Forex Yorumu (İnfo Yatırım)

EURUSD
Piyasalar haftanın ilk işlem gününde Euro bölgesinden gelen büyüme verisini takip etti. Gelen veriye göre Euro bölgesi 2021 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 0.3 oranında büyüme gerçekleştirdi. Yıllık bazda baktığımızda ise büyümenin yüzde 5.2 gerçekleştiği görüldü. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yılın son çeyreğinde koronavirüs vakalarından yaşanan artışlar ve ek kısıtlamalar gerçekleşmişti. Buna rağmen bölgede büyüme az da olsa gerçekleşti. Diğer yandan hafta içerisinde gözler Avrupa Merkez Bankası’nın para politikası kurulu toplantısında olacak. Perşembe günü gerçekleşecek toplantı da piyasalar faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yaşanmasını beklemiyor. Hatta AMB Başkanı Lagarde; 2022 yılında faiz artışının ihtimal dahilinde olmadığını belirtmişti. Fakat karar metni ile önümüzdeki aylara yönelik ipuçları aranacak ve volatilite oldukça artacaktır. Haftanın ikinci işlem gününde ise Almanya kanadından 11:55’te gelecek olan İşsizlik Oranı verisi takip edilecek. 18:00’da ise ABD’de ISM imalat satın alma md. Endeksi verisi dolar endeksinde volatilitenin artmasına neden olabilir. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1.13035 - 1.13856 - 1.14757 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1.12051 - 1.11241 - 1.10317 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
USDTRY
Haftaya 13.48 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesinde, haftanın ilk işlem gününde bir miktar gevşeme hareketleri gerçekleşti. Bununla beraber piyasalar TCMB’nin hükümete gönderdiği açık enflasyon mektubunu takip etti. Geçtiğimiz yıl enflasyon hedefinden sapıldığı için hükümete gönderilen mektupta, bankanın sürdürülebiir fiyat istikrarını hedefleyen bir çerçevede, uzun vadeli ve kalıcı başarı sağlayacak şekilde geniş kapsamlı bir temel para politikası gözden geçirme sürecini başlattığı belirtildi. Haftanın ikinci işlem gününde ise yurtiçinden gelecek olan İmalat PMI verisi takip edilecek. Veri 10:00’da açıklanacak. Dolar endeksine baktığımızda ise gözler bugün ABD kanadında olacak. TSİ 18:00’da ABD kanadında açıklanacak olan ISM PMI verisi küresel bazda dolar endeksinde volatilitenin artmasına neden olacaktır. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 13.90 - 14.14 - 14.38 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 13.15 - 12.81 - 12.45 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
ALTIN
Geçtiğimiz hafta FED ile birlikte toparlanma hareketleri gerçekleştiren dolar endeksinden etkilenen altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşmiş ve altın 1800 doların altında fiyatlamalar yaşamıştı. Yeni haftaya da 1800 dolar seviyesinin altında başlayan altın, doların önemli para birimlerine karşı bir miktar zayıflamasından destek buldu ve toparlanma hareketleri gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile birlikte 1800 dolardın az da olsa üzerinde fiyatlamalar gerçekleşiyor. Piyasaların genel olarak dikkati FED kararlarında. Son toplantıda FED Mart ayında ilk faiz artışı adımını gerçekleştirebileceği sinyalini vermişti. Yeni günde piyasalar 18:00’da ABD kanadında açıklanacak olan ISM PMI verisini takip edecek. Aynı saat diliminde İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı verisi izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1815 - 1832 - 1848 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1780 - 1760 - 1745 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.


 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
HİNDİSTAN BÜTÇESİ: 2022/23 MALİ YILINDA BÜTÇE AÇIĞI/GSYH ORANININ %6.4 PLMASI PLANLANIYOR
HİNDİSTAN BÜTÇESİ: BLOCKCHAİN TEKNOLOJİSİNİ KULLANAN DİJİTAL RUPİ ÇIKARILACAK
HİNDİSTAN BÜTÇESİ: 2022/23 MALİ YILINDA SERMAYE HARCAMA GİDERLERİ %35.4 ARTIŞLA 7.5 TRLN RUPİ, GSYH'NİN %2.9'U OLACAK
HİNDİSTAN BÜTÇESİ: MERKEZ BANKASI DİJİTAL PARA BİRİMİ PİYASAYA ÇIKARILACAK
HİNDİSTAN BÜTÇESİ: HÜKÜMET SAVUNMADA İTHALATIN AZALTILMASINA BAĞLI KALACAK
HİNDİSTAN BÜTÇESİ: SAVUNMA TAHSİSİ YILLIK %58 ARTTI
Facebookta Paylaş