FX Bülteni (Ziraat Yatırım)


USD/TRY: Küresel piyasalarda haftanın ilk işlem gününde de zayıf risk iştahı hakim. Yüksek enflasyon ortamında Fed'in sıkılaştırma adımları ile birlikte giderek artan resesyon endişeleri çoğu varlık sınıfında satışlara neden oluyor. Çin'in sıfır Kovid politikasından geri adım atmaması, tedarik sıkıntılarının devam etmesi ve Rusya gazına getirilmesi planlanan yasak risk algısını daha da bozuyor. Fiyatlamalar tarafında borsa endekslerinde satışlar gözlenirken, Dolar endeksinde (DXY) yükseliş eğilimi sürüyor. Çoğu gelişmekte Olan Ülke para birimi de zayıf bir görüntü sergiliyor. TL'de ise küresel fiyatlamalara bağlı olarak baskı gözleniyor. Dolar/TL'de teknik seviyelere bakıldığında, 15,02 direnç olarak takip edilebilir. Aşağıda ise 14,9250 ve 14,8850 sıralı destekler konumunda. Bu hafta yoğun bir şekilde Fed yetkililerinin açıklamalarını izlenecek. Çin ve ABD enflasyon verileri de makroekonomik veri akışında öne çıkmakta. Yurtiçinde ise yarın mart ayı iş gücü istatistikleri, cuma günü mart ayı sanayi üretimi verisi takip edilecek. Ayrıca bugün ve yarın Hazine ihraçları izlenecek.
 
EUR/USD: Fed'in ECB'ye göre şahin bir tutum sergilediği ve Avrupa Bölgesi ekonomisine yönelik endişelerin arttığı ortamda EURUSD paritesi de baskı altında. Rusya gazına getirilmesi planlanan yasak da EURUSD için aşağı yönü riskleri artırıyor. Paritede teknik seviyelere bakıldığında, 1,0470 desteğinin altında 1,0430 ardından 1,04 seviyesine kadar düşüş sürebilir. Yukarıda ise 1,0560 ve 1,0605 sıralı dirençler konumunda.
 
XAU/USD: Neredeyse tüm varlık sınıfında satış baskısı sürerken, değerli maden de satıcılı seyrediyor. Dolar endeksi (DXY) ise ABD on yıllık tahvil faizinin %3,16'ya kadar çıktığı ortamda yükseliş gücünü koruyor. Tedarik sıkıntılarının devam etmesi ve Rusya gazına yönelik yasakların gündemde kalması sıkılaştırma beklentilerini canlı tutup değerli maden üzerinde potansiyel baskı oluştursa da küresel resesyon endişelerinin artması diğer yandan destekleyici olabilir. Bu kapsamda, Ons Altın'da olası baskı sınırlı kalabilir. Teknik seviyelere bakıldığında, aşağıda 1.861 - 1.850 sıralı destekler olarak izlenebilir. Yukarıda ise 1.882 - 1.903 sıralı dirençler olarak takip edilebilir



Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
TCMB, 16.05.2022 vadeli 60.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
Azerbaycan Enerji Bakanı: Bu yıl 34 milyon ton petrol pompalayabiliriz
ALMANYA'NIN 10 YILLIK TAHVİL FAİZİ %1.163 İLE AĞUSTOS 2014'TEN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKTI
PUTİN: DÜŞMANLAR RUSYA'YA KARŞI TERÖRİSTLERİ KULLANMAYA ÇABALADI
Putin: Özel askeri operasyon (Ukrayna'ya yönelik harekat) gerekliydi ve zamanında yapıldı, bu doğru bir hareketti
PUTİN: DONBASS GÖNÜLLÜLERİ RUS ASKERLERİ ANAVATANLARI İÇİN SAVAŞIYOR
Putin: batı rusya'yı dinlemedi- başka planları vardı
PUTİN: 2 DÜNYA SAVAŞI GAZİLERİ ZAFER GÜNÜNÜ KUTLADI
PUTİN: BATI ÜLKEMİZİ İŞGAL ETMEYE HAZIRLANIYORDU
Putin: NATO sınırlarımızda tehdit oluşturuyordu
İTALYA-ALMANYA 10 YILLIK TAHVİL FAİZ FARKI 206 BAZ PUANLA MAYIS 2020'DEN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKTI
İTALYA'NIN 10 YILLIK TAHVİL FAİZİ %3.2 İLE ARALIK 2018'DEN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKTI
Facebookta Paylaş