FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: ABD borsalarında teknoloji endekslerindeki baskıyla yaşanan satış dün FOMC toplantı tutanakları ile devam etti. Tutanaklar, bu yıl için faiz indirim beklentilerini desteklese de zamanlamayla ilgili net bir şey gözlenmemesi kısmen baskı yarattı. Dolar'da ise güçlenme devam etti. Dolar endeksi dün (DXY) %0,3 oranında değer kazandı. Bu sabah ise Dolar'da yatay hareket gözlense de risk iştahı kırılgan. Diğer yandan, Libya'daki arz kesintileri ve Kızıldeniz'de artan gerginlikle 78 USD'nin üzerine çıkan Brent petrolde bu sabah söz konusu seviyenin üzerinde işlemler geçiyor. Petroldeki yükseliş faiz indirimlerine yönelik iyimser beklentileri kısmen sınırlıyor. Veri takviminde ise bugün ABD ve Avrupa genelinde hizmet PMI verileri ile ABD'de ADP özel sektör istihdamı ile haftalık işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek. Ayrıca Almanya enflasyonu da izlenecek veriler arasında. Yurtiçi tarafta ise bugün veri gündemi sakin. Diğer yandan, ülke risk primimizin (5 yıllık CDS) tekrar 300 baz puanın üzerine çıktığını izlerken, Dolar/TL tarafında net bir değişiklik yok. Kısmi yukarı yönlü hareketliliğin sürdüğü kurda günün geri kalanında bu eğilim sürebilir.

 

EUR/USD: Yılın ilk günlerinde düşük risk iştahı sonrasında Dolar'da güçlenme, paritede ise baskı gözlemledik. EURUSD paritesi halihazırda 1,0945 seviyesi civarında bulunan aylık ortalamasının altına kaydı. Bir taraftan kırılganlık devam ederken, fiyatlamalarda bugünkü veriler ve yarınki tarım dışı istihdam verisinin etkisi görülebilir. Teknik olarak, 1,0945 pivot seviye olarak izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanmadıkça aşağı yönlü riskler devam edebilir ve 1,0860 hedefte kalabilir. Ara destek ise 1,0890 civarında. Öte yandan, 1,0945 seviyesinin üzerindeki kalıcılıkta 1,1015 hedef olabilir.

 

XAU/USD: Ons Altın dün %0,9 oranında düşerek 2.042 seviyesinden günü tamamladı. Bu sabah ise hafif tepki gözlemliyoruz. Her ne kadar Fed'e yönelik faiz indirim beklentilerindeki iyimserlik bir miktar azalsa da, faiz artışlarının sonuna gelindiğine yönelik düşünce ve jeopolitik riskler değerli madende satış baskısının derinleşmesini engellediği söylenebilir. Yarınki ABD tarım dışı istihdam verisi başta olmak üzere açıklanacak veriler ise kısa vadeli yön konusunda belirleyici olabilir. Dolar güçlenmesiyle baskı altında kalan değerli madende şu aşamada önemli destek 2.038 seviyesinde. Bu seviyenin üzerinde kalındıkça toparlanma ihtimali gündemde kalabilir. Direnç 2.066 civarında. Öte yandan, 2.038 desteğinin altında 2.016 seviyesi hedefe girebilir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
TCMB, 11.01.2024 vadeli 1.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
Hizmet grubunda ise aylık fiyat artışı yavaşlamıştır- TCMB
Enflasyonun ana eğilimi, tüm göstergelerle birlikte değerlendirildiğinde, bir önceki aya kıyasla görece yatay bir seyir izleyerek, Enflasyon Raporu’nda öngörülenden daha ılımlı bir görünüme işaret etmektedir- TCMB
Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi %0.4 azalışla 2954,35 puandan kapandı
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 918179,3 milyon TL artıda
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 826507,8 milyon TL
Facebookta Paylaş