doğru Dolar'daki yükselişle birlikte Ons Altın sert satışlarla karşılaştı. Değerli maden, haftayı da %0,8 oranında kayıpla 1.277,8 seviyesinden kapattı. Haftaya başlarken de Dolar dirençli durmaya devam ederken, değerli maden baskı altında. Şu aşamada, veri açısından sakin günde mevcut fiyatlamalar devam edebilir ve değerli maden 1.282,5 direncinin altında 1.269 seviyesini hedeflemek isteyebilir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 58137,5 milyon TL ekside
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 23216,5 milyon TL
NİSAN AYINDA YURT DIŞI ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ AYLIK % 4,93 ARTTI (ÖNCEKİ AY: +3.44%) - TÜİK
YURT DIŞI ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ NİSAN AYINDA YILLIK % 33,43 ARTTI(ÖNCEKİ AY: +32.24%) -TÜİK
TÜRKİYE'NİN NET ULUSLARARASI YATIRIM POZİSYONU MART AYINDA: -337,1 MİLYAR DOLAR (ÖNCEKİ: –362,9 MİLYAR DOLAR)
TÜRKİYE’NİN YURTDIŞI VARLIKLARI, MART AYINDA: 241,7 MİLYAR DOLAR (ÖNCEKİ: 243,6 MİLYAR DOLAR)
TÜRKİYE'NİN DIŞ YÜKÜMLÜLÜKLERİ MART AYINDA: 578,8 MİLYAR DOLAR (ÖNCEKİ: 606,5 MİLYAR DOLAR)
İTALYA EKONOMİ BAKANI : VERGİLERİ AZALTIRKEN VE HARCAMALARI YÜKSELTİRKEN AÇIK/BORÇ TAAHHÜTÜNE BAĞLI KALMAK İMKANSIZ, HÜKÜMET SEÇMEK ZORUNDA KALACAK
Facebookta Paylaş