Forex Yorumu (Ziraat Yatırım)


FX BÜLTENİ 30 Haziran 2022

USD/TRY: Yüksek enflasyonun sürebileceğine yönelik söylemler ve devam eden resesyon endişeleriyle risk iştahındaki zayıflık sürerken, Dolar endeksi (DXY) dün %0,6 oranında yükseliş kaydetti. Bu sabah DXY'de kısmi geri çekilme yaşansa da Fed'in görece daha şahin olduğu ortamda zayıf risk iştahı Dolar'daki geri çekilmelerin sınırlı kalmasına neden olabilir. Bugün Çin'de açıklanan ve 50 seviyesinin üzerine çıkan PMI verisi de risk algısında bir düzelmeye neden olmazken, öğleden sonra ABD'de açıklanacak ve Fed'in enflasyon göstergesi olarak takip ettiği çekirdek kişisel tüketim harcamaları (PCE) deflatör oynaklık yaratabilir. Ayrıca OPEC+ bakanları bugün arz kararı için toplanacak. Yurtiçi tarafta ise hafta sonu BDDK'nın aldığı kararların etkisi sürerken, jeopolitik haber akışı da yakından izlendi. Dün NATO toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın görüşmesi takip edilirken, Beyaz Saray'dan «ikili ilişkilerin yapıcı şekilde ilerlemesine yönelik bağlılığımız sürüyor» açıklaması yapıldı. Şu aşamada, BDDK kararı ve jeopolitik taraftaki olumlu gelişmelerin TL'yi destekleyebileceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda, kurun 16,81 direncinin altında kalabileceğini öngörüyoruz. Aşağıda ise 16,50 ve 16,36 sıralı destekleri izlenebilir.
 

EUR/USD: Küresel piyasalardaki zayıf risk iştahı, merkez bankaları yetkililerinin enflasyonla mücadeleye ilişkin mesajları ve devam eden resesyon endişeleri ile sürüyor. Bu da Dolar'ı genel olarak desteklerken, parite dün 1,0435 seviyesine kadar geriledi. Kapanış ise 1,0443 seviyesinden gerçekleşti. Bugün Fed'in de takip ettiği çekirdek kişisel tüketim harcamaları PCE verisi yakından izlenecekken, genel risk algısı nedeniyle paritede düşüş eğiliminin sürebileceğini düşünüyoruz. Teknik olarak, paritenin 1,05 direncinin altında kalarak 1,0380 seviyesine kadar geri çekilebileceğini öngörüyoruz. Ana destek ise 1,0350 bölgesindeyken, 1,05 seviyesinin üzerinde 1,0530 tepki gelebilecek yakın direnç olarak izlenebilir.
 

XAU/USD: Güçsüz bir görüntü sergileyen Ons Altın'ın küresel varlık fiyatlarındaki dalgalanmalardan net bir şekilde etkilenmediğini izlemeye devam ediyoruz. Bugün ABD'de açıklanacak ve Fed'in de yakından takip ettiği PCE verisi bir miktar oynaklık yaratabilecekse de değerli madende önemli bir kırılım beklemiyoruz. Teknik seviyelere bakıldığında, yukarıda 1.829 ve 1.844 sıralı dirençler olarak takip edilebilir. Aşağıda ise 1.805 ve 1.787 sıralı destekler konumunda.
  


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
İsveç Merkez Bankası: Gelecek yılın başında faiz %2.0'ye yakın olacak
YUNANİSTAN'DA ÜFE MAYIS'TA YILLIK % (ÖNCEKİ:%+48.8)
İSVEÇ MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ 2024/2.ÇEYREKTE ORTALAMA %1.99 BEKLİYOR (ÖNCEKİ BEKLENTİ: %1.57)
İSVEÇ MERKEZ BANKASI : BU PARA POLİTİKASI İLE ENFLASYONUN GELECEK YIL GERİ ÇEKİLMESİ VE 2024'TEN İTİBAREN %2'YE YAKIN OLMASI BEKLENİYOR
İsveç Merkez Bankası politika faizini 2023/2.çeyrekte ortalama %1.90 bekliyor (Önceki beklenti: %1.18)
İSVEÇ MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ ARTTIRDI:%0.75
ECB/Enria: Bankalar olumsuz makroekonomik gelişmelerden etkilenebilir
Almanay Ekonomi Bakanlığı: Tartışmaların nedeni, Ukrayna'daki savaş sonucunda gaz fiyatlarındaki keskin artış ve Rusya'dan gelen arz hacminin azalması
ECB/Enria: Faizlerde kademeli artış genel olarak bankalar için faydalı
Facebookta Paylaş