Forex Yorumu (İnfo Yatırım)

EURUSD
İçerisinde bulunduğumuz haftaya 1.0481 seviyelerinde başlangıç yapan EURUSD paritesi hafta içerisinde dalgalı fiyatlama hareketleri gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile birlikte parite haftanın üçüncü işlem gününe 1.0530 seviyelerinden başlangıç yaptı. Dün piyasalar ABD kanadından gelen ikinci el konut satışları verisini takip etti. Açıklanan veriye göre ABD’de ikinci el konut satışları Mayıs ayında yüzde 3.4 azaldı. Böylelikle veri son iki yılın en düşük seviyeleri olarak kayıtlara geçti. Yeni günde piyasalar 10:00’da konuşma yapması beklenen AMB yetkilisi De Guindos’u takip edecek. Piyasalar AMB’nın Temmuz toplantısında sıkılaşma adımı atmasını bekliyor. Bu konuda gelebilecek açıklamalar Euro varlıklarında volatilitenin artmasına neden olabilir. ABD kanadında ise 16:30’da konuşma yapması beklenen FED Başkanı Powell takip edilecek. Powell’ın açıklamaları küresel bazda volatilitenin artmasına neden olacaktır. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.06187 - 1.07918 - 1.09339 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 1.04644 - 1.03391 - 1.01903 seviyeleri ise destek noktaları olarak test edilebilir.
USDTRY
Haftaya 17.27 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi hafta içerisinde dalgalı bir seyir izledi. Bu seyir ile birlikte parite haftanın üçüncü işlem gününde 17.35 seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Yeni günde piyasalar yurtiçinden gelen Tüketici Güveni verisini takip etti. TÜİK’in açıklamasına göre Haziran ayında tüketici güven endeksi Haziran ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 6.2 oranında azaldı. Böylelikle Mayıs’ta 67.6 seviyesinde olan endeks, Haziran ayında 63.4 seviyesine geriledi. Bu seviye ise tarihin en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti. Yeni günde Suudi Arabistan Prensi Türkiye’ye gelecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Bu görüşme ise piyasalar tarafından yakından takip edilecek. 16:30’da ise ABD kanadında FED Başkanı Powell’ın yapacağı konuşma izlenecek. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 17.50 - 17.75 - 18.00 seviyeleri direnç noktaları olarak; 17.20 - 17.00 - 16.75 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Hafta başından bu yana baskılı fiyatlamalar gerçekleştiren ons altın, dün 1835 seviyelerinden açılıp gün boyu yaşadığı dalgalı seyir ile günü 1833 seviyelerinden kapattı. Küresel bazda artan faiz oranları ve sıkılaştırıcı para politikaları ve özellikle doların güçlenmesi altında baskı oluşmasına sebep oluyor. Bununla birlikte küresel bazda enflasyona ilişkin endişeler ve resesyon beklentileri, altında güvenli liman ihtiyacının zaman zaman artmasına ve fiyatlamalarda dengelenmelerin yaşanmasına sebep olabiliyor. Bu hafta gözler Fed Başkanı Jerome Powell’ın Kongre’de yapacağı yarıyıl sunumunda olacak. Powell’ın yapacağı bu sunumda, fiyat baskıları ve para politikası hakkında yapacağı açıklamalar, piyasalarda oldukça volatiliteye sebep verebilir. Powell’ın konuşması TSİ 16:30’da gerçekleşecek. Bununla birlikte TSİ 18:30’da FOMC Üyesi Harker’ın konuşmasını da yakından takip edilecektir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1830 - 1845 - 1860 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1815 - 1800 - 1785 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Petrol
Küresel bazda güçlü merkez bankalarının sıkılaşma adımları atması, bu adımlar ile birlikte yüksek faizin küresel büyümeyi yavaşlatabileceği beklentilerini beraberinde getiriyor. Bu endişeler ile birlikte resesyon olasılığı gündemdeki yerini koruyor. Resesyon olasılığı ise küresel petrol taleplerinde dengesizlikler oluşabileceği ihtimallerini artırırken, bu ihtimaller ise petrol fiyatları üzerinde baskılar oluşmasına neden oluyor. Bunlarla birlikte ABD’de hükümet kanadında resesyon konusunda ılımlı açıklamalar yapılmasına rağmen, bazı kurumlar resesyon beklentilerini yükseltiyor. ABD kanadında bir diğer konu ise Başkan Biden’ın benzinde geçici vergi muafiyeti çağrısı yapması yer alıyor. Tüm bu gelişmeler ile birlikte yarın ABD kanadından gelecek olan Ham Petrol Stokları verisi takip edilecek. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 108 - 111 - 115 seviyeleri direnç noktaları olarak; 102 - 99.74 - 98.07 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.


 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
ECB/de Guindos: Euro Bölgesi enflasyonu gelecek aylarda %8.0'in üzerinde kalacak
ECB/de Guindos: Ayrışma karşıtı araç PEPP, APP veya OMT programlarından farklı olacak
ECB/de Guindos: ECB yönetim kurulu henüz faiz farklarıyla ilgili ayrışma karşıtı aracın detaylarını tartışmadı
İngiltere Başbakan Yardımcısı Raab: İngiliz ekonomisinin temelleri halen güçlü
Çin: ABD ve Çin liderlerinin görüşmesi önemli
Çin: Muhtemel Xi-Biden görüşmesine ilişkin hiçbir bilgi yok
ECB/de Guindos: ECB'nin ayrışmayı önleme aracı, enflasyonla mücadeleye odaklanan para politikasına müdahale etmemeli
ECB/de Guindos: Enflasyon yaz sonrası gevşemeye başlayacak
İspanya Başbakanı Sanchez: Hükümet elektrikte KDV'yi % 10'dan % 5'e düşürmek istiyor
ECB/de Guindos: ECB, ayrışmaya karşı bir araç hazırlamak için süreci hızlandırıyor
ECB/de Guindos: ECB her zaman Euro Bölgesinde ayrışmayla mücadele etmeye bağlı kaldı
ECB/DE GUİNDOS: FAİZ ORANI FARKLILIĞI AVRUPA MERKEZ BANKASI İÇİN CİDDİ BİR ENDİŞE
ECB/de Guindos: Enflasyon gelecek aylarda mevcut seviyelere yakın kalacak
İSVİÇRE'DE CARİ İŞLEMLER DENGESİ 1.ÇEYREKTE +19.0 MİLYAR CHF (ÖNCEKİ: +14.0 MİLYAR CHF)
Facebookta Paylaş