Forex Yorumu (Ziraat Yatırım)


FX BÜLTENİ 30 Mayıs 2022


USD/TRY: Geçen hafta küresel risk iştahında yaşanan güçlü toparlanma bu haftaya başlarken de sürüyor. Resesyon endişeleriyle Fed'in daha fazla şahinleşemeyebileceğini beklentileri ve Çin'de pandemi kısıtlamalarının gevşetilmesi risk iştahını desteklerken, Dolar'daki baskı (DXY geçen hafta %1,3 oranında düşüş kaydetmişti) da devam ediyor. Çoğu Gelişmekte Olan Ülke para birimi ise pozitif bölgede seyrediyor. Önemli verilerin ve gelişmelerin (Çin PMI verileri, Euro Bölgesi enflasyon, ECB Başkanı'nın konuşması, ABD tarım dışı istihdam, Fed yetkililerinin konuşmaları ve OPEC+ Grubu toplantısı) izleneceği haftada bugün mevcut fiyatlamalar sürebilir. Yurt içinde ise, yarın 1. çeyrek GSYH büyüme verileri, nisan ayı nihai dış ticaret verileri ve hizmet ÜFE, çarşamba günü mayıs ayı imalat PMI ve cuma günü ise mayıs ayı enflasyon verileri açıklanacak. Diğer yandan bir süredir beklenen, enflasyona endeksli bir ürün ile Suriye'nin kuzeyine olası bir operasyon konusundaki potansiyel haberler de önemli olacaktır. Fiyatlamalar tarafında ise haftaya yükselişle başlayan Dolar/TL'de, risk iştahı ve DXY'deki görüntüye bağlı olarak 16,47 seviyesi direnç olarak çalışabilir. Destek ise 16,27 bölgesindeyken, kurda bugün söz konusu seviyeler arasında dalgalanma yaşanabilir. Aksi durumda, 16,17 ve 16,55 sıralı yakın destek ve direnç seviyeleri olarak izlenebilir.
 
EUR/USD: Fed'in daha fazla şahinleşmeyeceği beklentisi ve risk iştahındaki toparlanmanın Dolar'da baskı yapmaya devam ettiğini izliyoruz. Bununla birlikte ECB'nin enflasyon karşısında faiz oranlarında değişikliğe gitme ihtimali ile EUR da toparlanma isteği gösteriyor. Parite de halihazırda 1,0750 civarından geçen 50 günlük ortalamayı geçme çabasında. Önemli verilerin izleneceği haftada parite bugün 1,0750 seviyesinin üzerinde güç kazanarak 1,0840 seviyesine kadar yükseliş kaydedebilir. Diğer yandan olası düşüşlerde 1,0680 destek konumunda.
 
XAU/USD: Halihazırda 1.840 seviyesinden geçen 200 günlük ortalamasının üzerinde kalmaya devam eden değerli maden, Dolar'ın tepki yükselişinde kalıcılık sağlamayarak satışlarla karşılaşmasından destek bularak geçen haftaki en yüksek seviye olan 1.870 seviyesini test edebilir. Ara destek ise 1.848 seviyesindeyken, 1.870 direncinin kırılması durumunda 1.886 bir sonraki hedef olarak takip edilebilir.
  


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
G7 Dışişleri Bakanları, tüm BM üyelerini Kuzey Kore'nin füze denemelerini kınamaya çağırdı
G7 Dışişleri Bakanları, Kuzey Kore tarafından 25 Mayıs'ta yapılan kıtalararası balistik füze denemesini en güçlü şekilde kınadı
HONG KONG'DA HANG SENG ENDEKSİ %2.1 ARTIŞLA 21123,93 PUANDAN KAPANDI
Nebati: Milletimizi enflasyon baskısı altında ezdirmemk için birlikte çalışmaya devam edeceğiz
Nebati: Enflasyonla mücadele en önemli önceliğimiz
Nebati: Enflasyonun ardındaki yapısal etmenlere ilişkin çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz
Nebati: Enflasyondaki artışın arz yönlü maliyet artışlarından kaynaklandığını ve geçici olduğunu düşünüyoruz
TCMB, 06.06.2022 vadeli 62.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
Nebati: Türkiye Ekonomi Modelimizle kararlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyoruz
Nebati: Türk ekonomisi kararlı ve istikrarlı şekilde büyümeye devam ediyor
Nebati: Öncü veriler, büyümenin yıllık olarak % 7 civarında gerçekleşeceğine işaret ediyor
Nebati:Selektif kredi mekanizması politikamızın odağında
Facebookta Paylaş