Forex Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Yoğun geçecek haftaya Gelişmekte Olan Ülke kurları ile birlikte TL de baskı altında başlıyor. Bu hafta FED, İngiltere Merkez Bankası (BoE) toplantıları dışında Japonya Merkez Bankası'nın kararı ön plana çıkıyor. Japonya'nın gevşek olan para politikasında değişikliğe gidebileceği yönündeki spekülasyonlarla birlikte tahvil faizlerinde yükseliş gözlemlenmişti. Risk iştahının da olumlu seyrettiği ortamda ABD on yıllık tahvil faizi de %2,98'li seviyelere kadar yükseliş kaydetmişti. Dolayısıyla, Japonya'nın beklenenden daha şahin olması durumunda ABD on yıllık tahvil faizinin de %3'ün üzerinde çıkma ihtimali Gelişmekte Olan Ülke varlıkları için risk unsuru olarak duruyor. FED toplantısında bir değişiklik beklenmezken, BoE'den beklenen faiz artışının ise önemli bir kısmı fiyatlanmış olabilir. Merkez bankaları dışında bu hafta veri gündemi de yoğun. Yurtiçinde, enflasyon, imalat PMI ve yarınki Enflasyon Raporu Lira varlıkların seyrini değiştirebilirler. Yurtdışında ise aynı şekilde veri akışı yoğun. Enflasyon ile ilgili verilerin yanı sıra imalat tarafında da veri akışı fiyatlamalarda etkili olabilir. Kurda teknik seviyelere baktığımızda, aşağıda 4,78 yukarıda ise 4,92 sıralı ana destek ve direnç olarak takip edilebilir. Bu seviyeler arasında bant hareketi devam edebilecekken, ara destek ve dirençler ise sırasıyla 4,8450 ve 4,8950 seviyelerinde.
 

EURUSD: Geçen hafta Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarının en az 2019 yaz aylarına kadar mevcut seviyelerde kalacağını bildirirken, parite de hafta içerisindeki yükselişinin tamamını geri verdi. Cuma günü ise hafif tepki alımları ile karşılaşan parite haftayı 1,1657 seviyesinden kapattı. Yoğun geçecek haftada ise haftanın ilk işlem gününde parite Cuma günkü kapanışına yakın seyrediyor. Bugün öğleden sonra Almanya'da açıklanacak enflasyon rakamları parite üzerinde etkili olabilir. Akşama doğru ABD'de açıklanacak bekleyen konut satışlarının etkisi sınırlı kalabilir. Teknik seviyelere baktığımızda, gerri çekilmenin sürmesi durumunda 1,16 desteği önemli gözüküyor. Bu seviyenin altında düşüş ivmelenebilir ve 1,1575 ara desteğinin altında 1,1540 hedef olabilir. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1,1690 ve 1,1730 sıralı dirençler olarak izlenebilir.
 

XAU/USD: Geçtiğimiz haftaya 1.232 seviyesinden başlayan ons altın haftayı 1.223'den kapattı. Bu haftaya ise, majör merkez bankalarının toplantıları, yarınki ABD kişisel harcamalar, Cuma günkü tarım dışı istihdam gibi önemli verilerin açıklanacağı haftada değerli madende kısmi baskı var. Buna ek olarak, ABD on yıllık tahvil faizlerinin yukarı yöndeki eğilimi değerli madeni baskıladığı söylenebilir. Gün içinde en düşük 1.219 seviyesini gören değerli madende düşüşün devam etmesi halinde 1.211 desteği takip edilebilir. Olası yükselişlerde ise 1.227 - 1.231 - 1.237 sıralı dirençleri izlenebilir.



Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 BBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Facebookta Paylaş